ΘΕΜΑ: WWDC 2016 - Φωτογραφίες |Περιμένουμε αλλαγές και στις δύο εκδόσεις

WWDC 2016 - Φωτογραφίες |Περιμένουμε αλλαγές και στις δύο εκδόσεις 18/05/2016 14:55 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Η Apple φαίνεται να σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές στις προεγκατεστημένες εφαρμογές Φωτογραφίες, στο λειτουργικό iOS 10 και στο λογισμικό Mac OS X 10.12. H εταιρεία αναμένεται να φέρει ακόμη πιο κοντά τις δύο εφαρμογές ευθυγραμμίζοντας τις δυνατότητές τους σε συσκευές iPhone / iPad και υπολογιστές Mac. Διορθώσεις επίσης αναμένεται να δεχθεί και η εφαρμογή iPhoto, η οποία έχει αντικατασταθεί πλέον με την εφαρμογή Φωτογραφίες.

Παραθέτοντας αξιόπιστη πηγή, η τεχνολογική ιστοσελίδα Macotakara, έκανε λόγο πως οι Apple εργάζεται πάνω σε νέες εκδόσεις των εφαρμογών, ανάλογες των εφαρμογών iPhoto για iOS και λογισμικό OS X. Οι εφαρμογές iPhoto και η πιο επαγγελματική Aperture, αφαιρέθηκαν από το Mac App Store, πέρυσι τον Απρίλιο.

H περσινή μετάβαση από την εφαρμογή iPhoto στην εφαρμογή Φωτογραφίες, έφερε μερικά βασικά χαρακτηριστικά επεξεργασίας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η φωτεινότητα ενός επιλεγμένου τμήματος της φωτογραφίας, η δυνατότητα επισήμανσης και επεξεργασίας δεδομένων EXIF.

Η εφαρμογή Φωτογραφίες για τους υπολογιστές Mac, δεν είναι σε θέση να κάνει αλλαγή του τίτλου της φωτογραφίας, όπως επίσης και τη σειρά με την οποία προβάλλονται οι φωτογραφίες, όπως μπορούσε κάποιος χρήστης να πραγματοποιήσει με την εφαρμογή iPhoto.

H αναφορά αυτή δεν παρέχει λεπτομέρειες για τι αλλαγές που θα συμπεριλάβουν οι νέες εκδόσεις κι αν θα δανειστούν λειτουργίες της εφαρμογής iPhoto. Η εταιρεία πιστεύουμε πως σχεδιάζει να κατευνάσει τα πνεύματα για τους πρώην χρήστες της εφαρμογής Aperture, καθώς φαίνεται πως έως τώρα τα high-end χαρακτηριστικά της επαγγελματικής εφαρμογής, δεν έχουν υιοθετηθεί από την εφαρμογή Φωτογραφίες για Mac.

Οι εφαρμογές Aperture και iPhoto παραμένουν ενεργές λειτουργικά, για όσους χρήστες έχουν εγκατεστημένες τις εφαρμογές, όμως οι νέοι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές.

Η εφαρμογή iPhoto κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2002 ως μέρος της σουίτας iLife, ενώ μια πιο επαγγελματική έκδοση διατέθηκε το 2005. Η Apple αναμένεται να αποκαλύψει τις αλλαγές των λειτουργικών iOS 10 και Mac OS X 10.12, σε λίγες εβδομάδες στο Παγκόσμιο συνέδριο Προγραμματιστών WWDC 2016.

Πέραν των ανανεώσεων των εφαρμογών Φωτογραφίες των δυο λειτουργικών, αναμένουμε πιθανόν - σύμφωνα πάντα με φήμες - λειτουργία Siri στη γραμμή μενού των υπολογιστών Mac και υποστήριξη “Hey Siri” για έναρξη της εικονικής βοηθού χωρίς χέρια. Ο υπολογιστής θα πρέπει να είναι συνδεδεμένος σε πηγή ρεύματος. Όλες οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν από τα ηγετική στελέχη της εταιρείας κατά την έναρξη του συνέδριου.

Εσείς τι χαρακτηριστικά θα θέλατε να προστεθούν στις δυο εκδόσεις της εφαρμογής;
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.