ΘΕΜΑ: Apple Campus 2 |Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη (video προόδου)

Apple Campus 2 |Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη (video προόδου) 04/03/2016 09:43 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Οι εργασίες συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς στη δεύτερη πανεπιστημιούπολη της Apple στο Cupertino της Καλιφόρνια, μέχρι την πλήρη ολοκλήρωσή τους και το μήνα Μάρτιο έχουν προχωρήσει αρκετά στο κεντρικό κτίριο. Να θυμίσουμε πως επεκτείνεται σε 2 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια κι έχει σχήμα δακτύλιου.

Η διαρθρωτική διαμόρφωση φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί, και οι εργάτες προετοιμάζουν την τοποθέτηση των ηλιακών συλλεκτών, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στην οροφή του κτίριου. Περισσότερα γυάλινα panel έχουν τοποθετηθεί στα παράθυρα παράλληλα με τα στέγαστρά τους, σε ορισμένα σημεία.

Τα μεγάλα φύλλα γυαλιού τα οποία θα περιβάλλουν το κτίριο, σχεδιαστήκαν για να επιτρέπουν στους εργαζομένους να βλέπουν τον εξωτερικό χώρο του, ο οποίος θα καλυφθεί από πράσινο. Η Apple σχεδιάζει να καλύψει το 80% του του εξωτερικού χώρου με πράσινο, δημιουργώντας έναν κεντρικό κήπο και πολλούς ακόμη χώρους με υπαίθριες τραπεζαρίες.


Πρόσφατα ο CEO της Apple Tim Cook δήλωσε, πως ο μεγάλος σωρός από χώμα στο κέντρο, δεν θα αφαιρεθεί αλλά θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει 7.000 οπωροφόρα δέντρα. "Δύσκολα θα μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει τι είναι πιο όμορφο, το κτίριο ή ο εξωτερικός χώρος πρασίνου".

Η οροφή του υπόγειου αμφιθεάτρου όπου η εταιρεία Apple θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις, έχει πλέον τοποθετηθεί στη θέση της, ενώ η εργασίες αποπεράτωσης των 100.000 τετραγωνικών ποδιών γυμναστηρίου, είναι σε εξέλιξη. Οι ηλιακοί συλλέκτες οι οποίοι θα τοποθετηθούν στο δεύτερο χώρο στάθμευσης, οποίος θα παρέχει θέσεις για 10.000 υπαλλήλους, έχουν ξεκινήσει να τοποθετούνται.

Οι υπόγειες σήραγγες βρίσκονται πλέον στη θέση τους, για προσφέρουν πρόσβαση στο υπόγειο parking και σε άλλους χώρους της πανεπιστημιούπολης. Η ολοκλήρωση του έργου έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους που διανύουμε και ο Tim Cook πιστεύει πως οι πρώτοι υπάλληλοι θα μεταφερθούν στις αρχές του 2017.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.