ΘΕΜΑ: Apple Watch |2 δισεκατομμύρια αποζημίωση για παραβίαση ευρεσιτεχνίας

Apple Watch |2 δισεκατομμύρια αποζημίωση για παραβίαση ευρεσιτεχνίας 15/04/2016 14:27 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Μία γυναίκα από το Michigan, μηνύει την Apple και την εταιρεία αθλητικών ειδών Nike, απαιτώντας συνδυαστικά $5 δισεκατομμύρια. (καλά Διαβάσατε).

Η συγκεκριμένη κυρία ισχυρίζεται πως οι δύο εταιρείες της έκλεψαν την ιδέα μιας συσκευής με τίτλο “Detachable Beeper Disc Digital Gym Shoe with Sensor” (αποσπώμενο ψηφιακό αισθητήρα). Δήλωσε πως είχε καταθέσει αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεσή της, 20 χρόνια πριν, δηλαδή πολύ πριν οι δύο εταιρείες εμφανίσουν τις δικές τους συσκευές Apple Watch και Nike+ αντίστοιχα.

Ενώ αναζητά διαφυγόντα κέρδη $3 δισεκατομμυρίων, από την εταιρεία Nike, από την Apple ζητά λιγότερα (2 δισεκατομμύρια), οπότε η εταιρεία μάλλον πέφτει στα μαλακά.

Η Daisy Washington-Gross κατέθεσε την αγωγή στις 8 Απριλίου, με συγκεχυμένους ισχυρισμούς και αποδεικτικά στοιχεία. Για την μεν Nike+ αναφέρει πως είχε αποστείλει στην εταιρεία επιστολή με την ιδέα της και συγκεκριμένα στους Robert Lyden , patents and inventions assistant” υπεύθυνος για τις εφευρέσεις και τις πατέντες εκείνη την εποχή και στον Thomas Horgan βοηθό του.

“I wanted to see if Nike could have a shoe ready for the 1996 Olympics,”

Ανέφερε η Κα Washington.

Ως υποκλοπή της ιδέας της από την εταιρεία Nike, η ενάγουσα παρουσιάζει έναν σύνδεσμο προς μια ιστοσελίδα ”Instructables", στην οποία εμφανίζεται η μέθοδος δημιουργίας οπής για την τοποθέτηση ενός αισθητήρα, σε αθλητικά παπούτσια running.

Στο απόσπασμα το οποίο αφορά την Apple, αναφέρει απλά πως η εταιρεία δεν επικοινώνησε μαζί της - γραπτώς η τηλεφωνικώς - πριν την κατασκευή της συσκευής Apple Watch, η οποία φέρει μέρος της ευρεσιτεχνίας της.


“I would like a jury trial to prove the Patent Infringement of their ‘Apple Computer Wrist Watch’ and be awarded (2) Two Billion Dollars because of their infringement and because I was the first to put in for a patent for a ‘computer wrist watch,'”

Επιθυμεί την εκδίκαση της υπόθεσης με ενόρκους, προκειμένου να αποδείξει τη παραβίαση της ευρεσιτεχνίας της από το Apple Watch της εταιρείας Apple Computers και να της δοθεί ως αποζημίωση $2 δισεκατομμύρια, αναφέρει στην αγωγή της.

Η πηγή, δεν μπόρεσε να βρει στοιχεία στα αρχεία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Ουάσιγκτον, πιθανόν επειδή ποτέ δεν είχε απονεμηθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην εν λόγω κυρία. Το ότι κάποιος κάνει αίτηση για παραχώρηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, δεν σημαίνει πως αυτόματα η ιδέα κατοχυρώνεται. Θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Κα Ουάσιγκτον έχει εμπλακεί σε αγωγή για δικαστική διαμάχη. Το 2000 είχε καταθέσει κι άλλη καταγγελία για μία ακόμη φορά συγκεχυμένη, κατά της εταιρείας Reebok τότε. Ο δικαστής είχε απορρίψει την υπόθεση έναν χρόνο μετά.
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 15/04/2016 14:30 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.