Καλωσήλθατε στο Forum μας
Εγγραφή

ΘΕΜΑ: DFU mode: ο πλήρης οδηγός

DFU mode: ο πλήρης οδηγός 03/02/2016 13:32 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Σας έχει τύχει να κολλήσει το iPhone σας (ή οποιαδήποτε άλλη iOS συσκευή) και να μην κάνει τίποτε; Ή μήπως έχετε τύχει στην περίπτωση όπου ένα iPhone να έχει κολλήσει σε έναν αέναο κύκλο επανεκκινήσεων χωρίς να σταματάει; Αν σας έχει τύχει ή το έχετε ακούσει σαν πρόβλημα, τότε ξέρετε πως δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε γιατί η συσκευή σας απλά δεν ανταποκρίνεται σε κανένα πλήκτρο.

Ο λόγος που μπορεί να συμβεί αυτό δεν είναι ξεκάθαρος, συνήθως μπορεί να οφείλεται σε κάποια αναβάθμιση που πήγε στραβά ή σε κάποια ελαττωματική εφαρμογή που «χτύπησε» αρχεία συστήματος.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει λύσει γα όλα αυτά και ακούει στο όνομα: DFU mode. Το DFU mode (Device Firmware Update) είναι ο μοναδικός τρόπος - όταν φτάσουμε σε τέτοιο πρόβλημα - να κάνουμε την iOS συσκευή μας να επικοινωνήσει εμ το iTunes στον υπολογιστή μας ώστε να την επαναφέρουμε, χωρίς όμως να φορτωθεί το λειτουργικό (iOS) της συσκευής ή ο οποιοσδήποτε boot loader (αν έχουμε κάνει jailbrake).

Κατ’ αυτό τον τρόπο δεν ενεργοποιείται το «χτυπημένο» λειτουργικό και μπορούμε μέσω του iTunes να επαναφέρουμε τη συσκευή σε εργοστασιακή κατάσταση ώστε να την επιδιορθώσουμε. Βέβαια θα χάσουμε όλες τις πληροφορίες, ρυθμίσεις και εφαρμογές που είχαμε, αλλά θα επανενεργοποιήσουμε τη συσκευή μας που δε λειτουργεί. Γι’ αυτό, καλό είναι να έχουμε ένα εφεδρικό αντίγραφο πάντα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.