ΘΕΜΑ: iTunes Store |Η Apple αναφέρει πως δεν θα σταματήσει τη λειτουργία του

iTunes Store |Η Apple αναφέρει πως δεν θα σταματήσει τη λειτουργία του 12/05/2016 14:48 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Το μέλλον της μουσικής είναι το περιεχόμενο συνεχούς ροής (streaming) κι όχι οι λήψεις. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως η εταιρεία που άνοιξε στην ουσία αυτή την αγορά των λήψεων μουσικών κομματιών, να σταματήσει τις πωλήσεις αυτού του είδους σύντομα.

Η παραπάνω παράγραφος έρχεται σε αντίθεση με σημερινό δημοσίευμα το οποίο αναφέρει πως η Apple σχεδιάζει να σταματήσει τις πωλήσεις μουσικής μέσω λήψεων σε δύο χρόνια από τώρα ή σε “3-4 χρόνια”.

“Δεν είναι αληθές, δήλωσε ο Tom Neumayr της εταιρείας Apple. O Neumayr δεν θέλησε να σχολιάσει περισσότερο το συγκεκριμένο θέμα και αρκέστηκε να παραθέσει γραφήματα τα οποία αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα Digital Music News.

Παρότι δεν ήθελε να πει περισσότερα φαντάζομαι πως θα υποστήριζε πως πολλοί χρήστες εξακολουθούν να αγοράζουν και να κατεβάζουν μουσική ή να αγοράζουν φυσικούς δίσκους. Το νέο άλμπουμ “Views," του Drake, πούλησε 1.000.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του - κατά την οποία το άλμπουμ ήταν αποκλειστικά διαθέσιμο από την υπηρεσία Apple Music και το iTunes Store.

Κανείς δεν διαφωνεί πως οι λήψεις μουσικής βρίσκονται σε σταθερά πτωτική πορεία, το τελευταίο διάστημα. Οι λήψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν από $2,8 δισεκατομμύρια το 2013 σε $2,3 δισεκατομμύρια το περασμένο έτος, σύμφωνα με την μουσική βιομηχανία RIAA.

Η Apple σε συνεργασία με όλους τους ιθύνοντες παλεύουν για να ανατρέψουν την τάση αυτή ή όσο γίνεται να την επιβραδύνουν.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς την εμμονή της Apple για τη διατήρηση της αγοράς αυτής, όταν προσπάθησε - αδέξια - να εντάξει τη διάθεση της υπηρεσίας Apple Music πέρυσι, εντός ενός πεπαλαιωμένου καταστήματος iTunes Store.

Τον ερχόμενο μήνα αναμένουμε μία ανανεωμένη υπηρεσία συνεχούς ροής Apple Music από την Apple η οποία θα δείξει το δρόμο και το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας. Μήπως έχετε αντίρρηση;
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.