ΘΕΜΑ: iPhone 7 | Έντονο το ενδιαφέρον για την επόμενη συσκευή

iPhone 7 | Έντονο το ενδιαφέρον για την επόμενη συσκευή 06/05/2016 14:11 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Μία νέα έρευνα με δείγμα υποψήφιους αγοραστές iPhone, φαίνεται να είναι πιο ενθουσιασμένοι για να δουν τι ετοιμάζει η Apple - κι αναφέρεται στο επερχόμενο iPhone 7 - σε σύγκριση με την αναμονή τους για το iPhone 6s πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη το ενδιαφέρον για τη νέα συσκευή, δεν έχει ξεπεράσει σε ένταση την προσμονή για το iPhone 6, πριν δύο χρόνια περίπου.

Η εταιρεία UBS Evidence Lab, προχώρησε σε έρευνα με δείγμα 6336 χρήστες smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία την ηπειρωτική Κίνα και την Ιαπωνία, προκειμένου να μετρήσει το ενδιαφέρον για την επόμενη συσκευή της Apple. Παρότι ακόμη δεν έχουμε κανένα επίσημο στοιχείο για τα χαρακτηριστικά της συσκευής iPhone 7, εν τούτοις η έρευνα κατέγραψε έντονο ενδιαφέρον από πλευράς καταναλωτών για αγορά.

Περισσότερο ενδιαφέρον για το iPhone 7 από ό,τι για την περσινή έκδοση, έδειξαν ερωτηθέντες καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. Σε όλες τις αγορές όμως το ενδιαφέρον για την νέα συσκευή, δεν έχει ξεπεράσει την προσμονή του iPhone 6, πριν δύο περίπου χρόνια. Θα πρέπει να λάβουμε όμως υπόψιν και τον παράγοντα μέγεθος της προηγούμενης συσκευής, που ήταν και η πρώτη απόπειρα της Apple για μεγαλύτερες σε μέγεθος συσκευές.

Αν και στις μεγάλες αγορές όπου η Apple διατηρεί υψηλά μερίδια αγοράς το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την επερχόμενη συσκευή είναι υψηλό, φαίνεται πως στην Ευρώπη, έχει εξασθενήσει. Στις χώρες αυτές το ενδιαφέρον για το νέο iPhone 7, είναι χαμηλότερο ακόμη και από την προηγούμενη έκδοση.

Τα δεδομένα αυτά οδήγησαν τον αναλυτή της UBS Steven Milunovich να προβλέψει πως η ανάπτυξη της συσκευής iPhone, αναμένει αύξηση μεταξύ του 5-10% για το οικονομικό έτος 2017. Πιστεύει επίσης πως υπάρχουν αρκετοί χρήστες οι οποίοι δεν έχουν αναβαθμίσει τις συσκευές τους σε νέες μεγαλύτερου μεγέθους και είναι ευκαιρία με την έλευσης της νέας ανασχεδιασμένης έκδοσης, να το πράξουν.

Τέλος η έρευνα έδειξε πως σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες, δεν πρόκειται να αγοράσουν νέο iPhone, πρώτου κυκλοφορήσει το επόμενο μοντέλο. Η νέα συσκευή αναμένεται παραδοσιακά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το γεγονός πως το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το επόμενο iPhone 7 είναι τόσο υψηλό όταν ακόμη δεν έχουμε κανένα χαρακτηριστικό της συσκευής, δείχνει την αφοσίωση των χρηστών στην εταιρεία και την εμπιστοσύνη πως θα διαθέσει και πάλι ένα επιθυμητό προϊόν. Το νέο iPhone αναμένεται με ανανεωμένη εμφάνιση και πιθανότητα θα φέρει Smart connector για ασύρματη φόρτιση.

Η προσθήκη ενός Smart Connector θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν πιο λεπτές θήκες προστασίας με ενσωματωμένη μπαταρία. Επιπλέον ίσως η Apple να αλλάξει και τη σύνδεση των ακουστικών σε Lightning, ώστε να είναι εφικτή η σύνδεση τους ταυτόχρονα με τη φόρτιση. Πρόσφατες αναφορές κάνουν λόγο πως ίσως η εταιρεία, αφαιρέσει εντελώς την υποδοχή ακουστικών για να δημιουργήσει την λεπτότερη συσκευή στον κόσμο, αν και χθες εξάρτημα της συσκευής δείχνει πως η υποδοχή μάλλον θα παραμείνει.
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 06/05/2016 14:11 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.