ΘΕΜΑ: Apple Pay |Επέκταση online πληρωμών στο πρόγραμμα περιήγησης Safari

Apple Pay |Επέκταση online πληρωμών στο πρόγραμμα περιήγησης Safari 24/03/2016 12:38 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Η Apple σχεδιάζει να επεκτείνει την υπηρεσία Apple Pay, ώστε να επιτρέψει στους χρήστες να κάνουν αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα, μέσα στο τρέχον έτος, σύμφωνα με το την τεχνολογική ιστοσελίδα Re/Code. Κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές η υπηρεσία Apple Pay, θα είναι διαθέσιμη σε υποψήφιους αγοραστές που επισκέπτονται τα ηλεκτρονικά καταστήματα, ώστε να κάνουν τις αγορές και τις πληρωμές αυτών, απ’ ευθείας από την εφαρμογή περιήγησης Safari των συσκευών iPhone / iPad.

Τούτη τη στιγμή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για αγορές σε φυσικά καταστήματα και μέσα από εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, όπου υποστηρίζεται. H επέκταση της υπηρεσίας Apple Pay ως μέσω πληρωμής, απαλλάσσει τους χρήστες από την ανάγκη εγκατάστασης εφαρμογής του ηλεκτρονικού καταστήματος, προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους, κάνοντας έτσι την υπηρεσία πιο φιλική και εφάμιλλη της υπηρεσίας Pay Pal.

H Apple εξέφρασε επίσης την επιθυμία να κάνει την υπηρεσία Apple Pay διαθέσιμη και μέσα από τους υπολογιστές Mac, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο με ποιον τρόπο θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα χωρίς αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

“Η υπηρεσία θα διατεθεί στους επαγγελματίες μέσω της χρήσης της εφαρμογής περιήγησης Safari από συσκευές iPhone ή iPads που φέρουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID. Η Apple εξέφρασε την επιθυμία να μεταφέρει την υπηρεσία στους υπολογιστές Mac (laptops - desktops) χωρίς να είναι ξεκάθαρη η μέθοδος για την πιστοποίηση χωρίς βιομετρικό παράγοντα”.

Όπως ακριβώς χρησιμοποιείται η υπηρεσία Apple Pay, για να κάνουν οι χρήστες πληρωμές μέσα από μία εφαρμογή ηλεκτρονικού καταστήματος, το ίδιο ακριβώς θα μπορούν να κάνουν από την εφαρμογή περιήγησης Safari, χωρίς να χρειάζεται να δώσουν τα στοιχεία τους η κάποια μέθοδο πληρωμής. Η Apple θα τα αναλάβει όλα μέσω της υπηρεσίας της και του δακτυλικού αποτυπώματος.

Η Apple ανέφερε στους συνεργάτες - ηλεκτρονικά καταστήματα- πως η επέκταση της υπηρεσίας, αναμένεται πριν τις επόμενες χειμερινές εορτές. Η ιστοσελίδα Re/Code πιστεύει πως αναμένουμε ανακοινώσεις στο ερχόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC 2016).

Η υπηρεσία Apple Pay είναι διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες, Στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Καναδά, στην Αυστραλία την Κίνα κι αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες μέσα στο έτος. Άλλες φήμες αναφέρουν για ένα νέο person to person χαρακτηριστικό πληρωμών της υπηρεσίας Apple Pay, το οποίο μιμείται υπηρεσίες όπως Square Cash και Venmo.
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 24/03/2016 12:39 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.