ΘΕΜΑ: iPhone|Πόσο μακριά είναι η ασύρματη φόρτιση από απόσταση;

iPhone|Πόσο μακριά είναι η ασύρματη φόρτιση από απόσταση; 18/05/2016 17:19 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Tην περασμένη εβδομάδα πρώην μηχανικός του πολύ αμφισβητούμενου τμήματος ασύρματής φόρτισης της εταιρείας uBeam, ανάρτησε καυστική κριτική για την εταιρεία, στον ιστότοπό του. Ο ίδιος συγκρίνει τη uBeam με τη νεοσύστατη εταιρεία Theranos, αναφέροντας πως η πρώτη αποφεύγει οποιαδήποτε δημόσια δήλωση, λόγω του ότι η τεχνολογία που ισχυρίζονται πως αναπτύσσουν, δεν λειτουργεί όπως διαφήμιζαν. Ενδεχομένως να μπορεί να πραγματοποιήσει η τεχνολογία αυτή μια ελάχιστη ασύρματη φόρτιση σε μικρή απόσταση, οι βασικοί νόμοι της φυσικής όμως εμποδίζουν τη δημιουργία ενός φυσικού προϊόντος.

Αναζητώντας η ιστοσελίδα The Verge στο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο Linkedin στοιχεία για την ταυτότητα του συγκεκριμένου blogger, ανακάλυψε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Κατά του τελευταίους 4 μήνες δύο πρώην μηχανικοί της εταιρείας uBeam, με εμπειρία στην ασύρματη φόρτιση και στην τεχνολογία υπερήχων, έχουν προσληφθεί από την Apple.

Στη πραγματικότητα οι δημόσιες αναφορές στο κοινωνικό δίκτυο Linkedin σχετικά με τις πρόσφατες προσλήψεις της Apple, δείχνουν πως τα επιτελικά στελέχη της uBeam είναι μέρος μια ευρύτερης τάσης. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, η Apple έχει προσλάβει δεκάδες επιτελικά στελέχη με εμπειρία στην ασύρματη φόρτιση.
“Πολλοί ισχυρίζονται πως κατέχουν επαναστατική τεχνολογία”

Αναφορές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg εικάζουν πως η Apple θα προσέθετε ασύρματη τεχολογία φόρτισης στο επερχόμενο iPhone του 2017. Η αναφορά του Bloomberg ισχυρίζεται πως η Apple επιθυμεί να πάει ένα βήμα πέρα από την ασύρματη φόρτιση εξ επαφής, που επιτρέπει την αποφυγή καλώδιου αλλά όχι την απόσταση από τη βάση. Σύμφωνα πάντα με τις αναφορές του Bloomberg, η Apple επιθυμεί να εφαρμόσει μια πιο προηγμένη τεχνολογία η οποία θα επιτρέπει να κινείστε εντός του δωμάτιου, φορτίζοντας ταυτόχρονα τη συσκευή σας.

Αυτή ακριβώς ήταν και η υπόσχεση που είχε δώσει η εταιρεία uBeam για την τεχνολογία που αναπτύσσει. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επισήμανε πως η Apple, έχει καταθέσει αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας γύρω από την ιδέα αυτή το 2010, για ταυτόχρονη ασύρματη φόρτιση συσκευών σε κοντινή απόσταση. Η απόσταση που αναφέρεται είναι περίπου ένα μέτρο και η τεχνολογία ονομάζεται near field magnetic resonance. (Εγγύς πεδίο μαγνητικού συντονισμού). Η uBeam από την άλλη πλευρά ισχυρίζεται πως εκμεταλλεύεται τα κύματα υπερήχων.

Δύο ακόμη εταιρείες η Ossia και η Energous ισχυρίζονται επίσης πως κατέχουν τεχνολογία ασύρματης φόρτισης από απόσταση, αλλά καμία δεν έχει υποβάλλει κάποια αίτηση για δημόσιο έλεγχο ή να στείλει κάποιον προϊόν, αυτής της τεχνολογίας που υπόσχονται. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Ossia επικεντρώνεται στη χρήση μικροκυμάτων, προκειμένου να κάνει αναμετάδοση ασύρματης ενέργειας ενώ η Enegous ισχυρίζεται πως χρησιμοποιεί, ραδιοκύματα.

H Apple αναδιατάσσει τη χρηματοδότηση R & D

Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις μια σημαντικής ανακάλυψης στην ασύρματη φόρτιση, καθώς επίσης και πολλές εφαρμογές αυτής, σε συσκευές της Apple. Το Apple Watch ήδη χρησιμοποιεί τεχνολογία ασύρματης φόρτισης - όχι από απόσταση - αλλά επαγωγική φόρτιση - κίνηση η οποία θα μπορούσε να δικαιολογήσει τις προσλήψεις στον τομέα αυτόν τα τελευταία δύο χρόνια.

Στις προσλήψεις συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί μηχανικοί οι οποίοι εξειδικεύονται στην τεχνολογία υπερήχων για να εργαστούν πάνω σε απτικά και αισθητικά μέσα για wearable συσκευές. Οι πρόσφατες προσλήψεις των στελεχών της uBeam θα μπορούσαν να στοχεύουν στην ανάπτυξη τεχνολογίας, η οποία δεν σχετίζεται με ασύρματη φόρτιση. Η εταιρεία Apple αρνήθηκε να κάνει οποιονδήποτε σχολιασμό.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως ουδείς δεν μπορεί να πιστέψει πως μια εταιρεία όπως η Apple, δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτή την τεχνολογία. Στις πρόσφατες ανακοινώσεις της αποκάλυψε μείωση των πωλήσεων της συσκευής iPhone, η οποία με τη σειρά της παρασύρει τα συνολικά κέρδη σε βάθος 13 ετών. Είναι χωρίς αμφιβολία πρόθυμοι να βρουν τρόπους και να διαφοροποιήσουν την επόμενη γενιά των iPhone και iPad από τον ανταγωνισμό.

Μίλαμε για μια εταιρεία που διαθέτει στην Τράπεζα 200.000.000.000 σε μετρητά και μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναδιατάξουν τη χρηματοδότηση του τμήματος R & D. Εταιρείες όπως η Energous είναι αυτοχρηματοδοτούμενη ενώ η uBeam έχει χρηματοδοτηθεί με πάνω από $20.000.000 τα τελευταία 5 χρόνια, όμως ακόμη δεν έχει να παρουσιάσει ένα προϊόν.

Πόσο μακριά πιστεύετε τελικά πως είναι η ασύρματη φόρτιση από απόσταση;
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 18/05/2016 17:27 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.