ΘΕΜΑ: iOS 10 |Απόκρυψη ή αφαίρεση προεγκατεστημένων εφαρμογών;

iOS 10 |Απόκρυψη ή αφαίρεση προεγκατεστημένων εφαρμογών; 07/04/2016 11:58 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Η Apple φαίνεται να προετοιμάζει το έδαφος, προκειμένου να επιτρέψει στους χρήστες τη διαγραφή ή την απόκρυψη προ-εγκαταστημένων εφαρμογών. Συγκεκριμένα εφαρμογές όπως η Πυξίδα, οι Συμβουλές, αναμένονται σε επερχόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος να δύναται να αφαιρεθούν από τη συσκευή iPhone / iPad σύμφωνα, με metadata keys που εντοπίστηκαν σε εφαρμογές του App Store.

Όπως αποκαλύφθηκε από την τεχνολογική σελίδα AppAdvice, η εταιρεία εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει προσθέσει δύο νέα metadata keys τα οποία αποκαλεί "isFirstParty" και “isFirstPartyHideableApp”, σε όλες τις λίστες App Store, στην εφαρμογή iTunes. Τα νέα metadata, επιτρέπουν ορισμούς “true” ή “false” οι οποίοι υποδηλώνουν κατά πόσο η εφαρμογή θα επιτρέπει την απόκρυψή της ή την αφαίρεση της από τη συσκευή iPhone του χρήστη.

Είναι ασαφές αν τα metadata keys αναφέρονται στις προεγκατεστημένες εφαρμογές, τις οποίες θα μπορεί ο χρήστης να αποκρύψει ή να τις διαγράψει τελείως. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο CEO της Apple Tim Cook, αναφέρθηκε στη μακροχρόνια επιθυμία των χρηστών να αφαιρέσουν προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως Μετοχές ή Μαγνητόφωνο, προκειμένου να μην καταλαμβάνουν πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο. Παραδέχθηκε επίσης πως σε αυτό το κομμάτι λειτουργικού, βρίσκεται σε τέλμα.

Παρόλο που για κάποιες προ-εγκατεστημένες εφαρμογές είναι εύκολο να αφαιρεθούν, υπάρχουν όμως άλλες οι οποίες συνδέονται με συστήματα του λειτουργικού, τα οποία δεν επιτρέπουν την απομάκρυνσή τους. Άρα μια τέτοια δυνατότητα θα ήταν πραγματικά επικίνδυνη.

Οι υποδείξεις που ανακαλύφθηκαν στα metadata listing της εφαρμογής iTunes, θα μπορούσε να είναι μία πιθανή απόδειξη πως η Apple στοχεύει - ειδικά για τις προεγκατεστημένες εφαρμογές - να δώσει τη δυνατότητα στο χρήστη να τις αποκρύψει ή να τις αφαιρέσει, αν ο ίδιος το επιθυμεί. Χωρίς όμως μια επίσημη αναφορά από την εταιρεία, είναι δύσκολο κάποιος να υποθέσει με ασφάλεια την πρόθεση της για κάτι τέτοιο, στο επερχόμενο λειτουργικό iOS 10.

Οι χρήστες που επιθυμούν να μειώσουν την “ακαταστασία” της αρχικής οθόνης και να αποκρύψουν τις λιγότερο δημοφιλείς προεγκατεστημένες εφαρμογές Συμβουλές, Πυξίδα, ή ακόμη και τις νεότερες όπως Νέα και Υγεία, θα πρέπει να τις εντάξουν σε ένα φάκελο και να τις ξεχάσουν εκεί. Υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι πιο προχωρημένες για την “Εξαφάνιση” προεγκατεστημένων εφαρμογών, χωρίς απαραίτητα να κάνετε Jailbreak στη συσκευή σας.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.