ΘΕΜΑ: Νέα "Apple" απάτη |Όχι το Apple ID δεν πρόκειται να λήξει, ποτέ

Νέα "Apple" απάτη |Όχι το Apple ID δεν πρόκειται να λήξει, ποτέ 19/04/2016 13:59 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Οι χρήστες iOS συσκευών για μία ακόμη φορά έχουν μπει στο στόχαστρο scam για να υποκλέψουν το Apple ID και το συνθηματικό ανυποψίαστων χρηστών. Αν κι εσείς έχετε λάβει μήνυμα στη συσκευή iPhone από την Apple Inc, το οποίο αναφέρει πως το Apple ID σας πλησιάζει στη λήξη του, διαγράψτε το αμέσως.

Οι Cyber criminals στοχεύουν σε χρήστες iPhone - αυτή τη φορά με μια νέα τεχνική - η οποία εξαναγκάζει τους χρήστες να πατήσουν σε έναν σύνδεσμο και στη συνέχεια να τους παραδώσουν τα προσωπικά στοιχεία τους.

Τα θύματά τους λαμβάνουν πρώτα ένα μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με την εξής διατύπωση:

[ Όνομα χρήστη] Your Apple ID is due to be expire today. Prevent this by confirming your Apple ID at [Σύνδεσμος] - Apple Inc

Μόλις ο ανυποψίαστος χρήστης πατήσει στον σύνδεσμο, μία πλαστή ιστοσελίδα που προσομοιάζει το περιβάλλον της Apple, ζητά να εισάγουν Apple ID και συνθηματικό. Ανεξάρτητα από το τι στοιχεία θα εισάγει ο χρήστης, θα λάβει ως απάντηση πως ο λογαριασμός του έχει κλειδωθεί για λόγους ασφάλειας. "locked for security reasons”.

Στη συνέχεια θα του ζητήσουν επιπρόσθετα προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των Ημερομηνία γέννησης, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση, στοιχεία πιστωτικής κάρτας, προκειμένου να ξεκλειδωθεί ο λογαριασμός.

Ενδεχομένως να ζητηθεί να απαντήσετε και σε μία προκαθορισμένη ερώτηση ασφαλείας, όπως το πατρικό όνομα, το όνομα της μητέρας, αριθμός άδειας οδήγησης ή διαβατήριου. Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Graham Cluley, προειδοποίησε πως η συγκεκριμένη απάτη, φαίνεται πολύ πειστική στους ανυποψίαστους χρήστες, καθώς χρησιμοποιεί το πραγματικό όνομα και επώνυμο του παραλήπτη.

Οι απατεώνες έχουν επιμεληθεί προσεκτικά το μήνυμα - καθιστώντας το να φαίνεται επείγον ώστε να σας ενθαρρύνει να πατήσετε στο σύνδεσμο, χωρίς να υποψιαστείτε την παγίδα.

Παρότι η απάτη εντοπίστηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα, διαδόθηκε πολύ γρήγορα. Ορισμένοι ειδικοί αναφέρουν πως αν πατήσει κάποιος χρήστης στον σύνδεσμο, αυτόματα μοιράζεται σε όλο το βιβλίο διευθύνσεών του, με αποτέλεσμα η απάτη να εξαπλώνεται αστραπιαία.

Η τοποθεσία της Apple αναφέρει προς τους χρήστες των συσκευών της, να μην εισάγουν τα προσωπικά τους στοιχεία οπουδήποτε.

Συγκεκριμένα:

Οι “Phishers” δημιουργούν περίτεχνες ιστοσελίδες που μοιάζουν με το iTunes, όπου μοναδικός σκοπός τους είναι η συλλογή προσωπικών στοιχείων του λογαριασμού σας.

Γι’ αυτό προσοχή. Εάν προσπαθήσαν κι από εσάς να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία, παρακαλώ ενημερώστε μας στη συνέχεια.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.