ΘΕΜΑ: ATLAS ROBOT |Η νέα έκδοση σε βίαιη παρενόχληση (Video)

ATLAS ROBOT |Η νέα έκδοση σε βίαιη παρενόχληση (Video) 24/02/2016 10:18 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
H Boston Dynamics, διέθεσε νέα video, το οποίο παρουσιάζει την τελευταία έκδοση του Atlas ως ανθρωποειδές robot. Και είναι πραγματικά, απίστευτο. Το πιο εντυπωσιακό από τα χαρακτηριστικά που το συνοδεύουν, είναι η πραγματικά αδιανόητη ισορροπία του. Δεν έχετε ξαναδεί σίγουρα ανθρωποειδές robot με τέτοια ευελιξία κίνησης (Boston Dynamics).

Παρακολουθήστε την επόμενη γενιά Atlas Robot ενώ παρενοχλείται έντονα από άνθρωπο και διατηρεί την ισορροπία του. H νέα έκδοση Atlas σηκώνει 4,5 κιλά κουτί και το τοποθετεί στο ράφι (Boston Dynamics).H έκδοση αυτή, όχι μόνο μπορεί να περπατήσει σε ανώμαλο έδαφος, αλλά μπορεί να καθίσει οκλαδόν και να σηκώνει αντικείμενα. Ακόμη κι αν το σπρώξουν με μπαστούνι του χόκεϊ, βίαια είναι ικανό να επαναφέρει την ισορροπία του. Και το πιο εντυπωσιακό, μπορεί να σηκωθεί εάν πέσει κάτω.

Στην Pomona της Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο DARPA Robotics Challenge που έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι, ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για τις ομάδες που συμετείχαν, ήταν να διατηρήσουν τα robots σε όρθια στάση. Σκεφτείτε τα αδέξια παιχνίδια robots τα οποία προσπαθούν μάταια να σηκωθούν μετά από πτώση.

Στα πλαίσια της ίδιας διοργάνωσης (DARPA Robotics Challenge), κι όταν το robot Atlas έπεσε κάτω, αρκετές ομάδες κάνοντας χρήση του δικού τους λογισμικού, προσπάθησαν να το επαναφέρουν, μάταια. Έτσι η ομάδα ξεκίνησε πάλι την κατασκευή του από την αρχή.


Πλέον Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πλήρες video και να δείτε τις ικανότητες του robot.

Η νέα έκδοση του Atlas είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Είναι ηλεκτροκίνητη και λειτουργεί με υδραυλικά συστήματα. Χρησιμοποιεί αισθητήρες στο σώμα και στα πόδια για να ισορροπεί και και στερεοσκοπικούς αισθητήρες LIDAP για την αποφυγή εμποδίων, την αξιολόγηση του εδάφους και τον καθορισμό του τρόπου πλοήγησης.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως στο μέλλον τα βιβλία της ιστορίας δεν θα αναφέρονται πως η επανάσταση των robots προκλήθηκε από αυτό με βίαιο σπρώξιμο από τον άνθρωπο, με το μπαστούνι του χόκεϊ.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.