ΘΕΜΑ: 15 ωραία κόλπα για το iOS 9

15 ωραία κόλπα για το iOS 9 03/02/2016 13:43 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Με μια πρώτη ματιά θα έχετε δυσκολία να δείτε άμεσα διαφορές από το iOS 8 στο iOS 9, αλλά αν «σκάψετε» λίγο βαθύτερα θα βρείτε κρυμμένους θησαυρούς. Μην ανησυχείτε πάντως, κι αν δεν έχετε όρεξη να ψάχνετε, εδώ είμαστε εμείς να σας τα φέρουμε στο πιάτο. Δεκαπέντε πολύ χρήσιμα και ωραία κόλπα που μπορείτε να κάνετε με το iOS 9. Πάμε...

1. Ψάχνοντας ...

Η αναζήτηση άλλαξε στιλ και τώρα απλά πρέπει να σύρουμε το δάχτυλό μας από το αριστερό άκρο της οθόνης και θα εμφανιστεί. Αυτή τη φορά είναι εμπλουτισμένη με προτάσεις και από τη Siri και επίσης δείχνει τις επαφές, τις εφαρμογές και τις σελίδες που είχατε πρόσβαση πρόσφατα και με βάση τη χρήση που κάνετε. Επίσης υποστηρίζεται καλύτερα η ανθρώπινη γλώσσα, ώστε να μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις όπως θα το κάνατε και στον πραγματικό κόσμο.

Μπορείτε ακόμη να ψάξετε μέσα σε νέες εφαρμογές, αλλά αυτό θα χρειαστεί λίγη δουλειά από τους δημιουργούς εφαρμογών για να υποστηρίζεται ορθά αυτή η λειτουργία. Επίσης υποστηρίζεται η αναζήτηση ακόμη και μέσα στις Ρυθμίσεις (θα βρείτε το αντίστοιχο πεδίο στην κορυφή του παραθύρου των ρυθμίσεων), ώστε να μην ψάχνετε για κάποια ρύθμιση μέσα σε δαιδαλώδη μενού.

2. Η ζωή της μπαταρίας

Αν πάτε μέσα στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία θα βρείτε μια νέα επιλογή με το όνομα Χρήση χαμηλής ισχύος. Είναι πολύ χρήσιμη αν βρίσκεστε στα «τελευταία» της μπαταρίας σας και δεν είστε κοντά σε σημείο φόρτισης. Προκειμένου να κερδίσει ενέργεια για τη μπαταρία σας αυτή η λειτουργία (που θα σας προτείνει να ενεργοποιηθεί από μόνη της μόλις δει ότι η μπαταρία έφτασε «στα κόκκινα»), απενεργοποιεί αναβαθμίσεις στο υπόβαθρο, κόβει τα animations στην οθόνη, απενεργοποιεί το “Hey Siri,” και ελαττώνει κάθε προσπάθεια συγχρονισμού μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.