ΘΕΜΑ: OS X 10.12 |Αυτοματοποιημένη λειτουργία ξεκλειδώματος μέσω iPhone

OS X 10.12 |Αυτοματοποιημένη λειτουργία ξεκλειδώματος μέσω iPhone 20/05/2016 11:55 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
To ξεκλείδωμα μιας συσκευής iPhone με τη χρήση του δακτυλικού αποτυπώματoς, καθιστά πολύ εύκολη τη διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων σας και την πρόσβαση σε αυτά, κάνοντας τους χρήστες Mac, να αναρωτιούνται κατά πόσο θα ήταν εφικτή μία τέτοια εξέλιξη και στους υπολογιστές τους.

Υπήρχε η φημολογία πως Apple θα μπορούσε να εισάγει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID για τους υπολογιστές Mac, αλλά όπως φαίνεται η Apple εργάζεται πάνω σε έναν πιο εύκολο και απλούστερο τρόπο. Το χαρακτηριστικό αυτό θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο επερχόμενο λογισμικό OS X 10.12.

Οι μηχανικοί της Apple σχεδιάζουν μία αυτοματοποιημένη λειτουργία ξεκλειδώματος μέσω μιας συσκευής iPhone, όταν αυτή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Έτσι η ανάγκη εισαγωγής συνθηματικού πρόσβασης στον υπολογιστή σας Mac, περιορίζεται.

Το χαρακτηριστικό αυτό θα κάνει χρήση της σύνδεσης Bluetooth, και η λειτουργία του θα είναι παρόμοια με την αυτόματη λειτουργία ξεκλειδώματος ενός Apple Watch. Να θυμίσουμε πως όταν ένα iPhone είναι ξεκλείδωτο τότε αφαιρείται ο περιορισμός απαίτησης συνθηματικού στο συνδεδεμένο με τη συσκευή ρολόι. Για να ξεκλειδώσετε τον Mac, θα αγγίζετε απλά τον αισθητήρα Touch ID και πιθανόν να χρησιμοποιηθεί και για άλλες απλές συνδέσεις.

Πολύ πιθανό η μεσολάβηση ενός Apple Watch να δίνει τη δυνατότητα ξεκλειδώματος ενός υπολογιστή Mac, ακόμη κι αν απουσιάζει το iPhone, καθιστώντας τη διαδικασία ακόμη πιο απλή. H λειτουργία που αναφέρουμε δεν είναι κάτι νέο. Υπάρχει ήδη η εφαρμογή Knock, όπου κάνοντας χρήση της σύνδεσης Bluetooth μπορείτε να ξεκλειδώσετε ένα υπολογιστή Mac μέσω ενός iPhone ή Apple Watch. Η συγκεκριμένη εφαρμογή απαιτεί ομώνυμη της στον υπολογιστή Mac, για να είναι εφικτό το ξεκλείδωμα.

Μία παρόμοια υλοποίηση από την Apple θα είναι αναμφίβολα απλούστερη. Η λειτουργία αυτή πιθανόν να συνεργάζεται άψογα με την υπηρεσία Apple Pay για περιηγητές που σύντομα με φήμες αναμένεται σύντομα.

Ο απομακρυσμένος έλεγχος ταυτότητας μέσω Touch ID από τη συσκευή iPhone ή Apple Watch, ίσως χρησιμοποιηθεί για την επιβεβαίωση αγορών, οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν μέσω της εικονικής βοηθού Siri, στους υπολογιστές Mac.

Τα χαρακτηριστικά τα οποία αναμένουμε στο λογισμικό OS X 10.12 δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. Αυτό σημαίνει πως η λειτουργία ξεκλειδώματος ενδέχεται και να αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία, εάν δεν έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως η ανάπτυξή της.

Το OS X 10.11 El Capitan επικεντρώθηκε στο μεγαλύτερο βαθμό στις εσωτερικές ενημερώσεις και βελτιστοποιήσεις. Η Apple φαίνεται να στοχεύει στη διάθεση νέων χαρακτηριστικών στην επερχόμενη αναβάθμιση. Μαζί με την λειτουργία αυτόματου ξεκλειδώματος, η εταιρεία εργάζεται πάνω στην ενσωμάτωση της εικονικής βοηθού Siri στους υπολογιστές Mac, καθώς και στις βελτιώσεις πάνω στις προεγκατεστημένες εφαρμογές Φωτογραφίες και στο iTunes.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.