ΘΕΜΑ: iPhone 7s |Η εισαγωγή οθόνης OLED θα σώσει εταιρείες από αφανισμό

iPhone 7s |Η εισαγωγή οθόνης OLED θα σώσει εταιρείες από αφανισμό 11/05/2016 13:01 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Εν μέσω επιβράδυνσης των πωλήσεων από μία στασιμότητα στην αγορά smartphone, ο προμηθευτής της Apple Japan Display ελπίζει πως θα αλλάξει το κλίμα προς το καλύτερο, αν η εταιρεία Apple προχωρήσει σε χρήση οθονών τεχνολογίας OLED.

Η Japan Display ανακοίνωσε χθες ημέρα Τρίτη, πως αναμένεται να έχει ζημία περίπου $ 293.500.000 ή ¥ 31800000000.

Κοιτώντας προς το μέλλον η εταιρεία Japan Display, είναι αισιόδοξη πως “η αναμενόμενη εισαγωγή” της Apple στην αγορά των OLED οθονών, για τις πιο δημοφιλείς συσκευές, θα μπορούσε να τονώσει την ανάπτυξη, σύμφωνα με τη Wall Streat Journal. Η αναφορά επικαλείται αναλυτές, οι οποίοι πιστεύουν ακράδαντα πως η Apple θα μπορούσε να υιοθετήσει OLED σε συσκευές όπως το iPhone, στα επόμενα χρόνια.

Παρότι η Japan Display επενδύει στην τεχνολογία OLED, δεν έχουν ακόμη εργοστάσιο που να μπορεί να παράξει μαζικά οθόνες χαμηλής ισχύος. Εν τω μεταξύ οι ανταγωνιστές - προμηθευτές της Apple - Samsung και LG έχουν ήδη προσαρμόσει τις μονάδες τους για την παραγωγή panel OLED, ώστε να εξοπλίσουν άμεσα τις συσκευές iPhone.

Φήμες αναφέρουν πως η Apple θα μπορούσε να ενσωματώσει την τεχνολογία OLED στις οθόνες των iPhones μέσα στο 2017. Η Apple χρησιμοποιεί ήδη την τεχνολογία OLED, στην οθόνη της συσκευής Apple Watch, καθιστώντας τη την πρώτη συσκευή της εταιρείας.

Οι αναφορές υποδεικνύουν πως η Apple έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την εταιρεία Samsung για την προμήθεια 5,5 ιντσών panel OLED, για την μεγαλύτερη έκδοση iPhone, Plus, για το 2017. Η αναφορά δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, μιλώντας για ένα τριετές συμβόλαιο ύψους $ 2.590.000.000.

Πάει αρκετός καιρός που φημολογείται η μετακίνηση της εταιρείας Apple για τα προϊόντα ναυαρχίδες από τις οθόνες LCD. Όμως οι OLED προμηθευτές δεν έχουν την ικανότητα παραγωγής των ποσοτήτων που απαιτείται για να καλύψουν τις πωλήσεις των συσκευών iPhone τουλάχιστον έως τώρα. Οι κατασκευαστές εξαρτημάτων συνήθως δεν κάνουν δηλώσεις, ωστόσο η LG πέρυσι ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κατασκευή μιας προηγμένης OLED οθόνης από τις μονάδες που έως τώρα κατασκευάζαν κυρτά panels.

Εκτός του ότι η οθόνες LCD είναι πιο προσιτές οικονομικά, παρέχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κι εξαιρετική ορατότητα κάτω από το φως του ηλίου. Οι OLED οθόνες εν τω μεταξύ, είναι γνωστό για τα έντονα και φωτεινά χρώματα καθώς και για την εξοικονόμηση ενέργειας, βασικοί λογικοί για τους οποίους επιλέχθηκε η οθόνη αυτή στη συσκευή Apple Watch.


Ωστόσο το πλεονέκτημα αυτό δεν υφίσταται στις οθόνες LCD, οι οποίες απαιτούν ένα οπίσθιο φωτισμό προκειμένου να φωτίζει όλα τα pixels ανεξάρτητου χρώματος. Χωρίς ένα σκοτεινό UI ένα iPhone με οθόνη OLED, δεν θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει το ίδιο επίπεδο εξοικονόμησης ενέργειας.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.