ΘΕΜΑ: L.A.P.D. |Ξεκλείδωσε iPhone 5s χωρίς τη βοήθεια της Apple

L.A.P.D. |Ξεκλείδωσε iPhone 5s χωρίς τη βοήθεια της Apple 05/05/2016 17:47 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Δεν είναι μόνο το FBI που έχει την τεχνική κατάρτιση για να ξεκλειδώνει συσκευές iPhone, οι οποίες προστατεύονται από συνθηματικό πρόσβασης. Εννοείται χωρίς να τις διαγράψουν πλήρως ή να ζητήσουμε την βοήθεια της Apple.

To L.A.P.D. έχει επίσης την ικανότητα και τους μηχανισμούς να διασπάσουν συνθηματικά σε ορισμένες συσκευές iPhone. To FBI κατάφερε και ξεκλείδωσε τη συσκευή iPhone 5c της υπόθεσης San Bernardino, ενώ το L.A.P.D. μια συσκευή iPhone 5s, η οποία ανήκε στη σύζυγο του ηθοποιού Michael Jace. Και στη δύο περιπτώσεις φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε η εμπειρία των expert ιατροδικαστών.

Δεν έχει γίνει γνωστό έως αυτή τη στιγμή πως κατάφερε το L.A.P.D. και ξεκλείδωσε το iPhone 5s. H αστυνομία απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα και σε αυτή την περίπτωση χωρίς τη βοήθεια της Apple.

To FBI είχε δηλώσει πως το ξεκλείδωμα του iPhone 5c με λειτουργικό iOS 9, κόστισε $1 εκατομμύριο δολάρια και πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα η οποία έχει εργαστεί πάνω στο ξεκλείδωμα ορισμένων εκδόσεων συσκευών. Η μέθοδος ξεκλειδώματος από το FBI, προφανώς και δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις νέες συσκευές iPhone, ακόμη και στο iPhone 5s.

Παρόλο που οι συσκευές iPhone 5c και iPhone 5s κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα, διαθέτουν διαφορετικό επεξεργαστή (64-bit). Ένα από τα πλεονεκτήματα της νέας μορφής επεξεργαστή, είναι και η μεγαλύτερη προστασία σε “επεμβάσεις”.

Σύμφωνα με τα αρχεία των δικαστηρίων τα οποία ελήφθησαν από την ιστοσελίδα L.A. Times, αποκαλύφθηκε πως οι αστυνομικοί βρήκαν μία εναλλακτική μέθοδο παράκαμψης του κωδικού ασφάλειας στο iPhone 5s, χωρίς όμως να γίνεται λόγος για το λειτουργικό σύστημα που έφερε η συσκευή.

Ούτε στα πρακτικά έρευνας δεν είχε αναλυθεί η μέθοδος απόκτησης πρόσβασης στα δεδομένα από τον “ιατροδικαστή expert” .

Για τον Michael Jace υπάρχει η υποψία πως πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα του April στις 19 Μαΐου 2014. Οι ανακριτές αναφέρουν πως ο ηθοποιός και η σύζυγος του επικοινώνησαν λίγο πριν τον πυροβολισμό, μέσω μηνύματος κειμένου.

Το 2015 τεχνικός της Apple διατάχθηκε από έναν διακαστή του L.A. να αποσπάσει δεδομένα που ήταν αποθηκευμένα σε iOS συσκευή. Στα τέλη Ιανουαρίου, ερευνητής από το γραφείο του εισαγγελέα L.A. προσπάθησε και πάλι να έχει πρόσβαση σε δεδομένα κλειδωμένης συσκευής αλλά απέκτησε μόνο στα περιεχόμενα της κάρτας SIM.

Μετά την οριστική απόφαση πως η συσκευή της April δεν πρόκειται να ανοιχτεί, οι άρχες αναζήτησαν και βρήκαν τον "ιατροδικαστή expert" τον Μάρτιο, προκειμένου να παρακάμψουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και να ξεκλειδώσουν το iPhone.

Τον Απρίλιο ανώτερος ερευνητής από το γραφείο του εισαγγελέα και ο ιδιωτικός ερευνητής για κινητά τηλέφωνα που είχε οριστεί από τον ηθοποιό Jace, εξέτασαν τη συσκευή. Δεν έγινε σαφές αν η πρόσβαση στα περιεχόμενα του iPhone 5s, προσέφερε χρήσιμες για την υπόθεση πληροφορίες. Ο ηθοποιός αναμένει τη δίκη.
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 05/05/2016 18:22 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.