ΘΕΜΑ: LG G5 |Η διαφήμιση της LG που προκαλεί απροσδιόριστα συναισθήματα

LG G5 |Η διαφήμιση της LG που προκαλεί απροσδιόριστα συναισθήματα 04/05/2016 11:41 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Δεν χωράει καμία αμφιβολία πως το LG G5, είναι μια παράξενα γοητευτική συσκευή. Η κορεατική εταιρεία στην τελευταία της ναυαρχίδα, προσπάθησε να συνδυάσει τα πάντα, πουλώντας ξεχωριστά εξαρτήματα τα επονομαζόμενα “Friends” τα οποία επεκτείνουν τις δυνατότητές του. Συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνονται μία αποσπώμενη μπαταρία, μία λαβή φωτογραφικής μηχανής, ένα Headset VR, μία κάμερα VR, ένα παρελκυόμενο υψηλής ποιότητας ηχείο κι ένα κυλιόμενο ρομπότ.

Οι πρώτες εντυπώσεις μας από τη συσκευή αυτή, ήταν ανάμικτες. Πώς αναμένεται η LG να προωθήσει τη νέα της ναυαρχίδα; Η απάντηση έρχεται με μία εξίσου παράξενη διαφήμιση με τον δημοφιλή Jason Statham.

Ας "προσπαθήσουμε" να την αναλύσουμε. Στο αρκετών λεπτών σποτ ο ηθοποιός Statham έχει αναλάβει κυριολεκτικά όλους τους ρόλους. Μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό με αρκετούς Sthatham γύρω από μία συσκευή LG G5, ξεκινά ένας τσακωμός όπου εμφανίζεται “τυχαία” το αξεσουάρ υψηλής ποιότητας ήχου και στη συνέχεια εμφανίζεται μια μητέρα με τον Statham στο ρόλο του μωρού. Η σκηνή αλλάζει και βλέπουμε τον ηθοποιό με αστεία ενδυμασία και κάποιος να συλλαμβάνει τη στιγμή με τη λαβή της φωτογραφικής μηχανής, από τα αξεσουάρ.

Σε όλο το εμπορικό κέντρο ο ηθοποιός λαμβάνει διάφορους ρόλους, χρησιμοποιώντας τα αξεσουάρ και τις αποσπώμενες μπαταρίες. - Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως στην πραγματικότητα όταν προσθέτετε ένα από τα παρελκόμενα στη συσκευή, θα πρέπει να την κλείσετε και να κάνετε επανεκκίνηση. Φυσικά στο διαφημιστικό κλιπ κάτι τέτοιο περνά στα ψιλά γράμματα -.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Βρετανός ηθοποιός βρίσκεται ως ο εγκέφαλος μια ληστείας τράπεζας όπου όλοι οι όμηροι ασχολούνται με τις συσκευές τους LG G5. Η εταιρεία, μας δίνει μία γρήγορη γεύση από τα υπόλοιπα αξεσουάρ “Friends” που συνοδεύουν τη συσκευή, όπως το κυλιόμενο ρομπότ το VR headset, πριν μας μεταφέρει στην Παμπλόνα και στο κυνήγι ταύρων, όπου η LG βρίσκει την ευκαιρία και μας παρουσιάζει την VR camera.


Πρόκειται για μία "απαίσια" κινηματογραφική ταινία αλλά αυτό δεν την κάνει και μία αναγκαστικά και μία "απαίσια" διαφήμιση. Σίγουρα θα χρειαστεί να τη δείτε παραπάνω από μία φορές, για να αντιληφθείτε τι θέλει να πει ο ποιητής.

Η μουσική που είναι επενδεδυμένη η διαφήμιση, σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Από πλευράς marketing, η διαφήμιση δεν νομίζουμε πως θα καταφέρει να πείσει, καθώς πέραν της αφήγησης στο τέλος της διαφήμισης η οποία τονίζει την αρθρωτή κατασκευή, δεν αναφέρει πουθενά γιατί κάποιος να αγοράσει μία τέτοιου είδους συσκευή και τα αξεσουάρ της.

Επιθυμείτε να αλλάξετε hardware στο LG G5 ώστε να ακούσετε μουσική; Τι γίνεται με τη λαβή της κάμερας; Το ρομπότ διαθέτει και camera για λήψεις; Τι είναι αυτό που κρατάει στο χέρι του ο Statham προς το τέλος της διαφήμισης; Εμείς έχουμε όλες τις απαντήσεις, αλλά κάποιος που θα γνωρίσει τη συσκευή μέσα από τη διαφήμιση, σίγουρα θα βρεθεί σε σύγχυση. Ας ελπίζουμε η LG να δώσει όλες τις απαντήσεις για τα αξεσουάρ της, στο εγγύς μέλλον.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.