ΘΕΜΑ: Apple Music | Αυθαίρετη αφαίρεση τοπικής βιβλιοθήκης iTunes

Apple Music | Αυθαίρετη αφαίρεση τοπικής βιβλιοθήκης iTunes 16/05/2016 12:09 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Στις αρχές του μήνα, δημοσιεύτηκε ανάρτηση ενός συνθέτη εν ονόματι James Pinkstone, στην οποία είχε ισχυριστεί πως η εφαρμογή iTunes διέγραψε περίπου 122 GB μουσικής από τον φορητό υπολογιστή του, συμπεριλαμβανομένων και δικών του πρωτότυπων κομματιών.

Μετά από τη συνομιλία του με εκπρόσωπο υποστήριξης της Apple, ο Pinkstone κατέληξε στο συμπέρασμα πως η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στη διαχείριση της υπηρεσίας Apple Music και το πώς η εφαρμογή iTunes διαχειρίζεται τα αρχεία μουσικής.

Συγκεκριμένα ο συνθέτης πιστεύει πως η υπηρεσία Apple Music σαρώνει τη βιβλιοθήκη της εφαρμογής iTunes, ταιριάζει τα κομμάτια με αντίγραφα συνεχούς ροής - μεταφορτώνει τα πρωτότυπα - και αυτόματα αφαιρεί τα πρωτότυπα από την τοπική βιβλιοθήκη. Αν αυτό αληθεύει τότε δημιουργείται προφανές πρόβλημα στους χρήστες τη στιγμή που θα αποφασίσουν να διαγραφούν από την υπηρεσία Apple Music.

Όπως επισημαίνεται ο μηχανισμός αυτός σύγκρισης των κομματιών με την εφαρμογή iTunes, δεν θα πρέπει να αφαιρέσει τα τοπικά αρχεία, χωρίς την έγκριση του συνδρομητή.

Η Apple σχολιάζει το θέμα αυτό στην ιστοσελίδα The Loop

“Από έναν εξαιρετικά μικρό αριθμό συνδρομητών έχει γίνει αναφορά πως τα αρχεία μουσικής που ήταν αποθηκευμένα στον υπολογιστή τους, αφαιρέθηκαν χωρίς την άδειά τους”,

δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. "Παίρνουμε τα σχόλια αυτά στα σοβαρά καθώς γνωρίζουμε πως σημαντική είναι η μουσική για τους χρήστες και οι ομάδες μας έχουν επικεντρωθεί στον εντοπισμό της αιτίας".

Εμείς δεν ήμασταν σε θέση να διορθώσουμε το πρόβλημα, όμως την άλλη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει ενημέρωση η οποία θα περιλαμβάνει πρόσθετες διασφαλίσεις. Εάν κάποιος από τους χρήστες αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό, προτείνουμε να απευθυνθεί στο AppleCare.

Δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί γιατί η βιβλιοθήκη iTunes του συνθέτη Pinkstone εσφαλμένα αφαιρέθηκε από τον υπολογιστή του (ευτυχώς διατηρούσε εφεδρικό αντίγραφο), αν και μέλη στα forum υποστήριξης αναφέρουν για bug, στη βάση δεδομένων της τελευταίας έκδοσης iTunes.
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 16/05/2016 12:54 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.