ΘΕΜΑ: HomeKit |Στο iOS 10 περιμένουμε προεγκατεστημένη εφαρμογή

HomeKit |Στο iOS 10 περιμένουμε προεγκατεστημένη εφαρμογή 09/05/2016 13:39 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Μία αυτόνομη εφαρμογή, από την Apple για τη λειτουργία HomeKit, την οποία επιθυμούν οι χρήστες συσκευών της πλατφόρμας, είναι πιο κοντά από ποτέ. Η υπηρεσία HomeKit, η οποία είναι ενεργή παραπάνω από έναν χρόνο, φαίνεται να αποκτά τη δική της προεγκατεστημένη εφαρμογή, στο επερχόμενο λειτουργικό iOS 10.

H διαρροή προέρχεται από ένα υπάλληλο του τμήματος Marketing της Apple, ο οποίος εκτελεί χρέη reviewer της Amazon. Το όνομα του συγκεκριμένου υπαλλήλου αντλήθηκε από το κοινωνικό δίκτυο Linkedin και είναι επιβεβαιωμένη η ιδιότητα του ως υπάλληλος της Apple.

“Λόγω της εργασίας μου στο τμήμα Marketing της Apple έχω δοκιμάσει πολλές συσκευές, συμβατές με την πλατφόρμα HomeKit για το iOS…”

Μερικές διευκρινίσεις, υπάρχουν εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, οι οποίες προσφέρουν έλεγχο και παραμετροποίηση σε διάφορες συσκευές Smart Home. Για παράδειγμα η εφαρμογή Yonomi” είναι μια δωρεάν εφαρμογή που χρησιμοποιείται συχνά. Η "Home" είναι άλλη εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, η οποία όμως κοστίζει $14,99. Και οι δύο προσφέρουν υποστήριξη σε πολλαπλές συσκευές και προστίθενται νέα συνεχώς, όπως η συσκευή ηχείων Echo.

Η επόμενη έκδοση του λειτουργικού iOS 10, την οποία περιμένουμε αυτό το φθινόπωρο αναμένεται να έχει προεγκατεστημένη HomeKit εφαρμογή. Παρότι η προέλευση της πηγής έχει επαληθευτεί, υπάρχει πάντα η πιθανότητα αλλαγής σχεδιών από την εταιρεία Apple, πριν της επίσημη κυκλοφορία της αναβάθμισης.

Παρότι η προεπιλεγμένη εφαρμογή HomeKit φημολογείται εδώ και αρκετό καιρό, εν τούτοις δεν είχε υλοποιηθεί έως τώρα. Η Apple εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη διάφορων εφαρμογών, όμως λίγες απο αυτές έχουν τις προϋποθέσεις να κοσμούν τη συσκευή iPhone.

H Apple έχει ήδη εικονίδιο εφαρμογής HomeKit (απεικονίζεται παραπάνω), το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην αυτόνομη εφαρμογή και οι φήμες έχουν τιτλοφορήσει την εφαρμογή ως “Home”.

Μια κεντρική εφαρμογή η οποία θα προέρχεται από την Apple και θα συντονίζει συσκευές HomeKit θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της διεπαφής. Αυτή τη στιγμή οι χρήστες αυτών των προϊόντων HomeKit, είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν διάφορες εφαρμογές, κυρίως των συσκευών ή να βασίζονται σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.