ΘΕΜΑ: Η ινδική κυβέρνηση εγκρίνει τη δημιουργία Apple Stores στη χώρα;

Η ινδική κυβέρνηση εγκρίνει τη δημιουργία Apple Stores στη χώρα; 08/02/2016 19:33 #1

 • ired Blog
 • Το Άβαταρ του/της ired Blog
 • Εκτός Σύνδεσης
 • Moderator
 • Δημοσιεύσεις: 1483
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Φαίνεται πως η ινδική κυβέρνηση, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ταχεία έγκριση του πρώτου καταστήματος Apple Store στη χώρα, παραβλέποντας τους κανόνες, σχετικούς με την ξένη ιδιοκτησία.

Λόγω του ό,τι η Apple είναι μια εταιρεία τεχνολογίας αιχμής - "a provider of cutting-edge technology,” η εταιρεία θα μπορούσε να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης και να παρακάμψει νόμους οι οποίοι θέλουν τις ξένες εταιρείες να μη πωλούν ένα μόνο Brand name.Ο λόγος είναι πως οι προμήθειες της Apple από Ινδούς προμηθευτές ξεπερνούν το 30% των εξαρτημάτων των προϊόντων της. Έτσι η διαδικασία προώθησης μέσα από χονδρεμπόρους - λιανοπωλητές, οι οποίοι διαχειρίζονται πολλές εταιρείες και προϊόντα ταυτόχρονα, δεν θα είναι υποχρεωτική για την Apple, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Τυπικά η εταιρεία θα πρέπει να υποβάλλει ξανά αίτηση έγκρισης λόγω τυπικού προβλήματος σύνταξης της αρχικής.

Παρά την πρόσφατα - σε γενικές γραμμές - επιτυχημένη ώθηση των προϊόντων της στην ινδική αγορά, η Apple εξακολουθεί να κατέχει μόλις το 2% σε σύγκριση με τους ηγέτες Samsung (26%), Micromax (16%) ή ακόμη και τη Lenovo (9%). Εδώ μπορούμε να πούμε πως ανασταλτικός παράγοντας, είναι και η υψηλή τιμή των συσκευών iPhone της Apple.

Πέραν όμως από το πόσο προσιτή μπορεί να γίνει στους Ινδούς καταναλωτές, η εταιρεία πασχίζει να στήσει ένα δίκτυο από ειδικούς συνεργάτες, ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους της. Τα επίσημα καταστήματα της εταιρείας Apple Store, θα επιδρούσαν ευεργετικά, δίνοντας ώθηση στις πωλήσεις. Λόγω των απότομων εκπτώσεων σε παλαιότερες συσκευές που πραγματοποιούν τα καταστήματά της, η εταιρεία θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς της.

Οι πωλήσεις της εταιρείας στη χώρα, είναι πολύ πίσω αν σκεφτεί κανείς, πως ανάλογα μεγάλα κράτη όπως η Κίνα, θα μετρά έως το τέλος του 2016, 40 καταστήματα Apple Stores. Τον προηγούμενο μήνα ο CEO της Apple, Tim Cook, δήλωσε πως είναι αισιόδοξος πως το ινδικό επιχειρηματικό περιβάλλον θα βελτιωθεί και γι’ αυτό έχει ως στόχο να αυξήσεις σημαντικά τις επενδύσεις της εταιρείας, στην χώρα.
"stay hungry, stay foolish"
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Η ινδική κυβέρνηση εγκρίνει τη δημιουργία Apple Stores στη χώρα; 09/02/2016 14:44 #2

 • Νίκος Τσουκαλάς
 • Το Άβαταρ του/της Νίκος Τσουκαλάς
 • Εκτός Σύνδεσης
 • Administrator
 • Δημοσιεύσεις: 17
Είναι που κάποιοι λένε πως οι πωλήσεις του iphone έπιασαν ταβάνι. με 2% μερίδιο αγοράς στην Ινδία θα δείτε τι έχει να γίνει το επόμενο διάστημα.
Τελευταία διόρθωση: 09/02/2016 14:46 από Νίκος Τσουκαλάς.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Notice: Undefined variable: credits in /var/www/clients/client1/web1/web/libraries/kunena/view.php on line 745