ΘΕΜΑ: WWDC 2016 - Siri |Καλωσορίζουμε την εικονική βοηθό στο λογισμικό OS X

WWDC 2016 - Siri |Καλωσορίζουμε την εικονική βοηθό στο λογισμικό OS X 19/05/2016 12:07 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Φήμες αναφέρουν πως η ενσωμάτωση της εικονικής βοηθού Siri, θα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του λογισμικού OS X 10.12. Οι εικόνες από το μενού εργαλείων που σας επισυνάπτουμε δείχνουν το εικονίδιο της εφαρμογής Siri. Αυτό σημαίνει πως οι μηχανικοί της Apple εργάζονται πάνω σε μία επικείμενη προσθήκη της εικονικής βοηθού στο λογισμικό του 2016. Τα στιγμιότυπα εντοπίστηκαν στην τεχνολογική ιστοσελίδα MacRumors και προέρχονται από πηγή, η οποία κατά το παρελθόν έχει δώσει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικές με τα σχέδια της Apple.

Στη γραμμή μενού υπάρχει ένα εικονίδιο σε ασπρόμαυρη απόχρωση με τη λέξη Siri η οποία περιβάλλεται από ένα πλαίσιο. Το εικονίδιο στο dock είναι πολύχρωμο με τη γνώριμη εμφάνιση της κυματομορφής, με την υφή των υπόλοιπων εικονιδίων των εφαρμογών. Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε από τα δύο εικονίδια, δίνει στους χρήστες μια οπτική ένδειξη πως η εικονική βοηθός είναι έτοιμη να ακούσει εντολές, όπως στις iOS συσκευές κατά το παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου Αφετηρίας.

Εκτός από την αφύπνιση της Siri, μέσω των πλήκτρων αυτών, η εντολή “Hey Siri” για ελεύθερα χέρια, θα υποστηρίζεται επίσης από το λογισμικό. Η επιλογή αυτή θα είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και θα μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις “Προτιμήσεις συστήματος”.

Θεωρούμε πως η ενσωμάτωση της εικονικής βοηθού Siri στους υπολογιστές Mac, βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια ανάπτυξης, αν και θα είναι σε θέση να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα και να εκτελέσει εντολές και εργασίες όμοιες με του λειτουργικού iOS. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται το άνοιγμα των εφαρμογών, η διεξαγωγή αναζητήσεων στο διαδίκτυο, ο έλεγχος HomeKit, η αποστολή μηνυμάτων κειμένου, η ανάγνωση μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η εκκαθάριση συμβάντων από το ημερολόγιο και άλλα.

Λόγω του ό,τι η ανάπτυξη της εφαρμογής απέχει πολύ ακόμη από την ολοκλήρωση, υπάρχει η πιθανότητα οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε να είναι διαφοροποιημένες από το τελικό αποτέλεσμα του λογισμικού OS X 10.12. που θα παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο προγραμματιστών 20016. Το εικονίδιο στη γραμμή μενού θα μπορούσε να είναι προσωρινό και το τελικό εικονίδιο να απεικονίζει ένα μικρόφωνο ή την κυματομορφή. Η Apple ως γνωστόν οριστικοποιεί τα χαρακτηριστικά την τελευταία στιγμή και ακολουθούν τα πρότυπα της εταιρείας.

Το WWDC 2016 έχει οριστεί να λάβει χώρα στις 13 - 17 Ιουνίου με την εναρκτήρια εκδήλωση να έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα 13 Ιουνίου. Στη παρουσίαση αυτή θα δούμε όπως κάθε χρόνο τις νέες εκδόσεις των λογισμικών OS X 10.12 και iOS 10.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.