Καλωσήλθατε στο Forum μας
Εγγραφή

ΘΕΜΑ: Μεταφέρετε τις επαφές σας από το παλιό σας iPhone στο νέο

Μεταφέρετε τις επαφές σας από το παλιό σας iPhone στο νέο 04/02/2016 11:23 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Μήπως έχετε μόλις αγοράσει τη νέα σας συσκευή; - Συγχαρητήρια, γνωρίζετε όμως πως μπορείτε να μεταφέρετε όλες σας τις επαφές από το την προηγούμενή σας συσκευή στην καινούρια; Η Apple εισήγαγε την υπηρεσία iCloud το 2011, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί, προκειμένου εύκολα να μεταφέρετε τις επαφές σας από την μία συσκευή στην άλλη.

Εάν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το iCloud, δεν υπάρχει πρόβλημα, ακολουθήστε την παλαιότερη μέθοδο συγχρονισμού επαφών μέσω της εφαρμογή iTunes ή εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Στις παρακάτω γραμμές θα σας αναλύσουμε όλες τις διαθέσιμες μεθόδους.

Ξεκινώντας από την υπηρεσία iCloud, θα πρέπει να σημειώσετε πως ο διαθέσιμος δωρεάν αποθηκευτικός χώρος περιορίζεται στα 5GB. Αν χρειάζεστε μεγαλύτερο, θα πρέπει να προχωρήσετε σε αναβάθμιση με κόστος για 50 GB 0,99€ ανά μήνα, για 200 GB 2,99€ και αν είστε διατεθημένος/η να δαπανήσετε 9,99€ ανά μήνα τότε ο αποθηκευτικός χώρος που σας παρέχεται αγγίζει το 1 TB. (στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ). Από την εμπειρία μας 50 GB, αποθηκευτικός χώρος καλύπτει τους περισσότερους χρήστες.

Μεταφορά επαφών στο νέο σας iPhone από εφεδρικό αντίγραφο

Βεβαιωθείτε πως είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας iCloud με την παλιά σας συσκευή και σε περιβάλλον Wi-Fi.
Για τον έλεγχο ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > iCloud. Αν το όνομά σας και το Apple ID εμφανίζεται στο πάνω μέρος της σελίδας, τότε είστε συνδεδεμένοι και μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Ελέγξτε επίσης εάν η εναλλαγή Επαφές είναι ενεργοποιημένη. στη συνέχεια κάνετε το εξής:

Ρυθμίσεις > iCloud > Εφεδρικά αντίγραφα > Αντίγραφο τώρα.

ο χρόνος λήψης εξαρτάται από την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και από το μέγεθος του εφεδρικού αντιγράφου.
Κατά τη διαμόρφωση της νέα σας συσκευή θα σας ζητηθεί να εισάγετε στοιχεία και λεπτομέρειες του Apple ID σας.
Στο βήμα στο οποίο θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μεταξύ της διαμόρφωσης ως νέα συσκευή ή από αντίγραφο, εσείς θα επιλέξετε το δεύτερο (Επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας).

Επιλέξτε το πιο πρόσφατο εφεδρικό αντίγραφο από τη λίστα, για να ξεκινήσει η επαναφορά. Το χρονικό διάστημα θα εξαρτηθεί και πάλι από το μέγεθος του εφεδρικού αντιγράφου και την ταχύτητα στο internet.
Μόλις ολοκληρωθεί η επαναφορά, η συσκευή σας θα επανακκινήσει και θα είναι έτοιμη για χρήση.

Επαναφορά επαφών από το iCloud

Εάν έχετε ήδη διαμορφώσει τη νέα σας συσκευή iPhone κι επιθυμείτε να μεταφέρετε μόνο τις επαφές σας, χωρίς την επαναφορά της συσκευής σας σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, μπορείτε να ακολουθήσετε την εύκολη οδό, μέσω της υπηρεσίας iCloud.

Βεβαιωθείτε πως και οι δύο συσκευές σας είναι στον ίδιο λογαριασμό iCloud και σε περιβάλλον Wi-Fi.
Στην παλιά σας συσκευή, μεταβείτε στην τοποθεσία Ρυθμίσεις > iCloud και βεβαιωθείτε πως η εναλλαγή των επαφών είναι ενεργή. Στη συνέχεια ακολουθήστε την διαδρομή Ρυθμίσεις > Mail, Επαφές, Ημερολόγια > και ελέγξτε εάν το λογαριασμό σας iCloud είναι ορισμένος ως προεπιλογή.

Στο ολοκαίνουριο iPhone ακολουθήστε την ίδια διαδρομή Ρυθμίσεις > iCloud κι ενεργοποιήστε την εναλλαγή των επαφών για να ξεκινήσει ο συγχρονισμός. Μέσα σε λίγα λεπτά όλες οι επαφές τις παλιάς σας συσκευής θα αρχίσουν να εμφανίζονται στην καινούρια.

Μεταφορά επαφών με τη χρήση της εφαρμογής iTunes

Εάν για τους δικούς σας λόγους, δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία iCloud για τη μεταφορά των επαφών σας, η εφαρμογή iTunes είναι πάντα στη διάθεσή σας.

- Συνδέστε στον υπολογιστή σας PC / Mac ώστε αυτόματα να ενεργοποιηθεί η τελευταία έκδοση της εφαρμογής iTunes.
- Επιλέξτε τη συσκευή σας από την πάνω αριστερή πλευρά κάνοντας κλικ στην πλευρική στήλη στην καρτέλα "Στοιχεία" κι επιλέξτε "Συγχρονισμό επαφών". Στη συνέχεια αγγίξτε κάτω δεξιά το εικονικό πλήκτρο "Εφαρμογή" για να ξεκινήσει ο συγχρονισμός των επαφών σας στο υπολογιστή σας PC / Mac.
- Μόλις ολοκληρωθεί ο συγχρονισμός, αποσυνδέστε το παλιό σας iPhone και συνδέστε τη νέα σας συσκευή.
- Στην εφαρμογή iTunes επιλέξτε το εικονίδιο της νέας συσκευής και βεβαιωθείτε πως στην ενότητα Στοιχεία ο "Συγχρονισμός επαφών", είναι επιλεγμένος.
- Κάνετε κύλιση της σελίδας προς τα κάτω και στο πεδίο "Προηγμένα" κι επιλέξτε την αντικατάσταση των επαφών σε αυτή τη συσκευή iPhone. Εδώ θα πρέπει να σημειώσετε πως εάν έχετε περάσει κάποιες επαφές στη συσκευή σας, αυτές θα αντικατασταθούν από τις επαφές του υπολογιστή σας. (Εάν έχετε ακολουθήσει σωστά τα βήματα στον υπολογιστή βρίσκονται οι επαφές της προηγούμενης σας συσκευής.
- Στη συνέχεια επιλέξτε "Συγχρονισμός" για να μεταφερθούν οι επαφές σας.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, οι οποίες αναλαμβάνουν την μεταφορά των επαφών σας αλλά και όλων των υπόλοιπων δεδομένων σας φυσικά με το αζημίωτο.
Εάν υπάρχουν απορίες ή επιθυμείτε διευκρινίσεις, παρακαλούμε ενημερώστε μας.
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 04/02/2016 11:26 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.