ΘΕΜΑ: Τι είναι το Core Storage στο Mac OS X Yosemite

Τι είναι το Core Storage στο Mac OS X Yosemite 01/02/2016 15:43 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Συνέβη κι αυτό. Καθώς πήγαινα να κάνω "Σβήσιμο" (Erase) σε ένα σκληρό δίσκο προκειμένου να τον διαμορφώσω ως νέο από την αρχή, ανοίγω την εφαρμογή "Βοήθημα Δίσκων" (Disk Utility) για να βρεθώ σε μια πολύ παράξενη εικόνα.

Επιλέγοντας το συγκεκριμένο δίσκο βλέπω "ως δια μαγείας" να εξαφανίζονται οι ετικέτες "ΣΒΗΣΙΜΟ-ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ" (Erase-Partition), ο δίσκος στο πλάι του παραθύρου είναι "γκρι" και δε μου επιτρέπει να κάνω τίποτε άλλο πέρα από το ... να τον κοιτάω.

Το πιο τρομερό είναι ότι ο δίσκος είναι δεύτερος εσωτερικός σε ένα iMac (τον έχω τοποθετήσει εγώ) και έτσι δε μου αφήνει περιθώριο να τον συνδέσω σε άλλο μηχάνημα προκειμένου να ελέγξω αν μπορώ να τον "φορμάρω" εκεί, χωρίς να πρέπει να ανοίξω το iMac. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή κάτι τέτοιο.

Από ελέγχους που έκανα με άλλα προγράμματα (τύπου DATA RECOVERY) φάνηκε ότι ο δίσκος ήταν υγιής, απλά το "Βοήθημα Δίσκων" αρνιόταν πεισματικά να μου επιτρέψει να κάνω κάτι με αυτόν.

Μάλιστα σε κάποιες προσπάθειές μου να σβήσω κάποια διαμερίσματα που εμφανίζονταν μέσα στο δίσκο αυτό (εκεί εμφανίζονταν οι εν λόγω ετικέτες), λάμβανα το περίεργο μήνυμα, "Αυτός ο δίσκος χρησιμοποιείται ήδη από το Core Storage" (This disk is in use by Core Storage).

Κι επειδή πρώτη μου φορά άκουγα (και υποθέτω κι εσείς) τον όρο Core Storage, άρχιζα να ψάχνω στο διαδίκτυο προκειμένου να καταλάβω τι ακριβώς συνέβαινε. Κι επειδή ανακάλυψα ότι το πρόβλημά μου ήταν κάτι που είχε απασχολήσει και άλλους χρήστες και είχε συζητηθεί το θέμα στα fora της Apple, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τη λύση του γιατί, απ' ότι φαίνεται, δεν είναι σπάνιο και μπορεί ο καθένας να το συναντήσει.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.