ΘΕΜΑ: CareKit |Διάθεση της πλατφόρμας με 4 συμβατές ιατρικές εφαρμογές

CareKit |Διάθεση της πλατφόρμας με 4 συμβατές ιατρικές εφαρμογές 28/04/2016 14:29 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Η Apple διέθεσε μία νέα έκδοση CareKit iOS framework, η οποία επιτρέπει στους προγραμματιστές εφαρμογών να δημιουργήσουν ολοκληρωμένο λογισμικό, το οποίο θα βοηθήσει του ασθενείς και τους γιατρούς στην καλύτερη διαχείριση των ιατρικών παθήσεων.

Η πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα (Open source platform), ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα κι έχει ως στόχο να προσφέρει μια σειρά από ενσωματώσεις, όπως παρακολούθηση ιατρικών συμπτωμάτων, αποστολή φωτογραφιών - για παράδειγμα από έναν τραυματισμό - διατηρώντας καρτέλες με δοσολογίες της φαρμακευτικής αγωγής. Η πλατφόρμα Apple Care προσφέρει αμφίδρομα οφέλη, δεδομένου ότι όχι μόνο βοηθά τους ιατρούς να παρακολουθούν τους ασθενείς τους αλλά επιτρέπει και στους ασθενείς να παρατηρούν την πρόοδο της υγείας τους, με την πάροδο του χρόνου.

Η πλατφόρμα CareKit, αποτελείται από μία σειρά διαδραστικών ενοτήτων. Η κάρτα φροντίδας (Care Card) μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να διαχειρίζεται καθήκοντα ευεξίας, τον προγραμματισμό της φαρμακευτικής αγωγής και άσκησης, ενώ η κάρτα προόδου (Progress Card), συμπεριλαμβάνει τα συμπτώματα και την καταγραφή φυσικών μετρήσεων, όπως το βάρος, τον καρδιακό ρυθμό, με δυνατότητα συμπερίληψης από τη συσκευή Apple Watch. Η ενότητα Connect, επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται δεδομένα και πληροφορίες για την υγεία τους με το ιατρικό προσωπικό, τα μέλη της οικογένειάς τους και να προβάλλονται σε συνδυασμό με την Κάρτα Προόδου, στη ενότητα Insight.

H τεχνολογική ιστοσελίδα TechCrunch, αναφέρει πως η διάθεση περιορίζεται σε 4 εφαρμογές σήμερα: Παρακολούθηση γονιμότητας Glow Nurture fertility, Glow Baby (παρακολούθηση μητρότητας), One Drop (παρακολούθηση διαβητικών ασθενών) , και Start (παρακολούθηση της κατάθλιψης). Η πλατφόρμα CareKit είναι συμβατή μετά υπάρχοντα συστήματα διατήρησης αρχείων υγειονομικής περίθαλψης, όπως η Epic και θα είναι διαθέσιμη σήμερα προς το βράδυ στο GitHub.

H πλατφόρμα ResearchKit της Apple διατέθηκε στους προγραμματιστές τον Απρίλιο του 2015, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές για τη συσκευή iPhone, για καθαρά ερευνητικούς ιατρικούς σκοπούς. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει βρει εφαρμογή στη πάθηση της επιληψίας στην έρευνα του άσθματος σε επαγγελματίες γιατρούς και συμβαλλόμενους ασθενείς.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.