ΘΕΜΑ: iPhone SE |Η ισχυρή ζήτηση αλλάζει τη στρατηγική σχεδίαση της Apple

iPhone SE |Η ισχυρή ζήτηση αλλάζει τη στρατηγική σχεδίαση της Apple 27/04/2016 12:08 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Η Apple δεν έχει διαρρεύσει έως τώρα αριθμούς για τις πωλήσεις της νέας συσκευής iPhone SE που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στη χώρα μας, αλλά κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, στελέχη της εταιρείας δήλωσαν πως η ζήτηση είναι πολύ ισχυρή υψηλότερη από ό,τι αναμενόταν.

Σύμφωνα με τον CEO Tim Cook. το iPhone SE αναγκάζει την εταιρεία σε ένα στρατηγικό σχέδιο με σκοπό την προσέλκυση νέων πελατών για την προσιτή τιμή και τις ισχυρές εσωτερικές προδιαγραφές. Ο Cook ανέφερε πως η Apple εργάζεται σκληρά για να καλύψει τη ζήτηση και να βελτιώσει τους χρόνους αποστολής της συσκευής.

Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση που έχουμε από τη συσκευή. Είναι σίγουρο πως η ζήτηση ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Γι' αυτό και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αντεπεξέλθουμε.

Μετά την τοποθέτηση του προϊόντος οι περισσότεροι μεταπωλητές ανανέωσαν το stock κόντρα στις φήμες για χλιαρές πωλήσεις. Τις τελευταίες ημέρες οι νέες παραγγελίες iPhone υπολογίζεται πως θα έχουν χρόνο παράδοσης δυο - τρεις εβδομάδες, γεγονός που υποδηλώνει πως η Apple δεν έχει καταφέρει ακόμη να ανταποκριθεί στη ζήτηση για τη νέα συσκευή.

Το κόστος της νέας συσκευής στα $399 για την έκδοση των 16 GB, είναι ελκυστικό και περιλαμβάνει την εξωτερική σχεδίαση ενός iPhone 5s με τα εσωτερικά τμήματα να προέρχονται από τα νεότερα μοντέλα iPhone 6 και iPhone 6s.
Το αποτέλεσμα είναι μία συσκευή iPhone 4 ιντσών me επίπεδο απόδοσης όμοιο με τωρινή ναυαρχίδα της εταιρείας.

Θετικά τα νέα για τη συσκευή iPhone SE, αρνητικά για τις υπόλοιπες συσκευές καθώς το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους ανακοινώθηκε πτώση πωλήσεων για πρώτη φορά μετά το οικονομικό έτος 2003. Κατά τη διάρκεια του τρίμηνου οι πωλήσεις των iPhone ανήλθαν σε 51 εκατομμύρια μονάδες έναντι των 61 εκατομμυρίων πέρυσι. Q2 2015. Τα έσοδα ανήλθαν στα 50,6 δισεκατομμύρια κάτω από τα $58 δισεκατομμύρια το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Η Apple και για το τρίτο τρίμηνο αναμένει πτωτική πορεία με πρόβλεψη αναμενόμενων κερδών μεταξύ 41.000.000 - 43.000.000. Για το Q3 2015 η Apple αναμένει έσοδα 49,6 δισεκατομμύρια.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.