ΘΕΜΑ: iPhone|Αναμένεται να φέρει γυάλινο περίβλημα και οθόνη AMOLED το 2017

iPhone|Αναμένεται να φέρει γυάλινο περίβλημα και οθόνη AMOLED το 2017 18/04/2016 10:13 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
O αναλυτής της επενδυτικής εταιρείας KGI Securities, επανέρχεται δριμύτερος με νέα έκθεση. Για δεύτερη φορά τονίζει τα εξής: Η εταιρεία Apple αναμένεται να πάψει να χρησιμοποιεί το αλουμίνιο ως υλικό για το περίβλημα της συσκευής iPhone, με πιθανότερο αντικαταστάτη, το γυαλί. Φαίνεται πως το υλικό αυτό θα αντικαταστήσει το υπάρχον αλουμίνιο σε όλες της τις συσκευές, από το έτος 2017. Αν η παραπάνω δήλωση είναι αληθής, τότε αναμένεται να μην αλλάξει σχεδίαση το iPhone 7, το οποίο αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα ο αναλυτής πιστεύει πως προκειμένου να διαφοροποιηθεί η συσκευή iPhone από την τάση που έχουν υιοθετήσει πολλές συσκευές του ανταγωνισμού, η Apple αναμένεται να επιστρέψει στα υλικά του iPhone 4s -περίβλημα από γυαλί - κάνοντας μία ανασχεδίαση της συσκευής. Μία τέτοια αλλαγή, φαίνεται πως θα επιτρέψει στην εταιρεία και πάλι να γίνει ανταγωνιστική και καινοτόμος, στην κατασκευή της συσκευής iPhone.

Εάν το iPhone 7 φέρει τα ίδια υλικά κατασκευής όπως το περίβλημα από αλουμίνιο και το 2016, θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Η συσκευή θα χάσει την αίσθηση του φρέσκου και του καινούριου για να το προωθήσουν στους καταναλωτές. Επίσης πολλοί από του ανταγωνιστές της Apple στην Αμερική, έχουν υιοθετήσει περίβλημα από αλουμίνιο, πράγμα που σημαίνει πως τα υλικά που αποτελούν τη συσκευή, παύουν αυτόματα να είναι ένα πλεονέκτημα ή το χαρακτηριστικό που έκανε τη συσκευή να ξεχωρίζει.

Στις προσδοκίες της Apple για την αύξηση των μειωμένων πωλήσεων του 2016, πιστεύουμε πως πρέπει να θέσει σημαντικά κίνητρα κι ένα από αυτά είναι το υλικό κατασκευής στη συσκευή του 2017. Η εταιρεία με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική, προσφέροντας στους καταναλωτές της μία ανασχεδιασμένη συσκευή.


Ο αναλυτής ο οποίος θεωρείται αξιόπιστος προσθέτει πως η αναλογία των νέων εκδόσεων iPhone τα οποία θα χρησιμοποιούν το υλικό αλουμίνιο, από 100%, θα πέσει στο 40% ή ακόμη παρακάτω, γεγονός που σημαίνει πως κάποιες συσκευές θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το αλουμίνιο ως υλικό κατασκευής. Θα μπορούσαν σε αυτή την υπόθεση να εντάσσονται παλαιότερες εκδόσεις iPhone 6s ή ακόμη και iPhone 6.

O Kue σημειώνει δε πως ορισμένοι επενδυτές τρέφουν ανησυχίες για το υλικό που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί καθώς το γυαλί αναμένεται πιο βαρύ ή δεν θα καταφέρει να επιζήσει από ένα drop test. Παρόλα αυτά ο αναλυτής συνεχίζει να θεωρεί μη προβληματική μια επιστροφή της Apple, καθώς το βάρος μπορεί να αντισταθμιστεί με την αντικατάσταση των LCD οθονών, με AMOLED, το ίδιο έτος (2017).

Η Apple έχει ήδη χρησιμοποιήσει το περίβλημα από γυαλί στις συσκευές της iPhone 4 / 4s ενώ κι άλλες εταιρείες επίσης έχουν κάνει χρήση περιβλήματος από γυαλί. Μπορεί ένα περίβλημα από γυαλί να έχει σαφώς μεγαλύτερο βάρος, όταν έχει το ίδιο πάχος, αλλά η διαφορά είναι τέτοια που μπορεί με ένα ελαφρύτερο panel AMOLED, να έρθει σε ισορροπία.

Για τις οθόνες AMOLED έχουν διασταυρωθεί οι φήμες από πολλές πηγές. Συγκεκριμένα η Apple θα κυκλοφορήσει iPhone με AMOLED οθόνη από το έτος 2017, με πιθανούς προμηθευτές τις εταιρείες Samsung, LG Display, AU Optronics, Japan Display, Sharp, ιδιοκτησίας πλέον Foxconn και άλλες. Ο αναλυτής είχε αναφέρει παλαιότερα πως αναμένεται τουλάχιστον μία έκδοση iPhone να φέρει οθόνη τεχνολογίας AMOLED 5,8 ιντσών με περίβλημα από καμπυλωτό γυαλί. Λίγη υπομονή και θα μάθουμε.
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 18/04/2016 10:20 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.