ΘΕΜΑ: Immersion |Καταγγέλλει και ζητά την απαγόρευση των πωλήσεων iPhone

Immersion |Καταγγέλλει και ζητά την απαγόρευση των πωλήσεων iPhone 12/02/2016 09:57 #1

  • ired Blog
  • Το Άβαταρ του/της ired Blog
  • Εκτός Σύνδεσης
  • Moderator
  • Δημοσιεύσεις: 1483
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
H Immersion, μία εταιρεία η οποία αναπτύσσει λογισμικό απτικής ανάδρασης τεχνολογία αφής, κατέθεσε σήμερα διπλή αγωγή κατά της εταιρείας Apple και της εταιρείας At&t, κατηγορώντας τες για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Επικαλούμενη τεχνολογίες όπως τις 3D touch, Force Touch, την τεχνολογία taptic engine από το Apple Watch, καθώς και τα μοτίβα δόνησης για τόνους κλήσεις και ειδοποιήσεις, η εταιρεία κάνει πως πολλαπλές συσκευές της Apple χρησιμοποιούν τεχνολογίες, δικής της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία Immersion, συσκευές όπως iPhone 6, 6s, 6 Plus, 6s Plus, Apple Watch, Apple Watch Sport και Apple Watch edition, παραβιάζουν διάφορες ευρεσιτεχνίες της εταιρείας, σχετικές με την απτική ανάδραση. Συγκεκριμένα η εταιρεία Immersion εστιάζεται σε δύο συγκεκριμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας:

- U.S. Patent No. 8,619,051: "Haptic Feedback System with Stored Effects"
- U.S. Patent No. 8,773,356: "Method and Apparatus for Providing Tactile Sensations"

Επιπρόσθετα οι συσκευές iPhone 6s και iPhone 6s Plus, ενοχοποιούνται πως παραβιάζουν και το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετικό με τη διαδραστικότητα:

U.S. Patent No. 8,659,571, titled "Interactivity Model for Shared Feedback on Mobile Devices.”

“Η εταιρεία Immersion και οι εργαζόμενοί της εργάζονται επιμελώς για πάνω από 20 χρόνια προκειμένου να ανακαλύψουν λύσεις και να δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα περιεχομένου και αναπαραγωγής το οποίο επιτρέπει μία πλούσια και ρεαλιστική εμπειρία.

Το άγγιγμα - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ενθουσιάζει και εξανθρωπίζει τον ψηφιακό κόσμο καθημερινά. Πολλές αδειοδοτημένες εταιρείες - πελάτες μας οι οποίες επωφελούνται από την καινοτομία μας σε τεχνολογίες αφής, είναι ηγετικές μορφές της αγοράς"
, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Immersion, Victor Viegas.

Αν και είναι ευχάριστο να βλέπουμε άλλες εταιρείες του κλάδου να αναγνωρίζουν την αξία της απτικής τεχνολογίας και να την υιοθετούν, για μας είναι σημαντικό να προστατεύσουμε την επιχείρηση από παραβιάσεις της πνευματικής μας ιδιοκτησίας. Θέλουμε να προστατέψουμε το οικοσύστημά μας, το οποίο έχουμε χτίσει και επενδύσει σε αυτό, στην προσπάθεια να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή απτική εμπειρία.

Θα υπερασπιστούμε σθεναρά την πνευματική ιδιοκτησία που έχουμε αναπτύξει, κάθε φορά που θα παραβιάζεται.
Ενώ η εταιρεία Apple δικαίως εμπλέκεται ονομαστικά στη δίκη, καθώς κατασκευάζει τις συσκευές οι οποίες υποτίθεται πως παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Immersion, δεν είναι σαφής ο λόγος που εμπλέκεται η At&t. Στην κατάθεσή της η εταιρεία ισχυρίζεται, πως η At&t πωλεί τα εν λόγω προϊόντα και ενθαρρύνει και άλλες εταιρείες να κάνουν παράνομη χρήση της πνευματικής της ιδιοκτησίας.

Παράλληλα με την αγωγή για την παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, η εταιρεία Immersion, κατέθεσε επίσης καταγγελία στην επιτροπή Διεθνούς εμπορίου (International Trade Commission) των ΗΠΑ, με τη οποία ζητά τον αποκλεισμό και την απαγόρευση των κατηγορουμένων συσκευών της Apple, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 12/02/2016 09:58 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Notice: Undefined variable: credits in /var/www/clients/client1/web1/web/libraries/kunena/view.php on line 745