ΘΕΜΑ: Tim Cook |Ti σχεδιάζει η Apple να κυκλοφορήσει το προσεχές διάστημα;

Tim Cook |Ti σχεδιάζει η Apple να κυκλοφορήσει το προσεχές διάστημα; 06/02/2016 13:42 #1

 • ired Blog
 • Το Άβαταρ του/της ired Blog
 • Εκτός Σύνδεσης
 • Moderator
 • Δημοσιεύσεις: 1483
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Με αφορμή των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της Apple, τα ηγετικά στελέχη της εταιρείας εκλύθηκαν στο Δημαρχείο τις πόλης, προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να αποκαλύψουν μερικές λεπτομέρειες από τα μελλοντικά σχέδια τους.

Η τεχνολογική ιστοσελίδα 9to5Mac, έχει μοιραστεί μαζί μας αποσπάσματα από τη συγκεκριμένη συζήτηση. Πολλά από όσα ειπώθηκαν στην ουσία, ήταν πληροφορίες οι οποίες δόθηκαν κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων, ωστόσο υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα νέα στοιχεία που αξίζει να αναφερθούν.

Σε ερωτήσεις σχετικές με τη συσκευή iPhone και με τη φήμη πως οι πωλήσεις της έχουν δει πλέον την κορυφή, ο Tim Cook δήλωσε πως η συγκεκριμένη συσκευή είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός τομέας για την εταιρεία - "greatest business of the future” - με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, ιδίως στις αναδυόμενες αγορές Ινδίας και Κίνας.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος δημιουργίας μίας κατώτερης σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες συσκευής, προκειμένου να προσελκύσει τη μεσαία αγορά, καθώς έρευνες δείχνουν πως οι χρήστες, είναι σε θέση να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για μία καλύτερη εμπειρία από τη συσκευή τους. Η τοποθέτηση αυτή αφορούσε τη φημολογούμενη iPhone 5se έκδοση, την οποία η αγορά θέλει να την τoποθετήσει στις low-end συσκευές, αν και κρίνοντας από τα χαρακτηριστικά της, δεν πρόκειται για μία οικονομική έκδοση iPhone.

Στη συνέχεια της συζήτησης τέθηκε το θέμα Apple TV και tvOS, για τα οποία ο Tim Cook ανέφερε πως τα δύο αυτά προϊόντα δείχνουν να έχουν λαμπρό μέλλον για την Apple, χωρίς όμως να κάνει αναφορά εάν η εταιρεία θα αναζητήσει σύντομα μια θέση στο σαλόνι μας.

Το λειτουργικό tvOS, είναι το μέσον για να προσφέρει η Apple εργαλεία συνεχούς ροής σε παρόχους περιεχομένου, μιας και η ίδια, απέτυχε να ξεκινήσει μια in-house streaming υπηρεσία, λόγω δυσκολιών στις διαπραγματεύσεις. Οι πιο πρόσφατες φήμες σχετικές με την τηλεόραση, δείχνουν πως η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει σε αυτόν το τομέα εταιρείες όπως Νetflix και Amazon. O Tim Cook δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για μελλοντικά προϊόντα, τα οποία προέρχονται από τα τμήματα λογισμικού και υπηρεσιών της εταιρείας.

Στο επόμενο διάστημα η Apple αναμένεται να ανακοινώσει νέες συσκευές όπως την έκδοση iPhone 5se, το iPad Air 3, νέα λουράκια Apple Watch καθώς και αναβαθμισμένους υπολογιστές ΜacBook Retina και MacBook Pro. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τις ολοκαίνουριες εκδόσεις τoν Σεπτέμβριο, iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Οι ιθύνοντες προσπάθησαν να εκμαιεύσουν πληροφορίες για προϊόντα τα οποία αναμένονται και μετά το 2016, υπονοώντας το αυτοκίνητο της Apple, ή για συσκευές επαυξημένης εικονικής πραγματικότητας, παρόμοιες με το project Oculus Rift.

Το τελευταίο κομμάτι της συζήτησης αφορούσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την πανεπιστημιούπολη της Apple, Apple Campus 2. Η πρόοδος των έργων είναι σε καλό δρόμο ώστε να ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2016. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Tim Cook, οι πρώτοι εργαζόμενοι αναμένεται να μετεγκατεστηθούν στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2017. Ανέφερε επίσης πως το νέο υπόγειο Αμφιθέατρο θα φιλοξενήσει όλες τις εκδηλώσεις της εταιρείας και θα σταματήσει να περιφέρεται σε ξένους χώρους του San Francisco ή αλλού.

Η συζήτηση περιελάμβανε ακόμη και κάποιες δευτερευούσης σημασίας συζητήσεις, σχετικές με τα ωράρια των υπαλλήλων, τις χαμηλές πωλήσεις iPad, νέες προτάσεις για τη διατήρηση ταλέντων εντός της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple, συζητήσεις της οποίες μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα 9to5Mac.

Εσείς ποια θέματα θα ανοίγατε και ποια είναι η ερώτηση που επιθυμείτε να θέσετε στον Tim Cook;
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 06/02/2016 13:46 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Tim Cook |Ti σχεδιάζει η Apple να κυκλοφορήσει το προσεχές διάστημα; 09/02/2016 14:50 #2

 • Νίκος Τσουκαλάς
 • Το Άβαταρ του/της Νίκος Τσουκαλάς
 • Εκτός Σύνδεσης
 • Administrator
 • Δημοσιεύσεις: 17
Δεν μας είπε και τίποτα, αυτά που γνωρίζουμε ήδη, ά ρε Steve,
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.