ΘΕΜΑ: Γιατί οι χρήστες Android στρέφονται σταδιακά στην Apple.

Γιατί οι χρήστες Android στρέφονται σταδιακά στην Apple. 23/01/2016 12:31 #1

  • Νίκος Γιάννου
  • Το Άβαταρ του/της Νίκος Γιάννου
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 173
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Το 2015 ήταν μια χρονιά που οδήγησε αριθμό ρεκόρ, από χρήστες Android, στην αγκαλιά της Apple. Όπως όλα δείχνουν, το 2016 αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά, αφού η Google δείχνει ανίκανη να προστατέψει τους χρήστες της, από κακόβουλα λογισμικά. Ας δούμε όμως το πρόβλημα από την αρχή.

Το 2012 βρέθηκε ένα σφάλμα στον κώδικα του Android, μέσω του οποίου συγκεκριμένα κακόβουλα applications, μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο συγκεκριμένων λειτουργιών της συσκευής (κάμερα, GPS, μικρόφωνο) ή να κλέψουν τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη.Όταν ανακαλύφθηκε το σφάλμα, η Google έβγαλε άμεσα μια αναβάθμιση που αντιμετώπιζε αποτελεσματικά το σφάλμα και κάπου εδώ θα έπρεπε να τελειώσει το πρόβλημα. Όμως στην πραγματικότητα, το πρόβλημα μόλις ξεκινάει.

Σε αντίθεση με την Apple, που περίπου το 75% των χρηστών της έχουν αναβαθμίσει στο iOS 9, μεγάλο ποσοστό χρηστών Android, δεν λαμβάνουν αναβαθμίσεις από την μέρα που θα αγοράσουν την συσκευή τους.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι κατασκευαστές, που χρησιμοποιούν το λογισμικό της Google, δεν προσφέρουν αναβαθμίσεις σους χρήστες τους.

Η Google προσπάθησε να δεσμεύσει τους συνεργάτες της με ένα συμφωνητικό, που θα τους δέσμευε με παροχή αναβάθμισης του λογισμικού των χρηστών τους, για τουλάχιστον 1,5 χρόνο από την αγορά της συσκευής. Δυστυχώς η κίνηση αυτή δεν έγινε αποδεκτή, αφού οι κατασκευάστριες εταιρείας δεν ήθελαν να δεσμευτούν, ούτε για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ζητήσει από τους προγραμματιστές να φτιάχνουν τέλεια προγράμματα από την πρώτη στιγμή, αφού λάθη είναι πολύ λογικό να συμβαίνουν. Είναι όμως απόλυτα λογικό να ζητάμε αναβαθμίσεις, μέχρι το εκάστοτε πρόγραμμα να είναι απόλυτα ασφαλές στη χρήση.
Για να μπορέσει να μείνει ανταγωνιστική η Google και το Android, θα πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των αναβαθμίσεων. Κάθε νέο σφάλμα και παραβίαση ασφαλείας που δημιουργείτε, οδηγεί όλο και περισσότερους χρήστες Android στην πόρτα της Apple.
Και κανείς δεν μπορεί τους κατηγορήσει, αφού η πολιτική δωρεάν αναβαθμίσεων της Apple, ποτέ δεν έδειξε πιο ελκυστική.
Fly you fools..
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Notice: Undefined variable: credits in /var/www/clients/client1/web1/web/libraries/kunena/view.php on line 745