ΘΕΜΑ: Apple |Η εταιρεία με το εμπορικότερο σήμα στον κόσμο για το 2016

Apple |Η εταιρεία με το εμπορικότερο σήμα στον κόσμο για το 2016 13/05/2016 11:57 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Η Apple φέρει το τίτλο της νούμερο Νο 1 αναγνωρίσιμης εταιρείας, με το πολυτιμότερο Brand name στον κόσμο για το 2016, σύμφωνα με την κατάταξη στο περιοδικό Forbes και παρά την πτώση που υπέστη στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο. Να θυμίσουμε πως η Apple είχε ανοδική πορεία ως εταιρεία από το 2003 στις σειρές προϊόντων, iPhone, iPad και υπολογιστές Mac.

Φαίνεται λοιπόν πως η πρόσφατη επιβράδυνση των πωλήσεων, δεν ήταν ικανή να αποτρέψει την εταιρεία από την εξασφάλιση της πρώτης θέσης για έκτη συνεχόμενη χρονιά, μπροστά από τους ανταγωνιστές της Google και Microsoft.

Το περιοδικό Forbes τοποθετεί την αξία του εμπορικού σήματος της εταιρείας Apple, στα $154,1 δισεκατομμύρια, μια αξία διπλάσια της Google των $82.500.000.000.

Εταιρείες όπως η Coca Clola, το Facebook, η Toyota, η IBM, η Disney, τα McDonald’s η GE, η Samsung, η Amazon, At&t, η BMW και ηCisco, συμπληρώνουν την 15άδα της λίστας. Άλλες αξιοσημείωτες εταιρείες που είναι εισηγμένες είναι η Intel (17η), η Verizon (21η), η HP (38η), η Sony (76η), Netflix (79η) και η T-Mobile (93η).

Η Apple παραμένει η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση πάνω από 510 δισεκατομμύρια, παρά την πτώση που έχει υποστεί η μετοχή τον τελευταίο χρόνο. Η μητρική εταιρεία της Google Alphabet ακολουθεί σε κοντινή απόσταση καθώς το μήνα Φεβρουάριο κατάφερε να ξεπεράσει την Apple.

H Apple επίσης κατέχει την πρώτη θέση ως πολυτιμότερη εταιρεία στη λίστα Interbrand το 2013, 2014 και 2015.

Στη σημερινή διαπραγμάτευση η μετοχή της εταιρείας είναι πτωτική κατά -3% με αποτέλεσμα η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet για άλλη μία φορά να ξεπερνά την κεφαλαιοποίηση της Apple. Οι δύο εταιρείες πιθανότητα θα εξακολουθήσουν να διαπραγματεύονται τις πρώτες θέσεις, έως ότου μειωθεί η μεταβλητότητα.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Notice: Undefined variable: credits in /var/www/clients/client1/web1/web/libraries/kunena/view.php on line 745