ΘΕΜΑ: Apple |Οι υπηρεσίες διαδικτύου φέρνουν περισσότερα έσοδα από τους Mac

Apple |Οι υπηρεσίες διαδικτύου φέρνουν περισσότερα έσοδα από τους Mac 27/04/2016 15:34 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
H Apple σήμερα δημιουργεί περισσότερα έσοδα από τις υπηρεσίες που προσφέρει, παρά από τις πωλήσεις υπολογιστών Mac. Τα έσοδα από υπηρεσίες όπως το iTunes και το App Store ή άλλες υπηρεσίες διαδίκτυου, αυξάνονται κατά 20% από χρόνο σε χρόνο. Πρόκειται για μία αλλαγή η οποία θα φέρει στην εταιρεία μία σταθερή ροή εσόδων από τις υπάρχουσες συσκευές που έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες του διαδίκτυου, τις οποίες η ίδια ελέγχει.

Ένα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών προέρχεται από το App Store κι ενισχύεται εντυπωσιακά χρόνο με το χρόνο. Συγκεκριμένα τα έσοδα από το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Apple αυξήθηκαν κατά 35%, ενώ η υπηρεσία iCloud έχει ανοδική πορεία. Η υπηρεσία Apple Pay αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Ο CEO της Apple Tim Cook, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα της εταιρείας, παραδέχθηκε πως η υπηρεσία Apple Pay, κερδίζει 1.000.000 πελάτες την εβδομάδα. Παρότι η υπηρεσία Apple Pay έχει μία εντυπωσιακή άνοδο, ο CFO της εταιρείας Luca Maestri σημείωσε πως δεν υπάρχει ουσιαστική οικονομική συνεισφορά της υπηρεσίας σε αυτό το στάδιο. "provide a meaningful financial contribution at this point.".

Φαίνεται λοιπόν μία μετατόπιση των πηγών εσόδων της εταιρείας, καθώς οι υπηρεσίες έχουν πάρει τη δεύτερη θέση, πίσω από τις πωλήσεις των συσκευών iPhone.

Το ότι τα έσοδα από τις υπηρεσίες ξεπερνούν τα έσοδα των υπολογιστών Mac, δεν σημαίνει πως οι υπολογιστές έχουν παρεκκλίνει των στόχων τους. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 12% από το προηγούμενο έτος αλλά ο Maestri αναφέρει πως έχουν κερδίσει μερίδιο αγοράς, παρά την συνολική πτωτική πορεία όλων των υπολογιστών, το τρίμηνο αυτό. Οι πωλήσεις των υπολογιστών Mac ξεπερνούν αυτές των υπολογιστών Windows, αλλά έχουν πτωτική πορεία τα δύο τελευταία τρίμηνα.

Είναι πολύ νωρίς για να υποθέσουμε πως η μετατόπιση εσόδων θα είναι ωφέλιμη για την εταιρεία Apple κι αν οι υπολογιστές Mac θα ανακάμψουν. Οι πρόσφατες αναβαθμίσεις έφεραν μικροαλλαγές στις γραμμές MacBook και MacBook Air, αλλά αναμένουμε ακόμη και τη φημολογούμενη ανανέωση των υπολογιστών MacBook Pro.

Είτε έτσι είτε αλλιώς η Apple φαίνεται πως θα συνεχίζει να παράγει χρήμα από τις υπάρχουσες συσκευές μέσω των χρεώσεων πρόσβασης στις δικές της υπηρεσίες, ακριβώς όπως πολλοί ανταγωνιστές της πράττουν σήμερα.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.