7 τρόποι να ξεκλειδώσετε την Android συσκευή σας

7 τρόποι να ξεκλειδώσετε την Android συσκευή σας
ired.gr

Επτά τρόποι παραβίασης της Android lock screen.

Αν για κάποιο λόγο ξεχάσατε το συνθηματικό σας, το PΙΝ, ή το σχέδιο (pattern) που χρησιμοποιείτε για να εισέλθετε στην Android συσκευή σας, μην απελπίζεστε, δε χάθηκαν όλα. Μπορεί αυτές οι μέθοδοι κλειδώματος να σπάνε δύσκολα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι εντελώς αδύνατο να τις παρακάμψετε και να ανοίξετε τη συσκευή σας.

 ired unlock android screen 01

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για παράκαμψη της lock screen, αλλά δεν κάνουν όλες σε όλες τις συσκευές, ούτε υπάρχει μία που να ταιριάζει παντού, γι’ αυτό θα πρέπει να πειραματιστείτε.

Δείτε ακόμη: 10 σημαντικές νέες δυνατότητες με την έλευση του Android 5.1 Lollipop

Μέθοδος 1η: Χρησιμοποιείστε τον Android Device Manager

ired unlock android screen 02

Για νεότερες συσκευές Android, υπάρχει μια υπηρεσία που λέγεται Android Device Manager και πιθανότατα θα είναι η λύση στο πρόβλημά σας. Άπαξ και είστε συνδεδεμένοι στον Google λογαριασμό σας μπορεί με οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή υπολογιστή να έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία. google.com/android/devicemanager

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, πατήστε το πλήκτρο « Lock» αφού η εφαρμογή φτιάξει τη συσκευή σας. Αν η υπηρεσία έχει πρόβλημα να βρει τη συσκευή σας πατήστε την «ανανέωση» της σελίδας στο browser σας περίπου 5 φορές και θα τη βρει αν είναι συμβατή (η συσκευή σας).

Αφού πατήσετε το Lock, θα σας ζητηθεί να εισάγετε ένα νέο συνθηματικό, που θα αντικαταστήσει το παλιό που έχετε ξεχάσει. Συμπληρώστε το νέο κωδικό δυο φορές για επιβεβαίωση και πατήστε το Lock ξανά.

ired unlock android screen 03

Από εδώ και πέρα μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 5 λεπτά μέχρι να εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις. Μετά όμως θα ισχύει ο νέος κωδικός που βάλατε.

Μέθοδος 2η: Η υπηρεσία «Find My Mobile» της Samsung

ired unlock android screen 04

Αν έχετε Samsung συσκευή, μια παρόμοια υπηρεσία που λέγεται «Find My Mobile» θα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή. Πηγαίνετε πρώτα σ’ αυτή τη διεύθυνση findmymobile.samsung.com/login.do με οποιοδήποτε browser και κάνετε είσοδο στο Samsung λογαριασμό σας. Αν έχετε αμελήσει να το κάνετε, τότε η μέθοδος αυτή δε θα λειτουργήσει δυστυχώς. Και επίσης, κάποιοι πάροχοι κλειδώνουν αυτή την υπηρεσία, οπότε πάλι δε θα δουλέψει.

Άπαξ και συνδεθείτε στο Samsung λογαριασμό σας, πατήστε το «Lock my screen» στο αριστερό πάνελ. Εκεί συμπληρώστε ένα νέο συνθηματικό και πατήστε το πλήκτρο « Lock» κάτω στη μέση. Μέσα σε ένα ή δύο λεπτά θα έχουν ενημερωθεί οι ρυθμίσεις της συσκευής σας και θα έχετε το νέο PΙΝ που συμπληρώσατε μέσω της υπηρεσίας.

Δείτε ακόμη: FaceTime στο Android;

Μέθοδος 3η: Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία «Forgot Pattern»

ired unlock android screen 05

Αν η συσκευή σας έχει το Android 4.4 ή κατώτερο, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία «Forgot Pattern». Μετά από 5 αποτυχημένες προσπάθειες θα δείτε ένα μήνυμα που λέει «Δοκιμάστε πάλι σε 30 δευτερόλεπτα» (try again in 30 seconds). Ενώ βλέπετε το μήνυμα, πατήστε το πλήκτρο στο κάτω τμήμα της οθόνης που λέει «Forgot Pattern».

Από εκεί επιλέγετε «Εισάγετε τις πληροφορίες του Google λογαριασμού σας» (Enter Google account details). Η Google θα σας στείλει ένα email με το σχέδιο που είχατε για συνθηματικό ή θα το αλλάξετε - αν θέλετε - επί τόπου.

ired unlock android screen 06

Μέθοδος 4η: Κάνετε «Ολική Επαναφορά» (Factory Reset) στη συσκευή σας

ired unlock android screen 07

Αν δεν σας απασχολεί η πλήρης διαγραφή των δεδομένων στο τηλέφωνό σας και μπορείτε να τα εισάγετε ξανά από αντίγραφα, τότε η «Ολική Επαναφορά» (Factory Reset) θα λειτουργήσει σχεδόν σε κάθε περίπτωση.

Η διαδικασία μπορεί να διαφέρει από συσκευή σε συσκευή, αλλά σε γενικές γραμμές είναι η ίδια με την παρακάτω.

  • Απενεργοποιήστε εντελώς τη συσκευή σας.
  • Όταν η οθόνη σβήσει πατήστε και κρατήστε τα πλήκτρα volume+ & power ταυτόχρονα για να εμφανιστεί ο Android bootloader.
  • Από εκεί πατήστε το πλήκτρο μείωσης ήχου (volume - ) δύο φορές για να επιλέξετε (θα φωτιστεί) την εντολή «Recovery mode» και πατήστε το πλήκτρο power για επιβεβαίωση.
  • Μετά πατήστε το πλήκτρο power πάλι και μετά το πλήκτρο αύξησης ήχου (volume +) και η συσκευή θα εισέλθει σε λειτουργία ολικής επαναφοράς» (recovery mode).
  • Από εκεί επιλέξτε με τα πλήκτρα volume (+ ή - ) την εντολή «Wipe data/factory reset» (πλήρης διαγραφή δεδομένων) και με το πλήκτρο power επιβεβαιώστε την.
  • Όταν τελειώσει η διαδικασία επιλέξτε το «Reboot system now» (επανεκκίνηση συσκευής) και είστε έτοιμοι.

ired unlock android screen 08

Δείτε ακόμη: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά του Android 6 Marshmallow

Μέθοδος 5η: Χρησιμοποιήστε το ADB για να σβήσετε το αρχείο του συνθηματικού.

ired unlock android screen 09

Αυτή η δυνατότητα θα είναι ενεργή μόνο αν είχατε ενεργοποιήσει πιο πριν τη λειτουργία του USB debugging debugging στη συσκευή σας και ακόμη κι έτσι, θα λειτουργήσει αν έχετε επιτρέψει στον υπολογιστή σας να συνδέεται μέσω ADB. Αν λοιπόν έχετε καλύψει από πριν αυτές τις δύο προϋποθέσεις, τότε προχωρήστε παρακάτω.

Συνδέστε τη συσκευή σας στον υπολογιστή μέσω USB και μετά ανοίξτε μια γραμμή εντολής (command prompt) στον υπολογιστή σας μέσα στο φάκελο εγκατάστασης του ADB. Από εκεί πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή:

adb shell rm /data/system/gesture.key

Πατήστε το « Enter» στο πληκτρολόγιό σας και επανεκκινήστε τη συσκευή σας. Μετά την εκκίνηση, η οθόνη κλειδώματος θα έχει φύγει επιτρέποντάς σας την πρόσβαση στη συσκευή σας. Αυτό όμως είναι προσωρινό, γι’ αυτό εισάγετε ένα νέο συνθηματικό στη συσκευή σας πριν την κλείσετε.