ΘΕΜΑ: iCloud |Η Apple κινείται προς τον διπλασιασμό των μέτρων ασφαλείας

iCloud |Η Apple κινείται προς τον διπλασιασμό των μέτρων ασφαλείας 17/03/2016 13:16 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Σύμφωνα με αναφορά της Wall Street Journal, η εταιρεία Apple εργάζεται συστηματικά προκειμένου να δυναμώσει περαιτέρω την ασφάλεια της υπηρεσίας iCloud. Η πρόσβαση στις αποθηκευμένες πληροφορίες που βρίσκονται στους servers δεν θα είναι προσβάσιμες από κανένα.

Σύμφωνα με τη χθεσινή αναφορά με τίτλο "people familiar with the matter” στελέχη της εταιρείας ανέφεραν πως εξετάζουν μεθόδους ενίσχυσης της κρυπτογράφησης της υπηρεσίας iCloud, χωρίς να ενοχλήσουν τους χρήστες.

Επί του παρόντος τα κρυπτογραφημένα δεδομένα τα οποία διατηρούνται στην υπηρεσία iCloud, είναι προσβάσιμα από την Apple, κάνοντας χρήση ενός ειδικού κλειδιού, σε περιπτώσεις αποκατάστασης πληροφοριών λογαριασμού, για παράδειγμα αν ένας χρήστης ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης. Επιπλέον η πρόσβαση επιτρέπει την παροχή σχετικών πληροφοριών σε περιπτώσεις επιβολής του νόμου, σύμφωνα με του νόμους του κράτους.

Η εταιρεία ωστόσο φαίνεται να ανησυχεί για την ύπαρξη ενός αντιγράφου password, καθώς θα μπορούσε με αυτό να τεθεί σε κίνδυνο ο λογαριασμός, σε απώλεια δεδομένων από κάποιον Hacker ή να απαιτηθεί να παραδοθεί από κάποιους κυβερνώντες.

Η είδηση αυτή σε αντίθεση με αναφορές που είχαν γίνει αρχές του μήνα, υποδηλώνει πως η Apple εξετάζει διαφορετικά την ασφάλεια των δεδομένων τοπικά στις συσκευές της και διαφορετικά στην υπηρεσία iCloud.
Σύμφωνα πάντα με τη Wall Street Journal, οι δηλώσεις του Craig Federighi VP λογισμικού σχετικά με τον αγώνα της εταιρείας για την ασφάλεια, σκοπό είχαν να τονίσουν τον ενδιαφέρον της εταιρείας προς αυτή την κατεύθυνση.

“Οι καλύτερες άμυνες του χθες δεν μπορούν να αντισταθούν σε επιθέσεις του σήμερα".

Τα εφεδρικά αντίγραφα ασφάλειας που διατηρούνται στην υπηρεσία iCloud, εμπεριέχουν μηνύματα iMessage και απλού κειμένου, ιστορικό αγορών, φωτογραφίες και video, ρυθμίσεις της συσκευής, δεδομένων εφαρμογών, κωδικοί πρόσβασης φωνητικού ταχυδρομείου καθώς και προσωπικά δεδομένα της εφαρμογής Υγεία.

Οποιαδήποτε βήματα γίνονται από την εταιρεία ώστε να μην επιτρέπουν την πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, είναι πιθανό να θέλουν να ανταγωνιστούν τις αρχές επιβολής του νόμου. H Αpple βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το FBI προκειμένου να ξεκλειδώσει το iPhone στα πλαίσια της έρευνας του εκτελεστή στο San Bernadino.

Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου, μία ημέρα μετά την εκδήλωση της εταιρείας προς τα μέσα ενημέρωσης. Στην εκδήλωση αναμένουμε ανακοινώσεις για το νέο iPhone 4 ιντσών και ένα νέο iPad 9,7 ιντσών, μεταξύ άλλων ανακοινώσεων της εταιρείας.
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 17/03/2016 13:17 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.