ΘΕΜΑ: Ποιο είναι το αγαπημένο σας ή το καλύτερο κινητό που είχατε ποτέ;

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ή το καλύτερο κινητό που είχατε ποτέ; 20/04/2016 14:30 #1

 • ired Blog
 • Το Άβαταρ του/της ired Blog
 • Εκτός Σύνδεσης
 • Moderator
 • Δημοσιεύσεις: 1483
 • Ληφθείσες Ευχαριστίες 27
Τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει πολλές συσκευές από τα χέρια μας, άλλες καλές, άλλες κακές και άλλες άψογες!

Η άποψη του Jericho:

Καλύτερη συσκευή: iPhone 6s

Για να μπούμε γρήγορα στο θέμα, η καλύτερη συσκευή είναι σίγουρα το iPhone 6s. Η βελτίωση που φέρνει κάθε νέα γενιά iPhone είναι πραγματικά ουσιαστική. Mε την τελευταία γενιά ο χρήστης απολαμβάνει απροβλημάτιστη λειτουργία και εξαιρετική απόδοση σε επεξεργαστική ισχύ και μπαταρία.

Αγαπημένη συσκευή: Nokia 8210

Βέβαια δεν είχαμε πάντα μόνο Smartphone. Η Nokia υπήρξε κυρίαρχη στα κινητά τηλέφωνα και σαν εταιρεία έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων. Μετά από μία αποτυχημένη εμπειρία με το Ericsson T28 και τη σωτήρια μετάβαση στο Nokia 3210, η αγαπημένη μου συσκευή εκείνης της περιόδου ήταν το Nokia 8210. Θυμάμαι ακόμη την προσμονή και την επίμονή μου για να το αποκτήσω.

Bonus - H χειρότερη συσκευή

Δεν μπορώ να μην αναφέρω ποια είναι η χειρότερη συσκευή που έχω ποτέ χρησιμοποιήσει. Έχουν περάσει στα χέρια μου αρκετά μέτρια “feature phones” για χρήση ως δεύτερη συσκευή ή σε περίπτωση ανάγκης (μετά από κάποιο ατύχημα της “πρώτης συσκευής”).

Είχα πάντα μία προτίμηση σε συσκευές της Nokia. Πριν από λίγους μήνες χρειάστηκε να αγοράσω μία feature συσκευή (η οποία δεν προοριζόταν για εμένα ως τελικό χρήστη) και αποφάσισα βιαστικά να αποκτήσω το Nokia 220. Πάνω στο “σετάρισμα” περίμενα να δω κάποιο λειτουργικό αντίστοιχο με ότι χρησιμοποιούσε η Nokia μέχρι πρότινος. Δυστυχώς το λειτουργικό Series 30+ της Microsoft, δεν έχει καμία σχέση με τις γνώριμες πλατφόρμες της Nokia.

Το Series 30+ είναι σχεδιασμένο από τη MediaTek και δεν υποστηρίζει J2ME εφαρμογές. Μετά από μία μικρή έρευνα είδα ότι δεν υπήρχε κανένα σοβαρό online store ή database με εφαρμογές που να υποστηρίζονται από την συσκευή.
Μου φάνηκε παράλογο οι οικονομικές συσκευές της Nokia σήμερα, να είναι χειρότερες από τις εξίσου οικονομικές συσκευές που πουλούσε η ίδια εταιρία πριν από 5 χρόνια.

Περιττό να σας πω, ότι τώρα η συσκευή βρίσκεται κλεισμένη σε κάποιο συρτάρι. Πιθανώς να είναι ακόμη ανοιχτή καθώς ο κατασκευαστής υποστηρίζει πως αντέχει ένα μήνα σε κατάσταση αναμονής.

Ο χρήστης για τον οποίο προοριζόταν η συσκευή (Nokia 220) είναι 100% ευχαριστημένος με ένα επισκευασμένο N85 (νέα μπαταρία, πρόσοψη, πληκτρολόγιο, καλύμματα και κουμπάκια) και ας πρόκειται για συσκευή του 2008.

H άποψη του Karadryan

Αρχικά, να ξεκαθαρίσω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο πιο είναι το αγαπημένο μου τηλέφωνο και πιο είναι το καλύτερο τηλέφωνο που είχα ποτέ.

Αγαπημένη συσκευή: Nokia 3310

Νομίζω ότι το αγαπημένο μου τηλέφωνο, που ταυτόχρονα είναι και το πρώτο τηλέφωνο που είχα ποτέ, είναι το πολύ κλασικό, Nokia 3310. Την εποχή που η Nokia μεσουρανούσε, έπιασα στα χέρια μου το Nokia 3310 και ένιωσα σαν να αγόρασα Ferrari.

Οι δυνατότητες του, σε σχέση με τα σημερινά κινητά ήταν μηδαμινές, οπότε νομίζω ότι δεν έχει νόημα να μιλήσω για τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά είχε κάτι που τα σημερινά τηλέφωνα δεν έχουν. Το κλασικό και αγαπημένο φιδάκι. Νομίζω ότι δεν έχω παίξει ποτέ παιχνίδι σε κινητό, όσο έχω παίξει αυτό το φιδάκι, στην μικροσκοπική οθόνη του 3310.

Οπότε νομίζω πως ανάμεσα στην παιδική νοσταλγία και το φιδάκι, σαν αγαπημένο μου κινητό τηλέφωνο, πρέπει να βγάλω το Nokia 3310.

Καλύτερη συσκευή: iPhone 6s Plus

Τώρα σαν καλύτερο τηλέφωνο, που είχα και ακόμα έχω, νομίζω ότι είναι εύκολα, το iPhone 6S Plus. Είναι το πιο γρήγορο τηλέφωνο που είχα ποτέ και μόλις πρωτοδοκίμασα το 3D Touch, το ερωτεύτηκα.

Είναι το πρώτο μοντέλο Plus που χρησιμοποιώ και πρέπει να πω ότι δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με το μέγεθος του. Αντιθέτως, το χρησιμοποιώ και σαν tablet, κι έχω διαβάσει πολλά βιβλία στο iPhone μου.

Το iPhone 6s Plus, είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό τηλέφωνο που το θεωρώ μακράν ότι καλύτερο έχει περάσει από τα χέρια μου. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να έχουν tablet και τηλέφωνο στην ίδια συσκευή, όπως και εγώ.

από DINFUN

Αγαπημένο, αγαπημένο, αγαπημένο …το βρήκα. Δεν θα μπορούσα να λησμονήσω ποτέ το έτος 2004, όταν αντίκρισα για πρώτη φορά την εξαιρετική σχεδίαση της συσκευής Motorola RAZR V3. Δεν χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα για να το αποκτήσω.

Αγαπημένη συσκευή: RAZR V3 Μαύρο

Το ξυράφι είχε διατεθεί στην τιμή των 600€ περίπου και θυμάμαι πως δεν περίμενα καν να φτάσω στο σπίτι για να ανοίξω τη συσκευή. Το unboxing έγινε σε μια καφετέρια και το “μαύρο ξυράφι” αντίκρισε το φως της ημέρας. Ήταν πραγματικά μία ποιοτική συσκευή, από μέταλλο, με μία εξίσου υπέροχη δερμάτινη θήκη η οποία συμπεριλαμβανόταν στα παρελκόμενα για να το προστατεύει.

(Τη συσκευή την έχω ακόμη, βέβαια σε κατάσταση μη λειτουργική).


Αξίζει να αναφέρω πως τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής για την εποχή εκείνη, δεν ήταν εντυπωσιακά. Για παράδειγμα δεν είχε 3G, η κάμερα του ήταν πολύ χαμηλής ανάλυσης, (αν θυμάμαι καλά VGA), ενώ η οθόνη του ήταν φτωχή, 174 x 220 pixels (στοιχεία από GSMarena). Το μόνο ας πούμε τεχνολογικά πρωτοπόρο ήταν η δεύτερη εμπρόσθια οθόνη με πληροφορίες κλήσεων.

Θεωρώ λοιπόν πως η συσκευή Motorola RAZR V3 ήταν η πιο ποιοτική η πιο όμορφη και η πιο εντυπωσιακή συσκευή που είχα κρατήσει. Ένα πραγματικό κόσμημα τεχνολογίας, το οποίο τώρα έχει μετατραπεί σε μακρινό ενθύμιο. Παρότι η συσκευή αυτή κέρδισε το κοινό της, δεν είδαμε ποτέ από την εταιρεία έναν άξιο αντικαταστάτη της. Το επόμενο RAZR V3i δεν ήταν η συσκευή που περιμέναμε. Για την ιστορία η συγκεκριμένη συσκευή στην εποχή της διέθεσε περίπου 60.000.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Καλύτερη συσκευή: iPhone 5 (Μαύρο)

Για την “καλύτερη” συσκευή που έχω κρατήσει στα χέρια μου, μπορώ να πω τα καλύτερα. Όσο παράξενο μπορεί να φανεί σε κάποιους, ήταν το iPhone 5. Το δικό μου υποκειμενικό κριτήριο είναι η παρουσίασή του, το Σεπτέμβριο του 2012 και τα συναισθήματα που ένιωσα μόλις την αφαίρεσα από την επίσημη συσκευασία του.

Είμαι ένας από τους χρήστες που επιθυμούν από τη μία ένα μικρό σε μέγεθος iPhone, να μπορώ να το χειρίζομαι άνετα με το ένα χέρι και να χωράει στην τσέπη μου κι από την άλλη ένα αρκετά μεγάλο, προκειμένου να παρέχει άνετη περιήγηση στο διαδίκτυο να είναι ευδιάκριτο κάτω από έντονη ηλιοφάνεια και να απεικονίζει εξαιρετικά της εφαρμογές που έχω εγκαταστήσει σε αυτό.

Το iPhone 5 στην εποχή του, ικανοποιούσε όλες τις προσδοκίες μου από ένα smartphone. Μία λεπτή συσκευή - το iPhone 5 - ξεχώριζε από τον ανταγωνισμό. Αν βάζαμε σε μία σειρά τα χαρακτηριστικά του θα μπορούσα να αναφέρω φυσικά το σχεδιασμό της συσκευής, τον επεξεργαστή της, την ποιότητα στις φωτογραφίες και την ευκρίνεια της οθόνης του. Αξίζει να αναφέρω πως δεν την αντικατέστησα με το iPhone 5s, αλλά περίμενα υπομονετικά την επόμενη σχεδιαστική αναβάθμιση το iPhone 6.

Αναπτύξαμε με λίγα λόγια ο καθένας μας, ποια θεωρούμε καλύτερη και ποια πιο αγαπημένη συσκευή smartphone. Περιμένουμε και τις δικές σας απόψεις στη συνέχεια του θέματος, για την καλύτερη και την ποιο αγαπημένη δική σας συσκευή. Θα θέλαμε να αιτιολογήσετε την άποψή σας κι όχι μόνο να αναφέρετε τις συσκευές.
"stay hungry, stay foolish"
Τελευταία διόρθωση: 20/04/2016 17:10 από ired Blog.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ή το καλύτερο κινητό που είχατε ποτέ; 21/04/2016 10:26 #2

 • mirelen
 • Το Άβαταρ του/της mirelen
 • Εκτός Σύνδεσης
 • Moderator
 • Some days you just have to create your own sunshine.
 • Δημοσιεύσεις: 10
Το αγαπημένο μου κινητό τηλέφωνο ήταν το ΝΟΚΙΑ 8210. Για τα δεδομένα της εποχής ήταν εξαιρετικό και "όμορφο". Φυσικά τότε χρησιμοποιούσα το κινητό μόνο για κλήσεις και μηνύματα, τις βασικές λειτουργίες που σήμερα συνήθως θεωρούμε δεδομένες.
Το καλύτερο κινητό, μάλλον, θα είναι το επόμενο iPhone που θα αποκτήσω. Αναμένω, με αγωνία, το iPhone 7.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.