ΘΕΜΑ: Ολογραφικό Περιβάλλον (coming soon)

Ολογραφικό Περιβάλλον (coming soon) 25/04/2016 11:01 #1

  • Savvas
  • Το Άβαταρ του/της Savvas
  • Εκτός Σύνδεσης
  • New Member
  • Δημοσιεύσεις: 11
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 2
Η Microsoft θέλοντας να κοντραριστεί με το occulus rift (μια μηχανή εικονική πραγματικότητας) αποφάσισε να ξεκινήσει πριν λίγα έτη , ένα project που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας των 80s.
Η ιδέα ήταν η χρήση full HD ολογραμμάτων που θα επαυξάνουν την πραγματικότητα του χρήστη , προσφέροντας του βοήθεια στις καθημερινές του εργασίες με έναν ιδιαίτερα ευχάριστο τρόπο. Μέσα στην επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) δεν θα μπορούσαν να λείψουν και ψυχαγωγικές εφαρμογές (παιχνίδια, multimedia apps Κτλπ).
Ο χειριστής θα φοράει γυαλιά ειδικής κατασκευής τα οποία θα του προβάλουν τα ολογράμματα στην διεύθυνση που στρέφει το βλέμμα του. Έτσι μπορούμε να βλέπουμε μπροστά μας έναν εικονικό πάγκο εργασίας , με τα εργαλεία της επιλογής μας αλλά και την πρόοδο της κατασκευής μας όσο εμείς την δημιουργούμε!Για τους λάτρεις του Minecraft, η Microsoft υπόσχεται να ολοκληρώσει την μεταφορά του παιχνιδιού εξ ολοκλήρου στην νέα πλατφόρμα Microsoft Hololens μεταφέροντας την διαδραστική εμπειρία σε νέα επίπεδα!Η νέα πλατφόρμα υπόσχεται και νέες θέσεις εργασίας για τους φιλόδοξους και αεικίνητους προγραμματιστές καθώς είναι ήδη διαθέσιμο το αντίστοιχο SDK μαζί με τα ειδικά γυαλιά και αρκετές εκατοντάδες εφαρμογών σε beta στάδιο.Το κόστος τους βέβαια είναι απαγορευτικό για ευρεία κατανάλωση (ένα ζευγάρι γυαλιά κοστίζει 3.000$) και προς το παρόν απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες προγραμματιστές.

Ένα κατατοπιστικό βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ :

Αν και δεν ξέρουμε ακόμα ποια από τις δύο τεχνολογίες θα επικρατήσει στην καθημερινότητα μας (augmented/holographic reality vs virtual reality) , προσωπικά ανυπομονώ να δοκιμάσω και τις δύο , εξερευνώντας νέες πραγματικότητες (επαυξημένες, εικονικές και μη) !!
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.