Καλωσήλθατε στο Forum μας
Εγγραφή

ΘΕΜΑ: Εντοπίστε τον κατασκευαστή (TSMC ή Samsung) του A9 επεξεργαστή

Εντοπίστε τον κατασκευαστή (TSMC ή Samsung) του A9 επεξεργαστή 27/01/2016 11:15 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Ύστερα από το μεγάλο θόρυβο ενός νέου "chipgate" αυτή τη φορά, πολλοί ιδιοκτήτες συσκευών iPhone 6s και iPhone 6s Plus, αναζητούν το μοντέλο επεξεργαστή, που υπάρχει στη συσκευή τους. Η αβάσιμη κατά εμάς ανησυχία, προέκυψε όταν πριν 10 περίπου ημέρες, κάποια tests ανέδειξαν διαφορές μεταξύ του επεξεργαστή A9 της TSMC, ο οποίος κατασκευάζεται με λιθογραφία αρχιτεκτονικής 16nm και του επεξεργαστή της Samsung με λιθογραφική αρχιτεκτονική 14nm.
Ο πρώτος A9 επεξεργαστής της εταιρείας TSMC, βρέθηκε κατά 20% αποδοτικότερος, από τον επεξεργαστή A9, της εταιρείας Samsung (η αναφορά απόδοσης αφορά την κατανάλωση ενέργειας). Πρόσθετες δοκιμές που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, κατέληξαν πως οι διαφορές που εντοπίζονται στους δύο επεξεργαστές είναι ευτελούς αξίας.

Συγκεκριμένα το Consumer Reports, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το αποκαλούμενο "Chipgate" είναι καθαρά μία ανοησία, παρόμοια με το παρα-φουσκωμένο από πλευράς δημοσιότητας, "Bendgate", πέρυσι. Δοκιμές που έγιναν στους επεξεργαστές, οδήγησαν σε ποσοστό διαφοράς, λιγότερο του 1% για τα δύο chips. Από την άλλη πλευρά τα αποτελέσματα δοκιμών της εταιρείας Ars Technica, έδειξαν σημαντική διαφορά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 27/01/2016 11:17 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.