ΘΕΜΑ: iPhone |Απρόσμενη απαίτηση συνθηματικού πρόσβασης μετά τον ύπνο

iPhone |Απρόσμενη απαίτηση συνθηματικού πρόσβασης μετά τον ύπνο 19/05/2016 16:32 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Μήπως τώρα τελευταία η συσκευή σας iPhone ή iPad έχει απαιτήσει την εισαγωγή συνθηματικού πρόσβασης κατά την αφύπνισή του, ακόμη κι αν έχετε ορίσει να ξεκλειδώνει με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID;

Μην ανησυχείτε δεν είστε ο μόνος. Όπως αποκαλύφθηκε πρώτα από την τεχνολογική ιστοσελίδα MacWorld και συγκεκριμένα από τον Glenn Fleishman, είναι αποτέλεσμα μιας νέας συνθήκης στο λογισμικό του Touch ID, η οποία εφαρμόστηκε αθόρυβα από την Apple.

Συγκεκριμένα ο συντάκτης ανακάλυψε μία νέα παράγραφο στον οδηγό Ασφαλείας iOS στις 12 Μαΐου, η οποία αναφέρει πως το συνθηματικό πρόσβασης απαιτείται πλέον εάν η συσκευή δεν έχει ξεκλειδωθεί κατά τις τελευταίες έξι ημέρες και ο αισθητήρας Touch ID δεν έχει ξεκλειδώσει τη συσκευή τις τελευταίες 8 ώρες.

Γι’ αυτό λοιπόν αν έχετε κλειδώσει τη συσκευή σας iPhone ή το iPad σας πριν το βραδινό ύπνο όπου αυτός διήρκεσε περισσότερο από 8 ώρες, θα πρέπει να εισάγετε το συνθηματικό πρόσβασης μόλις ξυπνήσετε, το παρατήρησε και ο υποφαινόμενος.

“Πρόκειται για ένα κυλιόμενο χρονικό όριο το οποίο ανανεώνεται κάθε φορά που ο αισθητήρας Touch ID ξεκλειδώνει τη συσκευή. Η ανανέωση του νέου χρονομέτρου θα διαρκέσει ένα ολόκληρο οκτάωρο όπου στη συνέχεια θα απαιτηθεί το συνθηματικό πρόσβασης”, μας εξηγεί ο Fleishman.

Φυσικά οι υπόλοιπες συνθήκες συνεχίζουν να ισχύουν.

Για να βοηθήσω στην ανάκλιση των συνθηκών αυτών στη μνήμη σας, με βάση τον ανανεωμένο οδηγό ασφαλείας της Apple, το συνθηματικό πρόσβασης απαιτείται αντί της ταυτοποίησης με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

- Η συσκευή μόλις έχει ενεργοποιηθεί ή έχει γίνει επανεκκίνησή της.
- Η συσκευή σας δεν έχει ξεκλειδωθεί για περισσότερο από 48 ώρες.
- Το συνθηματικό πρόσβασης δεν έχει χρησιμοποιηθεί για το ξεκλείδωμα της συσκευής, κατά τις τελευταίες 6 ημέρες και ο αισθητήρας δεν έχει ξεκλειδώσει τη συσκευή σας της τελευταίες 8 ώρες.
- Μετά από 5 ανεπιτυχείς προσπάθειες ταυτοποίησης ενός δακτυλικού αποτυπώματος.
- Κατά τη δημιουργία ή προσθήκη νέων αποτυπωμάτων στη λειτουργία Touch ID.

Η Apple δεν θέλησε να εξηγήσει το σκεπτικό της πάνω σε αυτόν τον νέο περιορισμό, αλλά ο συντάκτης Fleishman υποψιάζεται πως έχει να κάνει με την αποτροπή επιβολής του νόμου ή άλλων κρατικών υπηρεσιών, προκειμένου να αναγκάσουν υπόπτους να ενοχοποιήσουν τον εαυτό τους. , Η πρακτική αυτή ακολουθείται μετά από δικαστική εντολή η οποία θα απαιτεί να ξεκλειδώσουν τη συσκευή που κατασχέθηκε, με τη χρήση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

“Πρακτικά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζει κάποιος τρίτος αν έχει περάσει η προθεσμία των 6 ημερών ούτε εάν ο αισθητήρας Touch ID, έχει χρησιμοποιηθεί ή όχι, τις προηγούμενες 8 ώρες για το ξεκλείδωμα της συσκευής iPhone ή iPad”, μας αναφέρει.

Παρατηρήσατε κι εσείς τις τελευταίες ημέρες την απαίτηση συνθηματικού πρόσβασης;
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.