ΘΕΜΑ: Apple |Nέα τεχνολογία θα εξαφανίζει ακατάλληλο περιεχόμενο

Apple |Nέα τεχνολογία θα εξαφανίζει ακατάλληλο περιεχόμενο 07/05/2016 15:55 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Μια νέα πατέντα της Apple θα εξαφανίζει αυτόματα το ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο από το App Store.

Ο Tim Cook σχετικά πρόσφατα είχε υπενθυμίσει και πάλι το πόσο αυστηροί είναι οι κανόνες της Apple όσον αφορά το περιεχόμενο στο App Store και στο iTunes Store. Μάλιστα ανέφερε ένα email που είχε στείλει ο Steve Jobs το 2010 όπου δήλωνε ξεκάθαρα ότι το σεξουαλικό περιεχόμενο δεν επρόκειτο ποτέ να μπει στο App Store. Είχε ακουστεί να λέει, «Αυτοί που θέλουν πορνό μπορούν να αγοράσουν ένα Android κινητό».

Λόγω αυτής ακριβώς της μη-ανεκτικότητας της Apple όσον αφορά το ακατάλληλο για οικογένειες περιεχόμενο, η εταιρία κάνει μια κίνηση με την οποία θα λογοκρίνει τις άσχημες λέξεις από τα τραγούδια που υπάρχουν στο iTunes Store και στο Apple Music, σύμφωνα με τον James Cook του Business Insider.

Η όλη ιδέα έχει να κάνει με τη διαχείριση, αντικατάσταση και αφαίρεση των άσεμνων στοίχων κατά την διάρκεια της ακρόασης ενός τραγουδιού και η πατέντα γι’ αυτή τη νέα τεχνολογία κατατέθηκε το Σεπτέμβριο του 2014. Η πατέντα «περιγράφει ένα σύστημα που θα αναγνωρίζει και θα βαθμολογεί τα άσεμνα τμήματα ενός τραγουδιού και μετά θα τα επεξεργάζεται προκειμένου να τα μετατρέπει σε φιλικά προς την οικογένεια», είπε ο Cook.

Είναι μια θετική κίνηση για τους γονείς που θέλουν να βάλουν τα παιδιά τους στο οικογενειακό πρόγραμμα της Apple Music, αλλά ανησυχούν για τα τραγούδια με άσεμνο περιεχόμενο. Ακόμη και κάποιοι ενήλικες θα ενδιαφέρονταν για μια τέτοια δυνατότητα. Κι ενώ η άσεμνη γλώσσα μπορεί να είναι διασκεδαστική για κάποιους, η δυνατότητα αφαίρεσης των άσεμνων στίχων, μπορεί να είναι «μουσική» για τ’ αυτιά κάποιων άλλων.

Αυτή η τεχνολογία μπορεί να είναι είτε το γνωστό «μπιπ» είτε η αντικατάσταση των άσεμνων λέξεων με κάτι άλλο. Πιο πιθανό είναι το σύστημα να διαλέγει την «καθαρή» έκδοση του κομματιού, μιας και πολλοί τραγουδιστές και συγκροτήματα έχουν δύο εκδόσεις των κομματιών τους, την «καθαρή» και την «βρόμικη» (άσεμνη).

«Το σύστημα της πατέντας της Apple, θα μπορεί να αναγνωρίσει τη μουσική που παίζει πίσω από τα λόγια, ώστε να τη διατηρεί καθώς θα αφαιρούνται τα λόγια και να μπορεί το κομμάτι να συνεχίζεται απρόσκοπτα με σκέτη τη μουσική σε εκείνα τα σημεία.»

Ο δημοσιογράφος James Cook λέει ότι δεν υπάρχει ακόμη κάποια ένδειξη ως προς το πότε η Apple θα εφαρμόσει την πατέντα αυτή στο iTunes και στο Apple Music στο προσεχές μέλλον. Ωστόσο, το Beats 1 είναι αυτή τη στιγμή ελεύθερο από άσεμνες λέξεις.

Είναι λογικό ότι η Apple θα ήθελε να παρέχει περιεχόμενο που είναι κατάλληλο για όλους. Και αυτό σημαίνει το να περιορίζει συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου για το γενικότερο καλό. Κι ενώ το σεξουαλικό περιεχόμενο σίγουρα λείπει από το App Store, ως επί το πλείστων, κάποιο είδος φαινομενικά άσεμνου περιεχομένου θα έπρεπε να επιτρέπεται εφόσον έχει καλλιτεχνική αξία.

Η Apple αποφασίζει μόνη της ως προς το τι είναι αποδεκτό και τι όχι και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν αρκετές διαφωνίες πάνω σ’ αυτό. Ωστόσο, απομάκρυνση της «βρόμικης γλώσσας» μέσω μιας υπηρεσίας φιλτραρίσματος, είναι κάτι που έχει νόημα.

Αν τελικά γίνει πραγματικότητα, είναι πιθανό ότι θα είναι προαιρετικής φύσης, κάτι που σημαίνει ότι οι ακροατές θα μπορούν, αν θέλουν, να ακούσουν το αυθεντικό κομμάτι ακόμη κι αν έχει άσεμνο περιεχόμενο.

από Elichord
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Notice: Undefined variable: credits in /var/www/clients/client1/web1/web/libraries/kunena/view.php on line 745