ΘΕΜΑ: WWDC 2016 |Η Apple επιβεβαίωσε τις ημερομηνίες του συνεδρίου

WWDC 2016 |Η Apple επιβεβαίωσε τις ημερομηνίες του συνεδρίου 19/04/2016 11:37 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
H Apple επιβεβαίωσε σήμερα πως το ετήσιο Worldwide Developers Conference 2016, θα λάβει χώρα από τις 13 έως τις 17 Ιουνίου, στο Moscone West Συνεδριακό Κέντρο στο San Francisco της Καλιφόρνια. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται το συγκεκριμένο συνέδριο τα τελευταία 10 χρόνια. Η καθιερωμένη εναρκτήρια ομιλία τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στο Bill Graham Civic Auditorium. Οι ημερομηνίες πρώτο-ανακοινώθηκαν από την εικονική βοηθό Siri νωρίτερα, χθες το βράδυ.

Στο φετινό συνέδριο η εταιρεία θα δώσει την ευκαιρία στους προγραμματιστές από όλον τον κόσμο να συναντηθούν με περισσότερους από 1000 μηχανικούς της Apple και να παρακολουθήσουν πάνω από 100 πρακτικά εργαστήρια και πολλά άλλα. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση αναμένεται να ανακοινωθούν παραδοσιακά οι αναβαθμίσεις των λειτουργικών συστημάτων iOS 10 και OS X 10.12, ενημερώνοντας του προγραμματιστές ώστε να ξεκινήσουν άμεσα την ανάπτυξη των εφαρμογών τους.

Τέσσερα εκπληκτικά καινοτόμα λειτουργικά συστήματα, και μία νέα γλώσσα προγραμματισμού, με πάνω από 1.000.000.000 συσκευές σε όλο τον κόσμο, ποτέ δεν υπήρξε πιο συναρπαστική στιγμή για να προσκαλέσουμε την κοινότητα προγραμματιστών, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του παγκόσμιου Marketing, Philip Schiller. To WWDC 2016, πρόκειται να είναι ένα γεγονός ορόσημο για τους προγραμματιστές οι οποίοι χρησιμοποιούν τη Swift για τη δημιουργία εφαρμογών και προϊόντων για λειτουργικά iOS, OS X, watchOS, tvOS. Ανυπομονούμε να παρευρεθείτε όλοι μαζί στο San Francisco ή μέσω του live stream.

Το Worldwide Developers Conference είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλον κόσμο γι’ αυτό και η Apple παρέχει εισιτήρια στους προγραμματιστές μέσω ενός συστήματος κλήρωσης. Οι συμμετέχοντες επιλέγονται εντελώς τυχαία από το σύνολο των εγγεγραμμένων υποψηφίων. Οι εγγραφή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως την Παρασκευή 22 Απριλίου και ώρα 10 π.μ. Όσοι από τους προγραμματιστές κερδίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για να παρακολουθήσουν από κοντά το WWDC, θα ειδοποιηθούν τη Δευτέρα 25 Απριλίου και ώρα 17.00.

Το κάθε εισιτήριο συμμετοχής κοστίζει $1599. Οι προγραμματιστές που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα από τα εισιτήρια, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα μέλη στο πρόγραμμα Developer της Apple, πριν τη σημερινή ανακοίνωση. Υποτροφίες όπως κάθε χρόνο - περίπου 350 - θα δοθούν σε φοιτητές και μέλη των STEM σε όλον τον κόσμο. Η Apple παρέχει επίσης 125 υποτροφίες σε επίδοξους προγραμματιστές με οικονομικούς περιορισμούς, πρόγραμμα που το συναντάμε για πρώτη φορά, εφέτος.

Όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, προγραμματιστές ηλικίας 13 έως 17 δύναται να λάβουν μέρος στο συνέδριο, αρκεί η αγορά του εισιτήριου να γίνει από τον γονιό ή τον κηδεμόνα. Τα εισιτήρια που πωλούνται είναι περιορισμένα και δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταπώλησης ή μεταφοράς αυτού, σε άλλον προγραμματιστή.
Η εταιρεία παρέχει μία πλήρης περιγραφή για το τι μπορούν να περιμένουν οι προγραμματιστές από το WWDC στην τιμή του εισιτήριου.

- Πάνω από 1000 μηχανικοί της Apple διασκορπισμένοι σε πάνω από 150 hands-on εργαστήρια κι εκδηλώσεις, για να παρέχουν στους προγραμματιστές καθοδήγηση σε τεχνικές ανάπτυξης, προκειμένου να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα λειτουργικά iOS, OS X, watchOS και tvOS, σε επίπεδο εφαρμογών.

- Πρόσβαση στις τελευταίες καινοτομίες, χαρακτηριστικά και δυνατότητες των λειτουργικών, και τις βέλτιστες πρακτικές για την ενίσχυση της λειτουργικότητας και της απόδοσης μιας εφαρμογής, καθώς και τον ποιοτικό σχεδιασμό της.
- Τη δυνατότητα να συναντηθούν με χιλιάδες συναδέλφους προγραμματιστές των λειτουργικών iOS, OS X, watchOS, tvOS, από όλον τον κόσμο - το περασμένο έτος περίπου το 80% παρακολούθησε για πρώτη φορά το συνέδριο εκπροσωπώντας συνολικά 70 χώρες.
- Ειδικότερες συναθροίσεις προγραμματιστών, οι οποίες θα επικεντρωθούν σε εξειδικευμένα θέματα.
- Βραβεία για το σχεδιασμό εφαρμογών που αποπνέουν τεχνική αριστεία, καινοτομία κι εξαιρετική σχεδίαση σε συσκευές iPhone, iPad, Apple Watch ή Apple TV και Mac.


Για τους προγραμματιστές οι οποίοι δεν θα είναι σε θέση να παραστούν στο συνέδριο, η Apple σχεδιάζει να κάνει streaming των συνεδριών WWDC, τόσο μέσω της ιστοσελίδας της, όσο και μέσω της εφαρμογής WWDC.

Για τους υπόλοιπους χρήστες Apple συσκευών, ενδιαφέρουσα θα είναι η εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης, η οποία χρησιμοποιείται από την Apple για να ανακοινώσει νέα προϊόντα ή υπηρεσίες, παράλληλα με τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών iOS, OS X, watchOS, και tvOS.

Έχετε παρακολουθήσει τις προηγούμενες εκδηλώσεις της εταιρείας; Ποια η άποψή σας για τον συγκεκριμένο συνέδριο;
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 19/04/2016 11:47 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.