ΘΕΜΑ: Facebook: Όλες οι καινούργιες λειτουργίες που έρχονται σύντομα

Facebook: Όλες οι καινούργιες λειτουργίες που έρχονται σύντομα 14/04/2016 11:48 #1

 • ired Blog
 • Το Άβαταρ του/της ired Blog
 • Εκτός Σύνδεσης
 • Moderator
 • Δημοσιεύσεις: 1483
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Στο τελευταίο F8 developer’s conference που έγινε πρόσφατα, το Facebook ανακοίνωσε τα πλάνα που έχει, για τα επόμενα 10 χρόνια και κυρίως, πως θα είναι το Facebook μέχρι τον επόμενο χρόνο.

Η μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε στο αγαπημένο σας Messenger, που θα λάβει πολλές βελτιώσεις, αλλά και στο πολυαναμενόμενο Facebook Live, που σύντομα θα φτάσει και στα μέρη μας.

Ας δούμε λοιπόν τι ετοιμάζει ο Marc Zuckerberg και η ομάδα του, πιο αναλυτικά.

Facebook Live

Η πιο καινούργια από τις λειτουργίες του Facebook, ονομάζεται Facebook Live και θα μας προσφέρει την δυνατότητα να κάνουμε live streaming στους φίλους μας, μέσω Facebook εντελώς δωρεάν.

Θα μπορείτε να κάνετε streaming σε όλους τους followers σας ή να επιλέξετε να σας βλέπουν συγκεκριμένα Groups και events. Για να γίνει το streaming πιο διασκεδαστικό και διαδραστικό, το κοινό, θα έχει την επιλογή να χρησιμοποιεί τα καινούργια reactions και να δείχνει έτσι την γνώμη του στον streamer.
Τα reactions, θα εμφανίζονται live πάνω από το video, μαζί με την εικόνα του προφίλ του χρήστη, που έκανε το σχόλιο.

Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να ψάχνετε και να βρίσκεται εύκολα, ποια είναι τα πιο δημοφιλή streaming video που παίζονται την δεδομένη στιγμή στον κόσμο και να τα παρακολουθείτε ζωντανά.

Αυτή η λειτουργία ξεκίνησε σε κάποια premium accounts διασήμων και σιγά σιγά έγινε διαθέσιμη, σε όλη την Αμερική. Οπότε κάτι μου λέει ότι πολύ σύντομα θα έρθει και στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα.

Messenger

Το αγαπημένο μας messenger, θα ανανεωθεί και θα γίνει πολύ καλύτερο. Αρχικά, ανοίγει το messenger για τους app developers, που σημαίνει ότι σύντομα θα έχουμε apps, με πολύ ενδιαφέρουσες λειτουργίες.

Στην συνέχεια, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές που έρχονται, είναι ότι σύντομα θα μπορούμε να κάνουμε αγορές μέσω του messenger, χωρίς την χρήση κάποιου άλλου application.

Δηλαδή εκεί που μιλάτε και δείχνετε στον φίλο ή φίλη σας κάποιο προϊόν, θα σας δίνεται η δυνατότητα με ένα πάτημα να το αγοράσετε! Πολύ ενδιαφέρον λειτουργία, που θα κάνει τις online αγορές μας πολύ πιο γρήγορες.

Account Logins

Η τελευταία ανακοίνωση της ημέρας, αφορούσε το τρόπο με τον θα μπορούμε να κάνουμε login στα διάφορα applications. Όπως τώρα πολλά Apps μας ζητάνε να κάνουμε login μέσω Facebook, θα κάνουμε το ίδιο, χρησιμοποιώντας μόνο τον αριθμό του τηλεφώνου μας.

Αυτό θα κάνει πολύ πιο γρήγορα τα login μας και δεν θα χρειάζεται να θυμόμαστε άπειρους κωδικούς, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα. Απλά θα χρειαστεί λίγη προσοχή με ποια apps μοιραζόμαστε το τηλέφωνο μας.
Πολύ ενδιαφέροντα λοιπόν τα νέα του Facebook, που δείχνει να βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο. Το μόνο κακό, είναι ότι είμαστε σταθερά οι τελευταίοι που λαμβάνουμε τις αναβαθμίσεις. Ίσως κάποια μέρα να βελτιωθεί και αυτό.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Facebook: Όλες οι καινούργιες λειτουργίες που έρχονται σύντομα 15/04/2016 01:14 #2

 • Γιάννης
 • Το Άβαταρ του/της Γιάννης
 • Εκτός Σύνδεσης
 • New Member
 • Δημοσιεύσεις: 1
Πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία. ;)
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.