ΘΕΜΑ: Apple |Νέα "Ultra-Thin" MacBooks μεταξύ Ιουνίου - Ιουλίου

Apple |Νέα "Ultra-Thin" MacBooks μεταξύ Ιουνίου - Ιουλίου 23/03/2016 15:48 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Υπήρχαν αρκετοί χρήστες ιδιαίτερα αισιόδοξοι για ανακοινώσεις που θα αφορούσαν και τους υπολογιστές Mac, στην προχθεσινή εκδήλωση “Let Us Loop You In”. Όμως η εταιρεία προτίμησε να επικεντρωθεί στη νέα συσκευή 4 ιντσών iPhone SE, στο iPad Pro 9,7 ιντσών και στα νέα λουράκια της συσκευής Apple Watch.

Εάν ανήκετε σε εκείνους οι οποίοι υπομονετικά αναμένουν την αναβάθμιση των υπολογιστών Mac, ενδέχεται να μην χρειαστεί να περιμένετε μεγάλο χρονικό διάστημα. Η τεχνολογική ιστοσελίδα DigiTimes σε ανάρτησή της, αναφέρει πως οι Apple αναμένεται να ξεκινήσει τις αποστολές των νέων “ultra thin” 13 - 15 ιντσών MacBook, προς το τέλος του δευτέρου τριμήνου. Σημειώστε πως το δεύτερο ημερολογιακό τρίμηνο τελειώνει στις 30 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει πως τα νέα Mac είναι εφικτό να ανακοινωθούν στο φετινό WWDC 2016, με πιθανές ημερομηνίες 13-17 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες κρατήσεων του Moscone Center.

Τα νέα MacBook αναμένεται να υιοθετούν τον υπάρχον σχεδιασμό του Νέου MacBook 12 ιντσών και να είναι λεπτότερα από το τωρινό MacBook Air. Εδώ υπάρχει μία σύγχυση σε ποια σειρά τελικά αναφέρεται η ιστοσελίδα.

Να θυμίσουμε πως το DigiTimes έχει μικτό αποτέλεσμα στις προβλέψεις με επικείμενες νέες συσκευές της Apple. Η αναφορά όμως αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενη φήμη, η οποία υποστήριζε πως η Apple ετοιμάζει λεπτότερα 13” και 15” MacBook Air, πλήρως επανα-σχεδιασμένα εσωτερικά. Η εν λόγω φήμη ανέφερε πως οι φορητοί υπολογιστές θα αποσταλούν το τρίτο τρίμηνο, το οποίο αντιστοιχεί στο χρονικό Διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.

Η Apple προσφέρει σήμερα MacBook Air 11” και 13”, αποκλείοντας τη διάθεση ενός μεγαλύτερου 15” MacBook Air. Mάλιστα ορισμένοι πιστεύουν πως η συσκευή αυτή θα πρέπει να σταματά σε αυτά τα μεγέθη, διατηρώντας έτσι τον τίτλο του mainstream Notebook της Apple. Μία πλήρη επανα-σχεδίαση της συσκευής σε συνάρτηση μιας retina οθόνης, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως έκπληξη.

Τα τωρινά MacBook Pro, ίσως να ταιριάζουν περισσότερο με τη φημολογούμενη εξέλιξη των 13” και 15” ιντσών, εάν η Apple επιθυμεί να εντάξει το επαγγελματικό επίπεδο σε μία “ultra thin” συσκευή, παρόμοια με το νέο MacBook 12 ιντσών. Η νέα ανανεωμένη γραμμή, αναμένεται να φέρει ταχύτερους Intel επεξεργαστές Skylake, Thunderbolt 3 με USB-C. Τα χαρακτηριστικά αναμένονται και για τους υπολογιστές MacBook Air και MacBook Pro.

H Apple προσέφερε ανανεωμένους υπολογιστές MacBook Pro 13 ιντσών, τον Μάρτιο του 2015 ενώ δύο μήνες μετά ανανέωση δέχθηκε η μεγαλύτερη έκδοση. Για το λόγο αυτό το προϊόν έχει ταξινομηθεί ως αρχές του 2015 ενώ το μοντέλο των 15 ιντσών ως Mid 2015. Και στις δύο εκδόσεις ενσωματώθηκε trackpad τεχνολογίας Force Touch, ταχύτερο μέσο αποθήκευσης για μεγαλύτερη διάρκεια στη ζωή της μπαταρίας και βελτιωμένα γραφικά.

Η τελευταία έκδοση Macbook Pro 2015, των 13” Macbook Pro, βασίζεται στους τελευταίας γενιάς Brodwell αρχιτεκτονικής επεξεργαστές της Intel, ενώ το μοντέλο των 15 ιντσών διαθέτει αρχιτεκτονική Haswell. Το προηγούμενο έτος η Intel ανακοίνωσε τη σειρά επεξεργαστών Skylake, κατάλληλους για υπολογιστές MacBook 13 ιντσών, 15 ιντσών MacBook Pro, 12 ιντσών MacBook και MacBook Air.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.