ΘΕΜΑ: iOS 9.3 beta 5 |Πλησιάζουμε στην επίσημη κυκλοφορία της άραγε;

iOS 9.3 beta 5 |Πλησιάζουμε στην επίσημη κυκλοφορία της άραγε; 02/03/2016 10:09 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Η Apple κυκλοφόρησε χθες την πέμπτη δοκιμαστική έκδοση της επερχόμενης iOS 9.3 για τους Developers και beta testers, μία εβδομάδα μετά την τέταρτη iOS 9.3 beta 4 και τρεις ολόκληρους μήνες μετά την τελευταία σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού iOS 9. Να θυμίσουμε πως η τελευταία αναβάθμιση, έχει τεθεί σε δοκιμές από την 11η Ιανουαρίου. Η πέμπτη δοκιμαστική έκδοση, είναι διαθέσιμη μέσω OTA (over-the-air) εγκατάστασης ή από την ειδική σελίδα για τους προγραμματιστές (Apple Developer Center).

Όπως είχε υποσχεθεί η Apple, η τελευταία αναβάθμιση αποκαθιστά πλήρως τη λειτουργικότητα του αξεσουάρ Apple Pencil. Στις προηγούμενες δοκιμαστικές εκδόσεις του λειτουργικού iOS 9.3, το Apple Pencil δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιηθεί για εργασίες όπως, την επιλογή κειμένου, την κύλιση της σελίδας και την εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών οι οποίες δεν αφορούν την σχεδίαση. Η αφαίρεση αυτή αναστάτωσε πολλούς χρήστες iPad Pro, με αποτέλεσμα η Apple να επιβεβαιώσει πως η απουσία των ενεργειών αυτών, θα είναι προσωρινή.Οι αναβαθμίσεις που υπόσχεται η νέα έκδοση, είναι αρκετές και σημαντικές. Το νέο λειτουργικό σύστημα φέρει τη λειτουργία Night Shift η οποία μειώνει την ένταση της μπλε απόχρωσης, ώστε οι χρήστες κατά τη βραδινή ανάγνωση να βλέπουν ποιο ήπιους και ξεκούραστους χρωματισμούς στην οθόνη της συσκευή iPad ή iPhone. Στις αλλαγές είναι και η δυνατότητα πολλαπλών χρηστών (Multi-user login), χαρακτηριστικών, όμως η λειτουργία αυτή περιορίζεται μόνο για χρήστες MDM (Master Data Management).

Ενημερώσεις στην τελευταία αναβάθμιση θα δεχθούν και αρκετές προεγκατεστημένες εφαρμογές. Η εφαρμογή News θα προσφέρει περισσότερες και πιο εξειδικευμένες συστάσεις, ταχύτερη ανανέωση με λειτουργία οριζόντιου προσανατολισμού και υποστήριξη inline video. Ενώ η εφαρμογή Υγεία, συμπεριλαμβάνει μία νέα ενότητα “Δραστηριότητα” αντίστοιχη της εφαρμογής στη συσκευή Apple Watch.

Στην εφαρμογή σημειώσεων θα έχετε τη δυνατότητα να προστατεύετε με συνθηματικό μεμονωμένες σημειώσεις, ενώ εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών θα είναι σε θέση να προσθέτουν μουσικά κομμάτια στην εφαρμογή Apple Music. H ίδια εφαρμογή Apple Music, στη λειτουργία CarPlay προσφέρει επιλογές όπως “Νέα” και “Για σένα” για καλύτερη μουσική αναζήτηση ενώ το χαρακτηριστικό “Κοντά”, προσφέρει πληροφορίες σχετικές με κοντινές τοποθεσίες.

Εάν τη συνδυάσουμε με το λειτουργικό watchOS 2.2 η επερχόμενη αναβάθμιση iOS 9.3, θα είναι σε θέση να υποστηρίζει περισσότερα από ένα Apple Watches ταυτόχρονα. Για τους κατόχους συσκευών iPhone 6s, υπάρχουν 3D Touch συντομεύσεις σε εφαρμογές όπως του Καιρού, των Ρυθμίσεων, στην εφαρμογή της πυξίδας, την Υγεία, το App Store και στο iTunes Store.

H δεύτερη δοκιμαστική έκδοση iOS 9.3 προσέθεσε ένα ακόμη διακόπτη Night Shift στο Κέντρο ελέγχου, ενώ η τρίτη είχε επικεντρωθεί σε διορθώσεις σφαλμάτων συνδέσεων και Wi-Fi. κλήσεων.

Παρακολουθείτε τη σελίδα μας για να ενημερωθείτε άμεσα, μόλις κυκλοφορήσει η επίσημη έκδοση της επερχόμενης αναβάθμισης.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.