Καλωσήλθατε στο Forum μας
Εγγραφή

ΘΕΜΑ: Έρχεται το 3D Touch και στη Samsung;

Έρχεται το 3D Touch και στη Samsung; 27/01/2016 11:32 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Μια νέα αίτηση για κατοχύρωση πατέντας υπέβαλλε πρόσφατα η Samsung, η οποία περιλαμβάνει μια ιδέα παρόμοια με το χαρακτηριστικό 3D Touch, που η Apple εγκαινίασε με το εκπληκτικό iPhone 6s.

Το έγγραφο αναφέρει αναλυτικά ότι σε μια οθόνη αφής, όπως σε εκείνες που χρησιμοποιούνται στα smartphones και στα tablets, θα μπορούσε να εμφανίζεται μια συγκεκριμένη εικόνα ή ένας γραμματικός χαρακτήρας, αναλόγως με το πόση πίεση ασκείται στην οθόνη.

Πιο συγκεκριμένα, η πατέντα επικεντρώνεται στο πώς αυτού του είδους η τεχνολογία θα έκανε ευκολότερη την πληκτρολόγηση στις οθόνες αφής. Μέχρι σήμερα, τα πληκτρολόγια που λειτουργούν με αφή έχουν περιορισμένες δυνατότητες, αφού η οθόνη μπορεί να εμφανίσει συγκεκριμένο αριθμό χαρακτήρων.

Ένα σύστημα σαν αυτό που οραματίζεται η Samsung θα μπορούσε να δίνει πρόσβαση σε περισσότερους και διαφορετικούς χαρακτήρες χωρίς να χρειάζεται να εμφανίζονται όλοι στην οθόνη. Πατώντας και κρατώντας ένα συγκεκριμένο γράμμα θα μπορούσε να τεθεί σε ενέργεια μια νέα λειτουργία, όπως γίνεται με το Shift.

Η ιδέα έρχεται μετά την αντίστοιχη της Apple, η οποία ενσωμάτωσε τη νέα τεχνολογία του 3D Touch στις ολοκαίνουριες συσκευές της iPhone 6S και iPhone 6S Plus. Σύμφωνα με αυτή, ο χρήστης, χρησιμοποιεί επιπλέον πίεση σε ένα εικονίδιο για να εμφανίσει επιπλέον πληροφορίες ή να δημιουργήσει μια συντόμευση μέσα σε μία εφαρμογή.

Να σημειωθεί εδώ ότι η Apple δεν ήταν η πρώτη που έφερε τέτοιου είδους τεχνολογία στις συσκευές της, αλλά τα iPhone είναι ίσως τα πιο δημοφιλή gadgets ανά τον κόσμο που τη διαθέτουν. Λίγο πριν αποκαλυφθεί το νέο iPhone 6S, η κινέζικη Huawei κυκλοφόρησε ένα smartphone με μια παρόμοια λειτουργία με το 3D Touch. Μάλιστα, ονομάζεται Force Touch, δηλαδή όπως ακριβώς λέγεται και η αντίστοιχη τεχνολογία στα MacBooks και στο Apple Watch.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.