ΘΕΜΑ: Apple Music |"Επανεκκίνηση" τον Ιούνιο στο WWDC 2016

Apple Music |"Επανεκκίνηση" τον Ιούνιο στο WWDC 2016 05/05/2016 14:34 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
H Apple φαίνεται έτοιμη για μία γενναία αναβάθμιση της υπηρεσίας Apple Music προκειμένου να γίνει πιο “διαισθητική στη χρήση”, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Bloomberg News. Η ίδια επικαλούμενη εσωτερικές πηγές, ισχυρίζεται πως η Apple σχεδιάζει καλύτερη ενσωμάτωση της εφαρμογής μουσικής στο λειτουργικό κι επέκτασης της ραδιοφωνικής υπηρεσίας. Η εταιρεία φαίνεται πως θα είναι έτοιμη για αποκαλύψεις στο Παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών (WWDC) τον ερχόμενο μήνα.

Παρότι η υπηρεσία Apple Music διαθέτει πάνω από 13 εκατομμύρια συνδρομητές, έχει επικριθεί για σύγχυση των χρηστών της, λόγω του πολύπλοκου interface και την έλλειψη σημαντικών χαρακτηριστικών. Συγκεκριμένα ο συντάκτης για θέματα της Apple Jim Dalrymple, έχει επισημάνει πως η υπηρεσία Apple Music ήταν ένας εφιάλτης, έως να την εγκαταλείψει πέρυσι. H υπηρεσία, δεν έχει λάβει καμία σημαντική αναβάθμιση κατά το πρώτο έτος ύπαρξής της, καθώς η εταιρεία πάλευε να αντιμετωπίσει διορθώσεις σφαλμάτων, παρά να κάνει βελτιώσεις.

Επιπλέον η εταιρεία Apple είχε να αντιμετωπίσει και την κριτική της Taylor Swift κι άλλων καλλιτεχνών κι αναγκάστηκε να αλλάξει την πολιτική της σχετικά με την καταβολή δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της δωρεάν δοκιμαστικής περιόδου. Η Apple πρόσφατα παρουσίασε μία νέα διαφημιστική καμπάνια για την υπηρεσία Apple Music με την Taylor Swift και η ιστοσελίδα Bloomberg News τη χαρακτηρίζει ως "marketing blitz” για να αναδείξει τις νέες αναβαθμίσεις της.

Η αναφορά της ιστοσελίδας φωτογραφίζει επίσης και κάποιες εσωτερικές συγκρούσεις σχετικά με την υπηρεσία Apple Music. Η εταιρεία απέκτησε την υπηρεσία Beats Music πριν από περίπου δύο χρόνια και ο άλλοτε Beats executive Jimmy Iovine, φαίνεται να έχει δημιουργήσει προστριβές στο εσωτερικό της εταιρείας. Το Bloomberg ισχυρίζεται πως ο Iovine έχει κάνει ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με τους καλλιτέχνες και διαφορετικές ως υπάλληλος της Apple. Υπάρχει μία σύνθετη δομή στον τομέα διαχείρισης της υπηρεσίας Apple Music και ο Iovine φαίνεται να έχει επιτύχει την ανακωχή με την Taylor Swift, εξασφαλίζοντας και το τελευταίο άλμπουμ του Drake’s ως αποκλειστικό.

Μερικοί αναλυτές αισθάνονται πως η Apple άργησε πολύ να μπει στην αγορά streaming μουσικής, αλλά το επόμενο Παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών, είναι μία εξαιρετική στιγμή για να παρουσιάσει τις σημαντικές αλλαγές και τα νέα χαρακτηριστικά, ώστε να τους κάνει να αλλάξουν άποψη.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.