ΘΕΜΑ: Apple |Πτωτική η πορεία της εταιρείας στην αγορά των smartphone

Apple |Πτωτική η πορεία της εταιρείας στην αγορά των smartphone 04/05/2016 14:27 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Τα τελευταία στοιχεία από την εταιρεία ερευνών IDC δείχνουν πως το μερίδιο αγοράς των smartphone της εταιρείας Apple έπεσαν στο 15,3% κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2016 (Ιανουαρίου - Μαρτίου), με την παγκόσμια αγορά των smartphone να παραμένει σχεδόν επίπεδη.

Η Apple είχε ανακοινώσει στις 26 Απριλίου πωλήσεις $51.200.000 μονάδων κατά τη διάρκεια του δευτέρου οικονομικού τριμήνου, το οποίο έληξε στις 26 Μαρτίου, συγκρινόμενο με τις περσινές πωλήσεις των 61,2 εκατομμυρίων μονάδων και μερίδιο αγορά 18,3%. Εν τω μεταξύ οι συνολικές πωλήσεις των smartphone κυμάνθηκαν στα 334,9 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια του ίδιου τριμήνου με αύξηση 500.000 μονάδων.

Παρά την πληθώρα νέων χαρακτηριστικών που προστέθηκαν στην έκδοση “S” οι κάτοχοι συσκευών iPhone 6 / 6 Plus δεν πείσθηκαν ώστε να προβούν σε αναβάθμιση. Η Apple ανακοίνωσε επίσης ένα νέο μέλος το iPhone SE, το οποίο αναμένεται να κερδίσει έδαφος σε πολλές από τις αναδυόμενες αγορές, όπου η συσκευή iPhone θεωρείται ιδιαίτερα ακριβή.

Η Samsung συνεχίζει να ηγείται της συγκεκριμένης αγοράς, με πωλήσεις 81,9 εκατομμύρια συσκευές smartphone, τα οποία αποσπούν μερίδιο αγοράς 24,5%, λίγο κάτω από το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Εταιρείες όπως η Huawei, OPPO και Vivo να συμπληρώνουν τα 5 κορυφαία smartphone το συγκεκριμένο τρίμηνο, με τους Κινέζους κατασκευαστές να συνεχίζουν να εμφανίζονται στην κορυφή της λίστας.

Η Huawei είναι η εταιρεία η οποία κατασκευάζει το δημοφιλές βασισμένο σε λειτουργικό Android, Nexus 6P, της Google και απέστειλε 27,5 εκατομμύρια συσκευές κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αποκτώντας μερίδιο αγοράς 8,2%. Η εταιρεία προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Apple και την εταιρεία Samsung στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και σε άλλες περιοχές εκτός Κίνας. Να θυμίσουμε πως πριν ένα χρόνο το μερίδιο αγοράς που κατείχε δεν ξεπερνούσε το 5,2%.

Εταιρείες όπως η OPPO και η Vivo, εκθρόνισαν από την πεντάδα τη Lenovo και Xiaomi από τις θέσεις τέσσερα και πέντε, της λίστας με τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphone.
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 04/05/2016 14:44 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.