ΘΕΜΑ: 3 μεγάλες αλλαγές που θα κάνουν και πάλι το iPhone συναρπαστικό

3 μεγάλες αλλαγές που θα κάνουν και πάλι το iPhone συναρπαστικό 13/05/2016 19:56 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
H Αpple φαίνεται πώς έχει αρχίσει να έχει προβλήματα και δυστυχώς η σκληρή δουλειά δεν αρκεί για να επιλυθούν. Οι πωλήσεις της συσκευής iPhone κινούνται πτωτικά, χρόνο με το χρόνο. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές για τη συσκευή.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι έχουν συνωμοτήσει για την από εδώ και πέρα, καθοδική πορεία. Κάποιοι από τους παράγοντες αυτούς είναι μακριά από τον έλεγχο της Apple. Για παράδειγμα η τελευταία σχεδιαστική πρόταση της εταιρείας για το iPhone, δόθηκε πριν περίπου 18 μήνες κι όλοι περιμένουν το iPhone 7 τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Δεν θα διαφωνήσουμε πως οι συσκευές iPhone 6s και iPhone 6 Plus έφεραν νέα χαρακτηριστικά από τα οποία μερικά ήταν πραγματικά καινοτόμα, όπως η τεχνολογία 3D Touch. Φαίνεται όμως πως δεν ήταν ικανά ώστε να πείσουν το κοινό πως πρόκειται για μία νέα διαφορετική συσκευή. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε όλοι σας, τα smartphone πλέον έχουν γίνει είδος πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα ένα ζευγάρι παπούτσια.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει και το τέλος της καινοτομίας. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που η Apple (και οι απέναντι φυσικά) μπορεί να ενσωματώσει στη συσκευή της για να τραβήξει και πάλι την προσοχή του καταναλωτή. Πολλά από αυτά ήδη υπάρχουν στην αγορά των φορητών συσκευών.

Το διαδίκτυο αυτή τη στιγμή είναι γεμάτο φήμες με το τι θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει η νέα συσκευή iPhone 7, αλλά δεν έχουμε σκοπό να αναφερθούμε σε αυτό. Θα προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε σε αυτή την ανάρτηση όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο. Αντ’ αυτού έχουμε να κάνουμε 3 προτάσεις για τη συσκευή iPhone, όπου η κάθε μία από αυτές είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

Οι παρακάτω τεχνολογίες που αναφέρουμε, υπάρχουν διαθέσιμες αυτή τη στιγμή και χρησιμοποιούνται σε άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανόμενων των άλλων προϊόντων της Apple. Εάν προστεθούν στο iPhone θα το κάνουν πολύ καλύτερο. Το πιο σημαντικό όμως θα το κάνουν και πάλι συναρπαστικό όπως παλιά.

Θέλουμε - Μία OLED οθόνη

Κανείς δεν ξέρει καλύτερη την mobile τεχνολογία των οθονών, καλύτερα από την Apple. Δείτε το νεότερο iPad Pro. Διαθέτει μία ιδιαίτερη μεν οθόνη αλλά δεν είναι και εντυπωσιακή. Οι οθόνες OLED είναι το επόμενο βήμα στα smartphones (και στις πολύ ακριβές τηλεοράσεις). H εταιρεία Samsung έχει το πλεονέκτημα εδώ, καθώς χρησιμοποιεί τις ο οθόνες OLED στη σειρά Galaxy, εδώ και αρκετά χρόνια.

"Οι οθόνες OLED συγκεντρώνουν τεράστια πλεονεκτήματα, δεδομένου του ότι είναι λεπτότερες, ελαφρύτερες με το μικρότερο δυνατό bezel, προσφέροντας μία εικόνα χωρίς σκελετό, με καλύτερη γωνία θέασης, ταχύτερους χρόνους απόκρισης, υψηλή φωτεινότητα, κυρτές και ευλύγιστες οθόνες και με πολύ καλύτερη ενεργειακή απόδοση".

Τα παραπάνω αναφέρει ο Πρόεδρος Raymond Soneira της DisplayMate Technologies.

H παραπάνω λίστα με τα επιχειρήματα είναι περιληπτική. Η βασική διαφορά με την τεχνολογία οθονών LCD, είναι πως τα pixel τροφοδοτούνται ένα ένα. Αυτό σημαίνει πως φωτίζονται μόνο τα pixel που απαιτούνται. Σε αντίθεση με την οθόνη LCD, η οποία απαιτεί λειτουργία οπίσθιου φωτισμού ακόμη και για να φωτιστεί ένα pixel. Μια οθόνη OLED υπερέχει σχεδόν σε όλα τα σημεία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μία OLED οθόνη είναι και πιο ανθεκτική στο πέρασμα του χρόνου. Γνωρίζουμε καλά πως η Apple μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την εικονική πραγματικότητα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, παρότι έχει κάνει μια σειρά από εξαγορές στο τομέα αυτόν, δείχνει το αντίθετο. Αν στο μέλλον αποφασίσει να δώσει τη δική της πρόταση για μία συσκευή VR, οι οθόνη OLED θα είναι το κλειδί.

“Οι συγκεκριμένες οθόνες σε παίχτες VR, προσφέρουν πολύ γρήγορους χρόνους απόκρισης με τέλειο μαύρο, άπειρη αναλόγια αντίθεσης η οποία βελτιώνει τη 3D απεικόνιση”, αναφέρει ο Soneira. Σε συνδυασμό με την ευκρίνεια, το πάχος και το βάρος και τα πλεονεκτήματα εικόνας, οι οθόνες OLED είναι το μέλλον.

Η εταιρεία επέλεξε την τεχνολογία OLED για την οθόνη της συσκευής Apple Watch, και μάλλον γι΄αυτό και σχεδιάζει να την εισάγει και στο iPhone στο μέλλον. Παρότι έως τώρα δεν έχει σχολιάσει το θέμα, πιθανολογούμε πως οι λόγοι που είναι τροχοπέδη προς την κατεύθυνση αυτή, είναι η υψηλή τιμή και η δυνατότητα κάλυψης της ζήτησης. Οι OLED οθόνες έχουν υψηλότερο κόστος κατασκευής και η Apple δεν φαίνεται να θέλει να θυσιάσει το υψηλό περιθώριο κέρδους, που απολαμβάνει από τη συσκευή.

Πάνω σε αυτό έρχεται και ο Hon Hai Precission, ο οποίος κατέχει τη Foxconn την εταιρεία που συναρμολογεί τις περισσότερες συσκευές της Apple και εξαγοράζει τη Sharp, εταιρεία η οποία κατασκευάζει OLED οθόνες. H ενέργεια αυτή σε συνδυασμό με την πτώση, κάνει το σκεπτικό να φαίνεται πολύ πιθανό να υιοθετηθεί από την Apple, για μην πούμε σχεδόν βέβαιο.

Θέλουμε - Μπαταρία τεχνολογίας MacBook

To περσινό MacBook ήταν μία αποκάλυψη από πολλές απόψεις. Η κυριότερη όμως ήταν εσωτερικά κι έχει εισπράξει όλη την καινοτομία της εταιρείας. Πρόκειται για έναν πέρα από τα καθιερωμένα νέο σχεδιασμό μπαταρίας. Η νέα μπαταρία αποτελείται από ενωμένες κυψέλες, οι οποίες είναι τόσο πολύπλοκες όσο ακούγονται.

Ουσιαστικά η μπαταρίες παύουν να είναι επίπεδες πλάκες επιτρέποντας στου μηχανικούς να στοιβάζουν και να προσαρμόζουν πακέτα κυψελών. Το σημαντικό σε αυτές τις μπαταρίες είναι πως δεν περιορίζονται μόνο στους φορητούς υπολογιστές. Στην πραγματικότητα όσο μικρότερη είναι η συσκευή τόσο πιο συγκεντρωμένη ενέργεια συναντούμε σε μικρότερο διαθέσιμο χώρο.

Σίγουρα ήδη το γνωρίζουν αυτό όπως επίσης πως οι καταναλωτές smartphone το μόνο που ζητούν είναι καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Πρόσφατη μελέτη της IDC, έβγαλε το συμπέρασμα πως αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία των εταιρειών να βελτιώσουν την ικανοποίηση των καταναλωτών, από μία συγκεκριμένη συσκευή. Ο καθένας αναζητά αυτό που του λείπει.

Το iPhone φαίνεται πως δεν υστερεί, ιδιαίτερα το iPhone 6s Plus, όμως η Apple μπορεί έστω και λίγο να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Μια μπαταρία τέτοιου τύπου ενωμένων κυψελών, πιθανόν να το πετύχει με το πρόσθετο πλεονέκτημα πως ταιριάζει παντού. "Πρόκειται για θέμα βιομηχανικού σχεδιασμού" αναφέρει ο Kyle Wiens συν-ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της iFixit. Ο βιομηχανικός σχεδιασμός είναι αυτός που καλύπτει με μπαταρία το χώρο που απομένει στο εσωτερικό μιας συσκευής.

Δεν περιμένει κανείς διαφορετικό σχεδιασμό της συσκευής iPhone από ορθογώνια εμφάνιση, τουλάχιστον όχι σύντομα. Εάν η Apple ήθελε να ταρακουνήσει δυνατά τα νερά, θα μπορούσε να το κάνει. Μέχρι τότε μία μικρή αύξηση στη ζωή της μπαταρίας είναι εφικτή.

Θέλουμε - USB-C

Σίγουρα μέχρι στιγμής δεν συναντάτε συχνά καλώδια USB-C αλλά θα συμβούλευα να μην βιάζεστε. Ως άξιος αντικαταστάτης ή αν θέλετε διάδοχος του πανταχού παρών προτύπου USB, το οποίο συνδέει όλα τα περιφερειακά σας, η θύρα USB-C προσφέρει μια πραγματικά όλα σε ένα, λύση. Θα έχει την ικανότητα για γρήγορη μετάδοση δεδομένων.

Η κίνηση της Apple προς την κατεύθυνση USB-C είναι παραπάνω από σωστή και είναι από τους πρώτους παίχτες της κατηγορίας. Το σημαντικό είναι πως πρόκειται για μία αναστρέψιμη σύνδεση. Μπορείτε να τη συνδέσετε και έτσι και αλλιώς. Να το επαναλάβουμε, συνδέεται όπως κι αν την τοποθετήσετε. Ναι και η θύρα Lightning το ίδιο πρεσβεύει. Σε smartphone βρίσκεται ήδη στο Nexus 5X, σε φορητούς υπολογιστές όπως το Chromebook Pixel και το MacBook. Η Apple σωστά έχει ανέβει στο τρένο USB-C. Στη πραγματικότητα είναι μεταξύ των πρώτων.

Δεν είναι μακριά η εποχή που η USB-C θα βρει το δρόμο της για τις Android συσκευές. Είναι πολύ χρήσιμη για να μην τον βρει. Την ίδια ωφέλεια μπορούν να έχουν και οι πελάτες της Apple, όχι μόνο λόγω της ταχύτητας αλλά και λόγω της ένταξης στο οικοσύστημα του "όλα λειτουργούν και συνδέονται με όλα". (Ίσως βέβαια κι αυτός να είναι κι ένας λόγος για να μη συμβεί, θα δείξει).

Τα αξεσουάρ στον κατάλογο business της Apple βρίσκεται στο νούμερο Νο 3 επιχειρησιακά. Καθιερώνοντας ως πρότυπο το USB-C θα σήμαινε νέο χρήμα στο παντελόνι. Το MacBook ίσως αποτελεί την εξαίρεση κι όχι τον κανόνα.

Ίσως να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο να ζητάμε από την Apple μια θύρα USB-C στη συσκευή iPhone, τουλάχιστον όχι σύντομα. Αν όμως η εταιρεία προχωρούσε στην υλοποίηση μια τέτοιας ενέργειας, είναι σίγουρο πως θα τραβούσε την προσοχή πολλών.

Ποια είναι η δική σας άποψη;
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Notice: Undefined variable: credits in /var/www/clients/client1/web1/web/libraries/kunena/view.php on line 745