Καλωσήλθατε στο Forum μας
Εγγραφή

ΘΕΜΑ: Πώς να περιορίσετε την κατανάλωση μπαταρίας λόγω Facebook;

Πώς να περιορίσετε την κατανάλωση μπαταρίας λόγω Facebook; 04/02/2016 16:11 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Είναι αλήθεια ότι ένα από τα app που «τρώνε» την μπαταρία όσο λειτουργούν στο παρασκήνιο είναι αυτό του Facebook. Φυσικά, η πιο απλή λύση είναι να διαγράψετε εντελώς την εφαρμογή και να έχετε πρόσβαση στο Facebook από την ιστοσελίδα του στο Safari. Όμως κάτι τέτοιο θα σας στερήσει πολύτιμα χαρακτηριστικά όπως ειδοποιήσεις και Live Photos.

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να κατανοήσετε είναι τη λειτουργία της εφαρμογής στο παρασκήνιο. Έχουμε γράψει πρόσφατα σχετικό άρθρο για το iOS multitasking και το πόσο απαραίτητο είναι το κλείσιμο των εφαρμογών ώστε να απελευθερωθεί η RAM. Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο εδώ.

Ένα πρώτο βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Ανανέωσης στο υπόβαθρο για το Facebook και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, ώστε να μην είναι σε θέση να τρέξει στο παρασκήνιο. Αυτό όμως δεν λύνει το πρόβλημα με την μπαταρία. Κι αυτό γιατί η ανανέωση στο υπόβαθρο χρησιμεύει μόνο για να περιορίσει ή να αποδεχτεί την δυνατότητα του app να ξεκινήσει στο παρασκήνιο. Αν η εφαρμογή είναι ήδη ανοικτή, θα συνεχίσει να λειτουργεί με ένα σύνολο κανόνων, για τους οποίους ο χρήστης δεν θα μπορεί να έχει τον έλεγχο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.