ΘΕΜΑ: iPhone |H Νο 1 συσκευή όλων των εποχών με τη μεγαλύτερη επιρροή

iPhone |H Νο 1 συσκευή όλων των εποχών με τη μεγαλύτερη επιρροή 04/05/2016 16:59 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Το περιοδικό TIME magazine δημοσίευσε σήμερα ένα κατάλογο κατάταξης των 50 Gadgets όλων των εποχών που επηρέασαν το ανθρώπινο γένος, από φωτογραφικές μηχανές και τηλεοράσεις έως συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, smartphone και Drones.

Όπως ήταν αναμενόμενο η συσκευή iPhone της Apple κατετάγη ως το νούμερο 1 πιο σημαντικό από πλευράς επιρροής Gadget, στη λίστα του TIME. Ο λόγος είναι πως η συγκεκριμένη συσκευή άλλαξε ριζικά τη σχέση των χρηστών με την πληροφορική και τις πληροφορίες, διέδωσε εφαρμογές για κινητά κι επηρέασε το μέλλον όσο αφορά το σχεδιασμό των συσκευών smartphone.

H Apple ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε έναν πραγματικά ισχυρό υπολογιστή στην τσέπη εκατομμυρίων χρηστών με την κυκλοφορία του iPhone το 2007. Τα smartphone ως συσκευές, υπήρχαν αρκετά χρόνια πριν, αλλά καμία τους δεν ήταν τόσο απλή στην αλληλεπίδραση και όμορφη όπως το iPhone.

H συσκευή της Apple άνοιξε μία νέα εποχή με συσκευές που φέρουν οθόνες αφής, με πλήκτρα πάνω στην οθόνη, αντικαθιστώντας τα συρόμενα πληκτρολόγια και τα φυσικά πλήκτρα.

Ο υπολογιστής Macintosh της Apple, κατατάσσεται επίσης υψηλά στη λίστα, - Νο 3 - των πιο σημαντικών σε επιρροή Gadgets ως το πρότυπο αλληλεπίδρασης του ανθρώπινου είδους με τους υπολογιστές. Το iPod ο πρόδρομος της συσκευής iPhone και η συσκευή που ενέπνευσε τα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας, αναφέρεται στη λίστα ως No 9.

Aπό τα υπόλοιπα προϊόντα της Apple, εμφανίζονται στη λίστα οι συσκευές iPad και το iBook. To iPad ως ένα ανασχεδιασμένο tablet από τις συσκευές της εποχής, καταλαμβάνει την 25 θέση ενώ το iBook, ως ο πρώτος φορητός υπολογιστής ο οποίος προσέφερε ασύρματη δικτύωση, κατέλαβε τη θέση 38.

"Το συγκεκριμένο προϊόν το οποίο θεωρείται κλασικό παράδειγμα καλλιτεχνίας Steve Jobs, στις καλύτερες στιγμές του. Κατά τη διάρκεια φόρτωσης μιας ιστοσελίδας και την επίδειξη του υπολογιστή στο συνέδριο MacWord 1999, ο συνιδρυτής της Apple σήκωσε τον υπολογιστή από το τραπέζι περπατώντας σε όλη τη σκηνή. Φυσικά το πλήθος με χειροκροτήματα, έδωσε τη συγκατάθεσή του. Έτσι η σύνδεση Wi-Fi, ήρθε για να μείνει".

Άλλες συσκευές smartphone οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στη λίστα Gadgets με τη μεγαλύτερη επιρροή, ήταν το Motorola Droid, στο οποίο πιστώθηκε η απλοποίηση του λειτουργικού Android, το BlackBerry 6210 και η συσκευή της Nokia 3210, το πρώτο κινητό τηλέφωνο με εσωτερική κεραία και ενσωματωμένα παιχνίδια.

Στον πλήρη κατάλογο θα συναντήσετε προϊόντα όπως τα Google Glass, Fitbit, το Amazon Kindle, το Oculus Rift το walkman της Sony και πολλά άλλα, όλα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα ΤΙΜΕ.
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 04/05/2016 17:02 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.