ΘΕΜΑ: iPhone |Κυρίαρχη συσκευή με διαφορά στις προτιμήσεις των εφήβων

iPhone |Κυρίαρχη συσκευή με διαφορά στις προτιμήσεις των εφήβων 14/04/2016 14:40 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Οι σειρές προϊόντων τις εταιρείας Apple, συνεχίζουν την ανοδική πορεία του, στις προτιμήσεις των εφήβων. Αυτό αποδεικνύει μία νέα μελέτη, η οποία εμφανίζει τη συσκευή Apple Watch, πολύ μπροστά από την υπόλοιπη κατηγόρια Smart Watches και τη συσκευή iPhone να έχει μία απροσδόκητη ανοδική πορεία.

Σύμφωνα με τους αριθμούς της νέας έρευνας "Piper Jaffray Teen", μόνο το 12% των ερωτηθέντων φορούσε ένα Smart Watch την Άνοιξη του 2016. Ωστόσο στους κατόχους Smart watches το Apple Watch ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού λαμβάνοντας μερίδιο αγοράς 71%. O αναλυτής Gene Munster ανέφερε πως η τάση προς την wearable συσκευή της Apple δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου του ότι συνδέεται με τη συσκευή iPhone, η οποία διατηρεί σημαντική θέση στην αγορά.

Στη πραγματικότητα, το ενδιαφέρον των εφήβων για την κατοχή μίας wearable συσκευής πριν την κυκλοφορία του Apple Watch το 2014, ήταν πολύ χαμηλό. Από τη στιγμή που η επενδυτική τράπεζα αναζήτησε το ενδιαφέρον των εφήβων για μία συσκευή Apple Watch των $350 “iWatch" το ποσοστό ανήλθε στο 16% ενώ πριν μόνο το 7% ενδιαφερόταν για μία wearable συσκευή.

Στον τομέα των smartphone, το 69% των ερωτηθέντων εφήβων, είναι κάτοχοι ενός iPhone σε σύγκριση με το 67% το περασμένο φθινόπωρο. Αναμενόμενο και το ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός iPhone να βρίσκεται σε υψηλά ποσοστά, καθώς το 75% των εφήβων επιθυμεί το iPhone να είναι η επόμενη αγορά smartphone, μία ποσοστιαία μονάδα παραπάνω από την προηγούμενη έρευνα.

Κλείνοντας, η κατοχή ενός tablet ακολουθεί τις τάσεις της βιομηχανίας με πτωτική τάση μεταξύ των εφήβων και στην τρίτη συνεχόμενη έρευνα, πέφτοντας στο 59% από 61%, το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους.

Η συσκευή iPad της Apple παραμένει στην πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 64%, μια μονάδα κάτω από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ η πρόθεση για αγορά ενός iPad αυξήθηκε στο 63% από το 58%. Στο σύνολο των ερωτηθέντων μόνο ένα ποσοστό 13% δεν ήταν Κατοχοι ενός tablet κι επιθυμούν να προβούν σε αγορά το επόμενο 6μηνο.

Ο αναλυτής δικαιολογεί αυτή τη μικρή αυξητική τάση, λόγω της πρόσφατης κυκλοφορίας του iPad Pro 9,7 ιντσών, η οποία υποστηρίζει Smart Keyboard και Apple Pencil. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η τοποθέτηση του προϊόντος από την εταιρεία, ως έναν προσωπικό υπολογιστή, ιδιαίτερα ελκυστική προσέγγιση έφηβων και φοιτητών.
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 14/04/2016 14:41 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.