ΘΕΜΑ: Web clips: Συντομεύσεις στη Home Screen του iPhone

Web clips: Συντομεύσεις στη Home Screen του iPhone 02/02/2016 11:26 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Όλοι όσοι ασχολούνται με το Διαδίκτυο και περιηγούνται σε αυτό γνωρίζουν την έννοια των "σελιδοδεικτών" (ή των "αγαπημένων"- favorites). Πρόκειται στην ουσία για συντομεύσεις (shortcuts) που μας επιτρέπουν να πάμε κατευθείαν σε μια ιστοσελίδα πατώντας πάνω τους, αντί να πρέπει να γράψουμε ολόκληρη τη διαδρομή που θέλουμε στη γραμμή διευθύνσεων. Οι σελιδοδείκτες λοιπόν, μας κερδίζουν χρόνο και κόπο, αλλά για να τους χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να ανοίξουμε τον browser που χρησιμοποιούμε πρώτα.

Οι χρήστες του iPhone όμως (και γενικά των iOS συσκευών), έχουν μια καλύτερη και πολύ πιο αποτελεσματική επιλογή: το web clip.

Τα web clips είναι συντομεύσεις προς διάφορες ιστοσελίδες που μας ενδιαφέρουν, παρόμοιες με τους σελιδοδείκτες, αλλά κατευθείαν στην Αρχική οθόνη (Home Screen) του iPhone μας. Μοιάζουν στην εμφάνιση με εφαρμογές, αλλά λειτουργούν σαν σελιδοδείκτες. Πατάμε επάνω τους και μεταφερόμαστε στην ιστοσελίδα που έχουμε αποθηκεύσει.

Αν λοιπόν επισκέπτεστε συχνά κάποιους ιστότοπους και θέλετε να τους έχετε εύκολα και γρήγορα προσβάσιμους, θα εκτιμήσετε όντως την απλότητα και ευκολία στη χρήση που μας προσφέρουν τα web clips.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.