ΘΕΜΑ: Apple |Συνέλεξε χρυσό $40.000.000 από συσκευές iPhone / iPad / Mac

Apple |Συνέλεξε χρυσό $40.000.000 από συσκευές iPhone / iPad / Mac 21/04/2016 13:54 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Εύλογα κάποιος, διαβάζοντας τον τίτλο της συγκεκριμένης ανάκτησης, να νομίσει πως η εταιρεία Apple είναι ένας σύγχρονος Βασιλιάς. Πέραν του ότι απολαμβάνει σημαντικά έσοδα από την κατασκευή και πώληση συσκευών που θα ζήλευε κάθε αντίστοιχη εταιρεία του χώρου, εξοικονομεί σημαντικό κέρδος από τα προγράμματα ανακύκλωσης που έχει εκπονήσει.

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, η εταιρεία Apple πέτυχε το 2015 ανάκτηση πάνω από έναν τόνο υλικού χρυσού, από ανακυκλωμένες συσκευές, τις οποίες η ίδια είχε κατασκευάσει. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε συσκευές iPhone, iPad και υπολογιστές Macs οι οποίοι αποσύρθηκαν μέσα στο προηγούμενο έτος. Η συνολική αξία του υλικού από χρυσό που ανακτήθηκε, ξεπερνά τα $40.000.000.

Το χρυσό προτιμάται έναντι των άλλων υλικών - για παράδειγμα του χαλκού και του αργύρου - λόγω της υψηλής αγωγιμότητας, κι ας είναι η πιο ακριβή επιλογή.

Εάν επιθυμεί κάποιος να αναζητήσει χρυσό σε high-end συσκευές αλλά και σε λευκές συσκευές που συνατάμε σε κάθε σπίτι, είναι σίγουρο πως θα εντοπίσει. Πέραν του υλικού του χρυσού, η Apple μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης κατάφερε να συγκεντρώσει και αρκετές ποσότητες πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου, χαλκού και μέταλλου.
Η εταιρεία Apple δήλωσε για την ανακύκλωση:

“Εργαζόμαστε εντατικά για να διασφαλίσουμε πως όλες μας οι συσκευές πριν καταλήξουν σε κάποιον σκουπιδότοπο θα έχουν ανακυκλωθεί σωστά. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να αποτελέσουν απειλή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Εμείς εργαζόμαστε δυναμικά, έτσι ώστε στο μεγαλύτερο τμήμα των εγκαταστάσεών μας, σε παγκόσμιο επίπεδο, να χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας. Παράλληλα ενθαρρύνουμε τους προμηθευτές και συνεργάτες μας στην Κίνα να προχωρήσουν σε αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση.”
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 21/04/2016 13:57 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.